جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

معرفی کتاب دو قرن سکوت

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته قفسه کتاب توسط DLNZ با نام دو قرن سکوت ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 244 بازدید, 3 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته قفسه کتاب
نام موضوع دو قرن سکوت
نویسنده موضوع DLNZ
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط DLNZ
موضوع نویسنده

DLNZ

سطح
7
 
🝢ارشد بازنشسته🝢
نویسنده ادبی انجمن
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
May
3,427
13,045
مدال‌ها
17
موضوع نویسنده

DLNZ

سطح
7
 
🝢ارشد بازنشسته🝢
نویسنده ادبی انجمن
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
May
3,427
13,045
مدال‌ها
17
ماجرای کتاب دو قرن سکوت

اگر بخواهیم در یک جمله بگوییم که کتاب دو قرن سکوت درباره چیست، باید این‌طور جواب بدهیم که شرح تاریخی وقایع سیاسی و اجتماعی ایران در دو قرن اول ورود اسلام، از زمان سقوط ساسانیان تا آغاز دولت طاهریان، اولین حکومت مستقل ایران بعد از ورود اسلام است. این تعریف یک‌خطی و کلی را روی جلد کتاب هم می‌بینیم. ناگفته پیداست که در این دو سده اتفاق‌ها و حادثه‌های بسیاری بر این سرزمین گذشته است، از جمله جنبش‌های سیاه‌جامگان و سپیدجامگان و تحرکات بابک خرمدین و افشین و مازیار.
دلیل پرداختن عبدالحسین زرین‌کوب به این بخش از تاریخ ایران این بود که عقیده داشت تاریخ‌نویسان از این برهه به سادگی عبور کرده و آنطور که باید، در نوشتن ماجراها حق مطلب را ادا نکرده‌اند. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که خود نویسنده در مقدمه‌ای که بر اولین نسخه کتاب نوشته -با کمی فروتنی- برای روشن شدن ذهن مخاطب گفته است که:
«من در این یادداشت‌ها، که جرات نمی‌کنم آن را تاریخ بخوانم جز آن‌که صحنه‌ای چند از تاریخ گذشته را از روزنه وجدان و عواطف خویش، و از پشت شیشه‌های تاریک یا رنگارنگ اسناد و منابع موجود تصویر کنم کاری نکرده‌ام…»
 
موضوع نویسنده

DLNZ

سطح
7
 
🝢ارشد بازنشسته🝢
نویسنده ادبی انجمن
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
May
3,427
13,045
مدال‌ها
17
نحوه انتشار «دو قرن سکوت»

کتاب دو قرن سکوت پیش از اینکه در قالب کتاب به چاپ برسد، یادداشت‌هایی بود که از عبدالحسین زرین‌کوب به شکل پاورقی در نشریه «مهرگان» متعلق به نهاد «جامعه لیسانسیه‌های دانشسرای عالی» به چاپ می‌رسید. این مجموعه یادداشت‌ها برای نخستین بار در سال ۱۳۳۰ در قالب یک کتاب منتشر شد. این کتاب خیلی زود مورد توجه مخاطب‌ها قرار گرفت، طوری که دیگر کتاب نایاب شده بود. از طرفی هم واکنش کارشناسان و ادیبانی را در پی داشت. در هر حال، کتاب باید تجدید چاپ می‌شد. اما زرین‌کوب، که ظاهرا این حجم از استقبال و واکنش را پیش‌بینی نمی‌کرده، راضی به چاپ مجدد نمی‌شود مگر آن‌که اصلاحاتی برای چاپ دوم انجام دهد. ضمنا خودش هم در همان نسخه اول هم می‌گوید که چون فکرش را نمی‌کرده که یادداشت‌هایش در آن نشریه قرار است در آینده به شکل کتاب چاپ شود، آن نظم و ترتیبی را که یک کتاب تاریخی باید داشته باشد رعایت نکرده بود.
بنابراین پنج سال وقت می‌گذارد تا همه نقد و نظرها را بخواند به و منابع مطالعاتی دیگری هم رجوع کند. او در مقدمه نسخه دوم به بعضی از تغییرها و مطلب‌های اضافه شده به کتاب اشاره می‌کند و می‌گوید که سوال‌هایی در ذهن مخاطب‌های جوان شکل گرفته بود که در نسخه قبلی به آن‌ها پاسخی داده نشده بود، در نتیجه وقتی بنا شد دو قرن سکوت تجدید چاپ شود این فرصت به او دست داده که به این موضوع‌ها هم بپردازد؛ مسائلی نظیر دلیل شکست ساسانیان، دلیل کم‌رنگ شدن زبان فارسی در این دوره و نحوه بحث و مناظره مغان و موبدان درباره آیین مسلمانی. چاپ دوم کتاب در سال ۱۳۳۶ منتشر شد.
 
موضوع نویسنده

DLNZ

سطح
7
 
🝢ارشد بازنشسته🝢
نویسنده ادبی انجمن
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
May
3,427
13,045
مدال‌ها
17
نام کتاب دو قرن سکوت از کجا می‌آید؟

جدا از مضمون مهم کتاب و پرداختن به حوادث تاریخی که به خودی خود جذاب و شنیدنی است، عنوان کتاب هم به جذاب‌تر شدنش کمک کرد. دکتر عبدالحسین زرین‌کوب به این سوال هم جواب داده و در مقدمه کتاب گفته است که چرا با وجود واقعه‌ها و آشوب‌های این دو سده، اسم «دو قرن سکوت» را برای کتاب انتخاب کرده. نویسنده به دو دلیل برای این نام‌گذاری مطرح می‌کند؛ دلیل اول این‌که تاریخ‌نویسان درباره این دو قرن صحبتی نکرده‌اند و در برابر آن ساکت بوده‌اند و دلیل دوم را خودش این‌طور می‌گوید:
«نه آخر در طی این دو قرن، زبان ایرانی خاموشی گزیده بود و سخن خویش جز به زبان شمشیر نمی‌گفت؟»
 
بالا پایین