- Jul
- 1,521
- 3,664
- مدالها
- 7
زمانی که کلمه دیابت به گوشتان میخورد، احتمالاً اولین چیزی که به ذهنتان میرسد قند خون بالاست.
در این جا سعی داریم درباره بیماری دیابت، علل ابتلا به آن و روشهای درمان و کنترل بیماری دیابت صحبت کنیم. دیابت یک بیماری مزمن و پیشرونده است. در کشور ما بالغ بر ۵ میلیون بیمار دیابتی وجود دارد که نیمی از این بیماران، از بیماری خودآگاه نیستند و به علت عدم تشخیص به موقع، دچار عوارض خطرناک ناشی از بیماری میشوند.
بیماری دیابت چگونه شروع میشود؟
زمانی که بدن یک شخص نتواند به اندازهی کافی انسولین تولید کند یا انسولین تولید شده را درست استفاده کند، آن شخص به دیابت مبتلا خواهد شد.شاید این پرسش مطرح شود که انسولین چیست؟
انسولین هورمونی است که لوزهالمعده (پانکراس) در بدن تولید میکند. این هورمون، قند را از خون گرفته و به داخل سلولهای بدن منتقل میکند تا بدن از آن قند به عنوان انرژی استفاده کند. در مبتلایان به دیابت یا میزان انسولین کم است یا انسولین به دلایل گوناگون تأثیر کافی ندارد و سلولها نمیتوانند قند موجود در خون را به درستی جذب کنند. در نتیجه، میزان قند یا گلوکز در خون بالا میرود و با گذشت زمان، این موضوع باعث آسیب به برخی اعضای بدن میشود. حال که دانستیم دیابت چیست، بهتر است انواع آن را نیز بشناسیم؛
انواع دیابت
به طور کلی دو نوع دیابت وجود دارد:- دیابت نوع یک
- دیابت نوع دو
افراد در هر سنی ممکن است که به دیابت نوع یک مبتلا شوند، اگرچه این نوع دیابت در کودکان و جوانان شایعتر است.
دیابت نوع دو که از آن به عنوان دیابت غیر وابسته به انسولین نیز یاد میشود، شایعترین نوع دیابت در جهان است که معمولاً به دلیل مقاومت سلولهای بدن نسبت به انسولین رخ میدهد.
دیابت نوع دو در بزرگسالان بیشتر دیده میشود ولی به دلیل اضافه وزن، کاهش تحرک و تغذیه نامناسب شیوع آن در جوانان و نوجوانان هم رو به افزایش است.
گاهی ممکن است دیابت در گروه خاصی مانند زنان رخ دهد که به آن دیابت بارداری گفته میشود. در دیابت بارداری، فرد باردار برای اولین بار با افزایش قند خون روبرو میشود. هرچند علائم و نشانههای دیابت بارداری معمولاً پس از زایمان از بین میرود، اما این زنان در آینده مستعد ابتلا به دیابت نوع دو خواهند بود.