جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

معرفی تاریخچه پیانو

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته معرفی سازها و آموزش موسیقی توسط vian با نام تاریخچه پیانو ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 625 بازدید, 13 پاسخ و 3 بار واکنش داشته است
نام دسته معرفی سازها و آموزش موسیقی
نام موضوع تاریخچه پیانو
نویسنده موضوع vian
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط vian
موضوع نویسنده

vian

سطح
2
 
[منتقد ادبیات]
ناظر ادبیات
کاربر ممتاز
Aug
927
3,739
مدال‌ها
6
تاریخچه پیانو در ایران
در سال ۱۸۰۶ میلادی، برای اولین بار ناپلئون بناپارت، پیانوی سفیدی را به دربار به فتحعلی شاه قاجار، اهدا کرد. هنگامی که پیانوی سفید اهدایی ناپلئون به دربار فتحعلی شاه رسید. کسی شکل و شمایل پیانو را ندیده بود و اصلا با نواختن آن آشنایی نداشت.

سی و پنج سال بعد، ناصر الدین شاه در سفرِ پاریس، از یک نمایشگاه پیانو دیدن کرد و به یاد پیانوی داخل دربار افتاد. ناصر الدین شاه به سرعت چهار دستگاه پیانو سفارش داد که یک ماه بعد به ایران رسید اما مشکل اصلی همچنان به قوت خود باقی بود. هیچکس از درباریان نمی‌دانست که چگونه باید با پیانو نوازندگی کرد و این پیانوها فقط جنبه وسیله ی زینتی را داشتند.

بالاخره محمد صادق سرور الملک که نوازنده سرشناس سنتور و کمانچه در دوران ناصر الدین شاه بود و سمت ریاست نوازندگان دربار و نقاره خانه را بر عهده داشت، پیانو را مانند سنتور کوک کرد و به نواختن پیانو پرداخت.
 
موضوع نویسنده

vian

سطح
2
 
[منتقد ادبیات]
ناظر ادبیات
کاربر ممتاز
Aug
927
3,739
مدال‌ها
6
از همین جا محمد صادق خان کشف کرد که می‌شود کوک پیانو را هم مانند سنتور عوض کرد تا دشتی و سه گاه و افشاری را هم بتوان از دل آن بیرون کشید. به همین خاطر او را باید نخستین نوازنده پیانو در ایران به شمار آورد. او حتی مدتی پیانو نواختن را به دختران ناصرالدین شاه می‌آموخت. بعد از محمد صادق خان با آمدنِ لومر فرانسوی که برای سرپرستی موسیقی نظام به ایران آمده بود، راه برای ورود سازهای غربی از جمله پیانو هموار شد. لومر برای اولین بار آهنگ‌های روستایی ایران را نیز برای پیانو تنظیم کرد.
 
موضوع نویسنده

vian

سطح
2
 
[منتقد ادبیات]
ناظر ادبیات
کاربر ممتاز
Aug
927
3,739
مدال‌ها
6
از دیگر کسانی که توانستند در آن ایام پیانو را خوب بنوازند، مشیر همایون شهردار و مرتضی محجوبی و بعدترها جواد معروفی بودند. مشیر همایون شهردار پیانو را نزد سالار معزز فرا گرفت و تار را نیز نزد میرزا عبدالله و آقا حسینقلی آموخته بود. مشیر همایون شهردار آهنگساز ترانه ماندگار مرا ببوس بود که توانست در نواختن پیانو کسب مهارت کرده و به شاگردان خود نیز این مهارت را انتقال دهد.
مرتضی محجوبی، نغمه‌های سنتی را با مهارت از دل پیانو بیرون کشید. خیلی از افراد مرتضی محجوبی را، پدر پیانو کلاسیک ایران می‌دانند. او نزدیک به دو هزار شاگرد پرورش داد که تعداد کمی از آن‌ها، به شکل حرفه‌ای به موسیقی پرداختند.

جواد معروفی هم، از نو آواران سنتی به شمار می‌رفت. او در نواختن به جای گلیساندو بیشتر از استاکاتوها استفاده می‌کرد. در نتیجه به ملودی‌های روشن و شفاف می‌رسید.

به این ترتیب بود که تهران دروازه ساز پیانو شد‌.
 
موضوع نویسنده

vian

سطح
2
 
[منتقد ادبیات]
ناظر ادبیات
کاربر ممتاز
Aug
927
3,739
مدال‌ها
6
سخن آخر
پیانو یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین سازهای جهان به شمار می‌رود و تاریخچه غنی آن، امروزه ما را به نقطه ای رسانده که می‌توانیم با استفاده از نرم افزارهای مختلف، صدای محبوب‌ترین پیانوها را در اختیار داشته باشید.
 
بالا پایین