جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

خبری کتاب نان دارد/ رونق اقتصاد نشر با نمایشگاه کتاب

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته کتاب و ادبیات توسط Puyannnn با نام کتاب نان دارد\/ رونق اقتصاد نشر با نمایشگاه کتاب ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 115 بازدید, 1 پاسخ و 2 بار واکنش داشته است
نام دسته کتاب و ادبیات
نام موضوع کتاب نان دارد\/ رونق اقتصاد نشر با نمایشگاه کتاب
نویسنده موضوع Puyannnn
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Puyannnn
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
مشکلات اقتصادی طی سالیان اخیر نه تنها گریبان اهالی صنعت نشر را با گرانی مواد اولیه از جمله کاغذ گرفته بلکه با حذف نسبی کتاب از سبد خانوار به صورت غیر مستقیم نیز بر این درد افزوده است. در چنین شرایطی، جهان و بالطبع ایران درگیر ویروسی همه گیر شد که با قطعیت، تمامی حوزه ها را فلج کرد.

یکی از اثرات مخرب این همه گیری و محدودیت های اجتماعی ناشی از آن، در حوزه همین اقتصاد تقریبا زمین گیر نشر است، مانند بسیاری از بازارهای اقتصادی دیگر که از قِبل همین محدودیت ها، برگزاری نمایشگاه بین المللی فیزیکی کتاب تهران نیز به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور دو سال رنگ و بوی برگزاری حضوری به خود ندید.

شاید وقفه دو ساله که البته در جامه تمهیداتی چون نمایشگاه مجازی تا حدودی رفع و رجوع شد، به بسیاری از فعالان حوزه کتاب و ناشران و کتابفروشان، محسنات عرضه‌گاهی چون نمایشگاه فیزیکی کتاب را اثبات کرد. نگاهی به آمار و ارقام آخرین نمایشگاه فیزیکی کتاب که در قالب رویداد سی و دوم در اردیبهشت ۹۸ و قبل از همه گیری کرونا برگزار شد، می تواند سندی بر اثبات این مدعا و اثرگذاری نمایشگاه در اقتصاد نشر باشد.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
مبلغ کل تراکنش‌های انجام‌شده از طریق پایانه پرداخت الکترونیک (pos) در سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۲۳ میلیارد و ۸۹۰ میلیون تومان (افزایش ۳۴.۴ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۷ یعنی نمایشگاه سی و یکم کتاب تهران) بوده است. این در حالی است که در نمایشگاه مجازی کتاب تهران که در سال ۹۹ برگزار شد، فروشی معادل ۶۴ میلیارد تومان ثبت شد که این رقم نسبت به سال گذشته و رویداد فیزیکی، حدود ۴۹ درصد کم‌تر بود.

رقم ۱۲۳ میلیاردی فروش کتاب برای ناشرانی که هرگز در طول سال چنین موقعیت رویارویی مستقیمی با این حجم از مشتریان را ندارند، می تواند مبلغی بسیار مغتنم باشد.

فرصت ایجادشده رو در رویی مخاطبان این کالای فرهنگی با دست اندرکاران صنعت نشر، نویسندگان و اهالی این حرفه علاوه بر برکات اقتصادی آنی نمایشگاه برای زمان های آتی نیز دستاوردهایی به همراه دارد، گسترش ارتباطات و شناخت و اطلاع رسانی و به گونه ای بازاریابی از طریق برگزاری نشست های فرهنگی با حضور نویسندگان و مترجمان و صحافان تا جلسات عدیده رونمایی کتاب و معرفی تازه های نشر، ماهیِ گرفته شده ناشران از فرصت نمایشگاه است که در طول سال نتایج خود را به تدریج نمایان می کند.

این ارتباطات البته در حوزه ای فراتر می تواند به تعاملات اقتصادی فرامرزی نیز منتهی شود، به عنوان نمونه در همان دوره سی و دوم نمایشگاه کتاب تهران که به صورت فیزیکی برگزار شد، قائم مقام نمایشگاه کتاب از امضای ۱۲۰ قرارداد مبادله کپی رایت کتاب در نمایشگاه خبر داد که این مساله علاوه بر انتقال فرهنگی، منافع اقتصادی نیز در بر دارد.

امسال اما پس از دوسال وقفه کرونایی نمایشگاه به دنبال کاهش شیوع، برگزاری سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که بی شک با استقبالی در خور از سوی دوستداران فرهنگ همراه خواهد بود، روزنه امیدی می تواند پیش روی اقتصاد لنگان نشر باشد، فعالان نشر طی دو سال اخیر متحمل آسیب‌ های جدی شدند تا جایی که بسیاری از آنان مجبور به تعدیل نیرو یا کاهش تولید انتشارات خود شدند، حتی بسیاری از ناشران که به نقدینگی ‌های نمایشگاه‌ کتاب تهران دلخوش بودند و امیدشان ناامید شده بود، تاب تحمل این بازار را نداشته و ناچار به تعطیلی یا کاهش تیراژ خود شدند تا جایی که این کاهش تا مرز ۱۰۰ جلد کتاب هم رسیده است که عملا برای فرهنگ کشور مایه تاسف است.

ناشران محروم مانده از مُسکن دو ساله نمایشگاه امروز می توانند با تمام هم خود از فرصت ۱۱ روزه نمایشگاه سی و سوم بهره ببرند، تعاملات رو در رو بین خریدار و عرضه‌کننده کتاب، تنوع کتاب پیش روی مخاطب و ارتباط ملموس با این کالای فرهنگی و اطلاع از آثار جدید حوزه نشر و حضور متخصصان از محسناتی است که در قالب مجازی نبود و امروز این فرصت برای ناشران مهیاست
 
بالا پایین