جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

روانشناسی خانواده مسائل مورد بحث در مشاوره خانواده

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته روانشناسی توسط Puyannnn با نام مسائل مورد بحث در مشاوره خانواده ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 348 بازدید, 8 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته روانشناسی
نام موضوع مسائل مورد بحث در مشاوره خانواده
نویسنده موضوع Puyannnn
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Puyannnn
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
مشاوره خانواده و مشاوره تلفنی خانواده طیف وسیعی از مسائل را در برمی‌گیرد که علاوه بر کمک در حل اختلافات و مشکلات خانوادگی می‌تواند در بالا بردن مهارت شما در زندگی به عنوان عضوی از خانواده بسیار مؤثر باشد.

از جمله مباحث مطرح در زمینه خانواده می‌توان به مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره دوستی بین دختر و پسر، مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج، مشاوره دوران نامزدی، مشاوره همسرگزینی، مشاوره همسریابی، مشاوره ازدواج، مشاوره عقد و مهریه، مشاوره زندگی مشترک، مشاوره جنسی و زناشویی، مشاوره روابط زناشویی، مشاوره دوران بارداری، مشاوره نوزاد و نوباوه، مشاوره مشکلات یادگیری کودک، مشاوره بازی کودک، مشاوره تربیت کودک، مشاوره نوجوان، مشاوره بلوغ و رشد، مشاوره کودک ، مشاوره جوان، مشاوره طلاق ، مشاوره خ*یانت ، مشاوره چندهمسری و .... اشاره داشت.
در گذشته مشکلات خانوادگی بدون اینکه به صورت ریشه ای حل شود، صرفا با میانجی گری بزرگتر ها کنار زده می شد. بعضا شاهد بودیم زنان و مردانی که به هیچ عنوان از زندگی زناشویی خود رضایت نداشتند به دلیل احترام به بزرگتر ها مجددا به زندگی خود ادامه می دادند. اما امروزه این نوع رفتار کاملا مردود است و رویکرد روانشناسی امروز بر حل و فصل کامل تعارضات است. به همین دلیل اهمیت مشاوره در زندگی بیش از گذشته احساس می شود.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
همانطور که گفته شد، مشاوره خانواده در بسیاری از زمینه‌ها می‌تواند به شما کمک کند. اما در برخی زمینه‌ها نیاز به مشاوره ضروری بوده و بدون کمک متخصص پیچیدگی مسائل بیشتر می‌شود. از جمله مهم‌ترین شرایطی که لازم به مداخله مشاوره خانواده دارد، به شرح زیر است:

1- مشکلات ارتباطی با همسر
زندگی زناشویی دارای چالش‌های زیادی است. ولی زمانی که به جای آرامش در کنار همسرتان، بیشتر دچار استرس و تنش هستید؛ باید سریعا برای برطرف کردن این مشکل اقدام کنید. بهبود روابط عاطفی زن و شوهر آن هم زمانی که حرمت‌ها از بین رفته و دعواها شدید شده‌اند، دیگر کار آسانی نخواهد بود. عدم آگاهی از مهارت ارتباط صحیح با همسر موجب سردی، بی علاقی، بی اعتنایی، علاقه نداشتن به گفتگو با همسر، بی میلی جنسی و... می‌گردد. تا جایی که نادیده گرفتن احساسات همسر در این دعواها، در طولانی مدت به سوء استفاده‌های عاطفی و جسمی تبدیل می‌گردد.

2- طلاق عاطفی و دلسرد شدن زوجین نسبت به یکدیگر
زمانی که رابطه زن و شوهر تنها به رابطه دو هم خانه محدود شود، به طوری که هیچ احساسی به یکدیگر نداشته‌باشند، دریافت مشاوره خانواده بسیار ضروری است. نشان ندادن احساسات در زندگی زناشویی به مرور سبب سرد شدن رابطه زناشویی و از بین رفتن صمیمیت بین زوجین می‌گردد. در بسیاری از جلسات مشاوره روانشناسی شاهد بودیم که دلیل برداشت‌های اشتباه و دور شدن زوجین از یکدیگر، عدم ابراز عشق بود. بیان نکردن احساسات در نهایت باعث سرد شدن هر چه بیشتر زوجین و طلاق عاطفی آن‌ها می‌شود.

