- Jul
- 2,620
- 5,046
- مدالها
- 2
قبل از اینکه به سراغ مرور کتاب برویم یک قصۀ کوچک از فرانتس کافکا بخوانیم:
موش گفت: افسوس.
دنیا روزبهروز تنگتر میشود. سابق، جهان چنان دنگال بود که ترسم میگرفت. دویدم و دویدم تا دست آخر هنگامیکه دیدم از هر نقطۀ افق دیوارهایی سر به آسمان میکشد آسودهخاطر شدم.
اما این دیوارهای بلند با چنان سرعتی به هم نزدیک میشوند که من از هم اکنون خودم را در آخر خط میبینم و تلههایی که باید در آن بیفتم پیش چشمم است.
«چارهات در این است که جهتت را عوض کنی.»
گربه درحالیکه او را میدرید چنین گفت.
چرا مرور این کتاب؟
چرا داستان کوتاه؟
چرا چاپ شدن داستان؟
همۀ این سؤالها جواب مشخصی دارند.
هر چه سرعت زندگی بیشتر میشود اقبال داستان کوتاهتر هم بلندتر میشود.
خیلی از مردم دیگر زمان و حوصلۀ خواندن داستانهای بلند را ندارند. به همین دلیل نویسندهها باید به کوتاه نوشتن هم فکر کنند.
علاوه بر این، نوشتن داستان کوتاه تمرین خوبی برای تقویت عضلات نویسندگی است.
ایجاز و صحنهسازی که جزئی جداییناپذیر از داستان کوتاه است کمک میکند تا نویسنده در معرض خوب نوشتن و درست نوشتن قرار بگیرد.
موش گفت: افسوس.
دنیا روزبهروز تنگتر میشود. سابق، جهان چنان دنگال بود که ترسم میگرفت. دویدم و دویدم تا دست آخر هنگامیکه دیدم از هر نقطۀ افق دیوارهایی سر به آسمان میکشد آسودهخاطر شدم.
اما این دیوارهای بلند با چنان سرعتی به هم نزدیک میشوند که من از هم اکنون خودم را در آخر خط میبینم و تلههایی که باید در آن بیفتم پیش چشمم است.
«چارهات در این است که جهتت را عوض کنی.»
گربه درحالیکه او را میدرید چنین گفت.
چرا مرور این کتاب؟
چرا داستان کوتاه؟
چرا چاپ شدن داستان؟
همۀ این سؤالها جواب مشخصی دارند.
هر چه سرعت زندگی بیشتر میشود اقبال داستان کوتاهتر هم بلندتر میشود.
خیلی از مردم دیگر زمان و حوصلۀ خواندن داستانهای بلند را ندارند. به همین دلیل نویسندهها باید به کوتاه نوشتن هم فکر کنند.
علاوه بر این، نوشتن داستان کوتاه تمرین خوبی برای تقویت عضلات نویسندگی است.
ایجاز و صحنهسازی که جزئی جداییناپذیر از داستان کوتاه است کمک میکند تا نویسنده در معرض خوب نوشتن و درست نوشتن قرار بگیرد.