3- رفتار‌های منفی همسر در مشاوره خانواده
در زندگی‌های امروزی همه افراد در طول روز تنش‌ها، اضطراب و استرس‌های زیادی را متحمل می‌شوند. هر چقدر هم این تنش‌ها را برای مدتی در خود پنهان کنند، در نهایت در یک موقعیت این ناراحتی‌ها بروز پیدا می‌کنند. احساسات منفی مانند ناراحتی، احساس ناامیدی و ناامنی سبب بروز رفتارهای مضر و گاهی آسیب‌زا در زندگی مشترک می‌شود.

برخی از رفتارهای بد همسر ریشه در اختلالات شخصیت و ناشی از تربیت والدین اوست که در شخصیت او تثبیت شده است. یک فرد متخصص در زمینه خانواده به زوجین کمک می‌کند تا بتوانند احساسات منفی خود را شناسایی کرده و نحوه برخورد با این احساسات را بیاموزند. مشاور با آموزش مهارت‌های رفتار با همسر و مهارت‌های همسرداری به شما کمک می‌کند تا خود به حل مشکلات موجود بپردازید و مهارت حل مسئله را نیز در شما تقویت می‌کند.

4- رفع چالش‌های زندگی زناشویی
عدم تفاهم زوجین به مشکلات زناشویی دامن می‌زند. در جلسات مشاوره شاهد بودیم که بسیاری از زوج‌ها بیان می‌کنند «ما می‌دانیم که چه مشکلاتی داریم ولی نمی‌دانیم که چگونه این مشکلات را برطرف کنیم». دلیل این عدم توانایی نبود تفاهم در زندگی مشترک زوجین است. در چنین شرایطی حضور یک شخص سوم متخصص برای کمک به حل مشکلات و پیشگیری از اختلافات زناشویی بسیار تاثیرگذار است.

5- زمانی که فکر می‌کنید طلاق آخرین گزینه است
در زمان‌های اختلاف و دعوای بین زوجین، کمی فاصله میان آن ها می‌تواند مفید باشد. با این حال، وقتی این مدت طولانی و مدام شود، حتما از یک متخصص روانشناس کمک بگیرید.

دور از هم زندگی کردن و به خانه نرفتن اختلافات زوجین را حل نمی‌کند. این طرز برخورد برای حل مشکلات خانوادگی تنها سبب تقویت این فکر می‌شود که دور بودن از همسر مفید است و سبب تمایل زوجین به تصمیم برای طلاق می‌شود. اما این موضوع معمولا نادیده گرفته می‌شود.

6- ادامه زندگی به خاطر فرزندان، آبرو و...
زمانی که احساس می‌کنید تنها به خاطر فرزندان، آبرو، حرف‌های خانواده، همسایه‌ها و... به زندگی مشترک خود با همسرتان ادامه می‌دهید؛ حتما از یک مشاوره خانواده باید کمک بگیرید. چرا که ادامۀ چنین زندگی تنها به سلامت روان شما و فرزندتان آسیب می‌رساند. زن و شوهر باید به زندگی مشترک‌شان به عنوان یک رابطه سالم و مثبت نگاه کنند تا بتوانند یک بستر مناسب برای تربیت فرزند فراهم سازند.

فرزندان بسیار باهوش هستند، مهم نیست والدین چقدر و چگونه اختلافات میان خود را در حضور فرزند کتمان کنند. همه فرزندان رابطه سرد میان والدین‌شان را متوجه می‌شوند.

7. چالش‌های مرتبط با تربیت فرزندان
تربیت فرزند مسئله بسیار مهمی است که نیاز به کسب آگاهی و افزایش اطلاعات دارد. بسیاری از والدین، به خصوص آن‌هایی که تازه بچه‌دار شده‌اند نمی‌دانند چگونه فرزندان خود را تربیت کنند و ارتباط مؤثری با آن‌ها داشته باشند. در بسیاری از موارد شاهد بوده‌ایم که پدر و مادر در تربیت فرزندان خود به تفاهم نمی‌رسند و هر کدام روشی متفاوت را برای تربیت به کار می‌گیرند. دوگانگی در تربیت فرزند، آسیب‌های زیادی به او وارد می‌کند. والدین می‌توانند برای جلوگیری از این دوگانگی و انتخاب بهترین سبک فرزندپروری از مشاوران خانواده کمک بگیرند.

8. رابطه والدین و فرزندان نوجوان
شما می‌توانید نواقص ارتباطی خود را با فرزندان و یا والدین مطرح کنید. بسیاری از والدین به دنبال راه‌هایی هستند تا روابط خود را با فرزندان نوجوان بهبود ببخشند و رفتار صحیح با نوجوان را بدانند. از جمله مشکلاتی که خانواده‌ها با آن مواجه هستند مربوط به روابط نامشروع فرزندان و یا انحرافات اجتماعی و رفتاری آن‌ها است. اگر در خانواده رابطه خوبی با پدر و مادر خود ندارید و یا احساس کمبود محبت و توجه می‌کنید می‌توانید از مشاوره خانواده بهره‌مند شوید. حل مشکلات و دعواهای میان خواهر و برادرها نیز در مشاوره خانواده صورت می‌گیرد.

البته نباید فراموش کرد که والدین اغلب نمی‌توانند مطابق تغییراتی که طی بلوغ برای فرزندشان اتفاق می‌افتد سبک رفتاری‌شان را رشد دهند. از این رو متاسفانه شاهد مشکلات جوانان با والدین هستیم که خود این درگیری‌ها بیشتر باعث انحراف جوانان می‌شود.

9. خ*یانت
خ*یانت یکی از زوجین می تواند اساس خانواده را به طور کل از بین ببرد و هم بر زوجین و هم بر فرزندان تاثیرات منفی بسیار زیاد و مخربی بگذارد. معمولا زمانی که یکی از زوجین متوجه خ*یانت همسر خود می شوند، احساسات منفی بسیار شدیدی را تجربه می کند و در صورت واکنش های اشتباه ممکن است این مساله پیامدهای مخرب و جبران ناپذیری را به وجود آورد. به همین دلیل در این شرایط ضروری است که افراد از مشاوره خانواده کمک بگیرند تا بهترین برخورد را از خود نشان دهند و بتوانند شرایط را مدیریت کنند. برای کسب اطلاعات بیش تر از خدمات مشاوره خ*یانت همسر کلیک کنید.

10. خانواده های تلفیقی یا ناتنی
خانواده های ناتنی خانواده هایی هستند که زن و مردی تصمیم به ازدواج می گیرند و هر یک از قبل فرزندانی دارند و پس از ازدواج این افراد خانواده ای را تحت عنوان خانواده تلفیقی یا ناتنی تشکیل می دهند. در صورتی که اعضای خانواده تلفیقی نتوانند به درستی و به گونه ای سالم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، مشکلات زیادی می تواند در خانواده به وجود بیاید. یکی از مهمترین مسئله در چنین خانواده هایی رفتار با فرزند ناتنی است. مخصوصا در شرایطی که فرزندان هنوز در صدد حل روابط والدین تنی خود با یکدیگر باشند. در این مواقع کمک گرفتن از مشاوره خانواده بسیار اهمیت دارد تا اعضا بتوانند ارتباط موثر و سالمی با یکدیگر برقرار نمایند.

11. احساس تنهایی
همه افراد خانواده نیاز دارند که زمانی را برای تنهایی به خود اختصاص دهند و این مساله کاملا طبیعی است. اما اگر متوجه شده اید که یکی از اعضای خانواده تان و مخصوصا فرزندان تمایل بسیار زیادی به گوشه گیری و انزواطلبی از خود نشان می دهد، لازم است که کمی جدی به این مساله نگاه کنید و از مشاوران متخصص در زمینه خانواده کمک بگیرید.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
امروزه بسیاری از افراد برای مشاوره حضوری به مرکز مشاوره روانشناسی مراجعه می‌کنند، ولی چند مشکل برای مراجعه به مراکز مشاوره روانشناسی وجود دارد. برای مراجعه حضوری مخاطبان باید از قبل به مراکز مراجعه کنند، وقت قبلی بگیرند و در لیست انتظار بمانند تا نوبت‌شان بشود. در این چرخه در بسیاری از موارد، شاهد بوده‌ایم زمانی که نوبت بعضی از مخاطبان می‌رسید کار از کار گذشته و مشکلات‌شان به مرحله بحرانی رسیده است.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
تنها زمانی می‌توانید از مشاوره خانواده نتیجه بگیرید که تمام راهکارهای ذکر شده را به کار ببرید و در این راه تلاش زیای به خرج دهید. رمز موفقیت شما در حل تعارضات خانوادگی، میزان عمل به راهنمایی‌های مشاور است. لازم است جهت حل مشکلات زوجین هدف مشترکی داشته باشند. «ما به مشاور مراجعه کردیم تا روابط خود را بهبود ببخشیم.» در واقع بیشتر مراجعین انتظار دارند با یک جلسه مشاوره تمام مشکلاتشان حل شود.

در واقع بهره‌مندی از مشاوره خانواده به جلسات مشاوره محدود نمی‌شود و بیشترین نقش را خود مراجعه کننده ایفا می‌کنند. در صورت عدم نتیجه بخشی ارتباط خود را با مشاور به سرعت قطع نکنید و نگرانی‌های خود را برای او توضیح دهید تا راه‌حل‌های جدید دریافت کنید.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
مشاوران خانواده با بررسی وضعیت و شرایط مراجعین و به تناسب نیازهای آنان سبک‌های مشاوره‌ای زیر را به کار می‌گیرند:

1. سبک مشاوره خانواده بوون یان
این سبک از مشاوره خانواده برای افرادی است که تمایلی برای حضور در مراکز مشاوره ندارند و یا به دلیل مشکلات مختلف نمی‌توانند در مراکز حاضر شوند. در این نوع از مشاوره‌ها فرد سومی رابط بین افراد و مشاور می‌شود تا مشکلات و تعارضات بین افراد را حل کند و به جر و بحث خانوادگی پایان دهد. برای مثال مادر خانواده برای حل مشکلات بین زوجین واسطه می‌شود و به مشاور مراجع می‌کند.

2. سبک مشاوره‌ای ساختارمند
در این نوع سبک مشاوره‌ای تلاش بر آن است تا نقش‌ها و جایگاه‌های قدرت در خانواده مورد بررسی قرار گرفته و دوباره تنظیم شوند. چرا که بسیاری از تعارضات موجود در خانواده از تنظیم اشتباه نقش‌های افراد ناشی می‌شود. برای مثال نقش کمرنگ پدر آسیب‌های فراوانی را به بنیان خانواده وارد می‌کند. در سبک ساختار مند سعی می‌شود تا افراد در جایگاه مناسب خود به ایفای نقش بپردازند.

3. سبک مشاوره‌ای سیستماتیک در مشاوره خانواده
در سبک سیستماتیک، مشاور به معنای رفتارهای اعضای خانواده توجه می‌کند و ارتباط بین افراد را مورد ارزیابی قرار می‌دهد؛ اما این دخالت‌ها و کند و کاوها تنها در ذهن مشاور اتفاق می‌افتد و مشاور در این سبک رویکردی خنثی دارد. مشاور با بیان نمونه‌های درست رفتار سعی در اصلاح و تغییر رفتــار اعضای خانواده، افزایش آگاهی‌های آن‌ها و آموزش‌شان دارد.

4. سبک مشاوره خانواده استراتژیک
این روش رویکردی مستقیم و کوتاه مدت دارد. از این روش برای خانواده‌هایی استفاده می‌شود که نیاز دارند به سرعت به حل تعارضات و مشکلات بپردازند و در مدت زمان کوتاه نتایج لذت بخشی را تجربه کنند. زمانی که اعضای خانواده اثرات مثبت را به سرعت مشاهده می‌کنند نسبت به حل مشکلات امیدوارتر شده و از بروز مشکلات بیشتر در فرآیند مشاوره جلوگیری می‌شود. در این روش اصولا تکنیک‌های کوتاه مدتی به فرد ارائه می‌شود.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
در دنیای تخصص طلب امروزی دسترسی به مشاوران خوب بسیار مشکل است. چرا که جمع آوری مشاوران متخصص در یک مرکز برای مشاوره حضوری فضای بسیار زیادی را نیازمند است، در حالی که از توان مراکز مشاوره روانشناسی خارج می‌باشد (به همین دلیل برای مشاوره حضوری نوبت دهی می‌شود). در حالی که زمانی که متخصصان، مشاوره تلفنی می‌دهند به فضای بسیار زیادی برای مشاوره نیاز ندارند و تمامی متخصصان در زمینه‌های مختلف می‌توانند در یک مرکز حضور یابند.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
هنر زندگی تنها مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی و حضوری مورد تایید خانه روانشناسان می‌باشد که با بهره مندی از کادری مجرب و متخصص در زمینه‌های مختلف آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما است. درمانگران حاضر در مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های تهران و روانشناسان برتر تهران هستند. متخصصان و روانشناسان حامی هنر زندگی در خدمت شما هستند تا در هر کجا که هستید به صورت حضوری و تلفنی در زمینه های مختلف یاری تان کنند
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
این مساله بسیار حائز اهمیت است که بتوانید هنگام مواجه با سوگ عزیزان هیجاناتتان را درست مدیریت کنید؛ چرا که آسیب پذیری شما در این شرایط بسیار بالا رفته و واکنش‌های نادرست می‌تواند شما را به سمت اختلال‌های روحی و روانی نظیر افسردگی سوق دهد.
برای آنکه بتوانید راحت تر مرگ پدر را تحمل کنید، به نکات زیر توجه فرمایید:
1. هیجانات خود را به موقع بروز دهید
واکنش غم و اندوه در برابر فوت پدر در واقع واکنش طبیعی مغز است. هرگز توصیه‌هایی مبنی بر خودداری و گریه نکردن را جدی نگیرید. چرا که عدم بروز احساسات‌تان باعث می‌شود تا واکنشی طبیعی را به یک بیماری مزمن تبدیل کنید و رنج و اندوه زیادی را سال‌ها در درون خود احساس نمایید. هم چنین این رنج مزمن در شما باعث بیماری‌های روان تنی نظیر سردردهای آزار دهنده، زخم معده و... می‌شوند که اوضاع را از آنچه هست دشوارتر خواهد کرد.

2. بازگشت به زندگی بعد از مرگ پدر | بازگشت به زندگی عادی
بسیاری از افراد فکر می‌کنند اگر به روال سابق زندگی خود برگردند به این معنی است که فرد از دست رفته را فراموش کرده‌اند و به همین خاطر احساس گناه می‌کنند. اما واقعیت این است که شما در کنار ححفظ عملکرد زندگی خود، می‌توانید یاد پدر را همواره زنده نگه دارید. در واقع بازگشت شما به زندگی به معنی فراموش کردن پدرتان نیست.

3. سازگاری با تغییرات ایجاد شده
بسیاری از دشواری‌هایی که هنگام از دست دادن عزیزتان تجربه می‌کنید به خاطر تغییراتی است که به خاطر نبود او در زندگی شما ایجاد می‌شود. برای مثال امکان دارد با فوت پدرتان ارتباط شما با خانه پدری کمتر شود یا برخی مسئولیت‌های او بر دوش شما بیافتد. این تغییرات را بپذیرید و تلاش کنید تا راه حلی برای سبک زندگی جدیدتان بیابید.

4. بازگشت به زندگی بعد از مرگ پدر | مراحل سوگ را بشناسید و از آن ها عبور کنید
به طور طبیعی همه افراد در مواجهه با سوگ یکسری واکنش‌ها از خود نشان می‌دهند. اگر این واکنش‌ها به حالتی مزمن تبدیل نشود و فرد با آگاهی آن‌ها را بخشی از فرایند سازگاری روانی در نظر بگیرد، مشکلی برای فرد داغدیده ایجاد نخواهد کرد.

مراحل سوگ؛ انکار، خشم، چانه زنی و حسرت، احساس غم و اندوه و پذیرش را شامل می‌شود. درواقع در ابتدا افراد نسبت به خبر مرگ دچار انکار می‌شوند؛ این مساله به خصوص در مرگ‌های ناگهانی بیشتر اتفاق می‌افتد.

پس از آنکه به تدریج باور مرگ در او بیشتر شد احساس خشم را تجربه خواهد کرد، ممکن است بسیار شنیده باشید که افراد می‌گویند: "چرا من؟" درواقع خودشان را مستحق این غم و اندوه نمی‌دانند و از این بابت احساس خشم را تجربه می‌کنند.

در مرحله چانی زنی و حسرت فرد به عقب باز می‌گردد. مدام کارهایی که می‌توانست برای متوفی انجام دهد را بررسی کرده و به خاطر انجام ندادن آن‌ها حسرت می‌خورد. این افکار به شدت می‌توانند هیجانات منفی نظیر احساس گناه را برای فرد به بار بیاورد.

به دنبال همه این افکار فرد غم و اندوه شدیدی را تجربه خواهد کرد که در نهایت با گذر از آن می تواند به پذیرش و سازگاری برسد. آگاهی از این مراحل به شما کمک می‌کند تا بدانید فقط شما افکار و احساسات آزاردهنده را تجربه نمی‌کنید. در واقع این‌ها واکنش‌هایی طبیعی است که اکثر افراد برای تحمل مرگ عزیزان خود با آن رو به رو می‌شوند.

5. بازگشت به زندگی بعد از مرگ پدر | به خود زمان بدهید
مرگ پدر یکی از رویدادهای آسیب زایی است که کنار آمدن با آن در بسیاری از افراد زمان زیادی را می‌طلبد. اگر هیجانات و احساس منفی که عملکرد روزمره شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد تا 6 ماه ادامه یابد، جای نگرانی نیست. اما اگر با گذشت این مدت همچنان نمی‌توانید به زندگی عادی خود برگردید، حتما برای حل مشکل خود مشاوره روانشناسی دریافت نمایید.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
برخی مواقع ممکن است غم و اندوه ناشی از فوت عزیزانی همچون پدر به افسردگی‌ حاد و جدی ختم شود. در این شرایط مراجعه به روانشناس لازم و ضروری است. از علائم افسردگی ناشی از فوت عزیزان می‌توان به مواردی همچون خستگی، کاهش اشتها و از دست دادن شدید وزن، مشکل در خواب، اختلال در عملکرد روزانه و غیره اشاره کرد. در صورت مشاهده این علائم هرچه سریع‌تر به روانشناس مراجعه نمایید. متخصصان مرکز مشاوره حامی هنر زندگی در خدمت شما هستند تا در فرایند تحمل مرگ عزیزان به شما کمک کنند.
 
بالا پایین