جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی بیماری‌های حنجره و درمان آن‌ها

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزشات و تمرین گویندگی توسط Rasha_S با نام بیماری‌های حنجره و درمان آن‌ها ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 113 بازدید, 4 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزشات و تمرین گویندگی
نام موضوع بیماری‌های حنجره و درمان آن‌ها
نویسنده موضوع Rasha_S
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Rasha_S
موضوع نویسنده

Rasha_S

سطح
4
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Oct
3,409
12,168
مدال‌ها
4
برخی از اختلالاتی که می‌تواند در اثر استفاده نادرست یا استفاده بیش از حد از صدا ایجاد شوند عبارت‌اند از:
بیماری التهابی حنجره؛ لارنژیت
یکی از بیماریهای التهابی حنجره یا ورم تارهای صوتی است.

ندول‌های تارهای صوتی
در این شرایط، ضایعات یا اجسام رشد یافته کوچک، خوش خیم، کالوس مانند و علائم التهاب حنجره روی تارهای کانونی شما ایجاد می‌شود. ندول‌ها از شایع‌ترین ضایعات صوتی غیر سرطانی هستند. خوانندگان حرفه‌ای و افرادی که استفاده زیادی از حنجره خود دارند مانند معلمان، وکلا یا افرادی که در بخش فروش کار می‌کنند، اغلب در معرض بیشترین خطر ابتلا به ندول‌های تارهای صوتی هستند.

پولیپ تارهای صوتی از بیماریهای حنجره
این ضایعات تارهای صوتی معمولاً در اثر آسیب (پس از ضربه) یا ماهیت التهابی ایجاد می‌شوند. آنها در نتیجه آسیب تارهای صوتی ناشی از استفاده شدید تارهای صوتی یا سرفه‌های مداوم ایجاد می‌شوند. افرادی که سیگار می‌کشند نیز در معرض ایجاد تغییرات پولیپ مانند در تارهای صوتی هستند.

خونریزی تارهای صوتی حنجره
در این وضعیت ممکن است فرد صدای خود را از دست بدهد. این شرایط ممکن است به دلیل جیغ زدن، فریاد زدن یا سایر کارهای سخت صوتی رخ دهد. در خونریزی، یکی از رگ‌های خونی روی سطح تارهای صوتی پاره شده و بافت‌های نرم تار صوتی پر از خون می‌گردد. این وضعیت با استراحت دادن به صدا تا زمان برطرف شدن خونریزی، درمان می‌شود.

اختلالات صدای حرفه‌ای
در حالی که این عنوان نشان می‌دهد که یک فرد باید یک گوینده یا خواننده حرفه‌ای باشد، هر کسی که از صدای خود برای کار استفاده می‌کند واقعاً یک کاربر حرفه‌ای صدا به حساب می‌آید. حرفه‌هایی که به ویژه در معرض خطر هستند عبارت‌اند از معلمان، مشاوران، نمایندگان خدمات مشتری و نمایندگان فروش.
 
موضوع نویسنده

Rasha_S

سطح
4
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Oct
3,409
12,168
مدال‌ها
4
دیسفونی اسپاسمودیک بیماری نادر حنجره
این یک وضعیت عصبی نادر حنجره است که باعث انقباض غیرارادی عضلانی ماهیچه‌های خاص در تارهای صوتی یا حنجره می‌شود. این شرایط باعث می‌شود صدای شما خسته، به صورت خفگی یا نفس کشیدن متناوب باشد.

پاپیلوماتوز حنجره
این یک عفونت ویروسی مزمن یا طولانی مدت است که در آن تومورهای خوش خیم زگیل مانند در داخل حنجره یا تارهای صوتی یا مجرای تنفسی منتهی به بینی و ریه‌ها رشد می‌کنند. ضایعاتی که توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می‌شوند، ممکن است خیلی سریع رشد کنند و علیرغم درمان مداوم، اغلب دوباره ظاهر شوند. در صورتی که راه هوایی شما مسدود شده باشد، ممکن است باعث مشکلات تنفسی گردد یا اگر ضایعات روی تارهای صوتی باشد، در بیشتر موارد، گرفتگی صدا ایجاد خواهد شد. پاپیلوماتوز حنجره می تواند بزرگسالان، کودکان و نوزادان را تحت تاثیر قرار دهد.

فلج تارهای صوتی یا کم تحرکی تارهای صوتی
این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که یک یا هر دو تار صوتی در حنجره به درستی باز یا بسته نشوند. تارهای صوتی به شما این امکان را می‌دهند زمانی قادر به صحبت کردن باشید که، هوای موجود در ریه‌های شما آزاد شده و از تارها عبور کند و باعث ارتعاش و ایجاد صدا در آنها شود. فلج تارهای صوتی علاوه بر تاثیر بر گفتار می‌تواند باعث سرفه، احساس خلط در گلو، مشکل در بلع و تنگی نفس در هنگام صحبت شود. اگر چه از علائم بیماریهای حنجره صدای نفس‌گیر و ضعیف است، اما علائم فلج تارهای صوتی می‌تواند مهم‌تر باشد.

اختلالات حرکتی تارهای صوتی
این اختلالات می‌تواند در اثر جراحی غده تیروئید، جراحی عروق، جراحی قفسه سی*ن*ه، جراحی ستون فقرات، قرار دادن طولانی مدت یا ضربه‌ای لوله تنفسی یا عفونت ویروسی ایجاد شود.
 
موضوع نویسنده

Rasha_S

سطح
4
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Oct
3,409
12,168
مدال‌ها
4
رفلاکس حنجره (LPR)
به این حالت سوزش سر دل، بیماری رفلاکس اسید یا بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) نیز گفته می‌شود. رفلاکس معده به مری یک احساس سوزش در قفسه سی*ن*ه است که ممکن است پس از خوردن غذا، خم شدن، کشش، ورزش و دراز کشیدن ایجاد شود. GERD زمانی اتفاق می‌افتد که محتویات معده به مری برگردد. این حالت زمانی می‌تواند اتفاق بیفتد که دریچه اسفنکتر تحتانی مری (LES) که عبور غذا از مری به معده را کنترل می‌کند، به درستی بسته نشود. این وضعیت علائم معمول دل درد دارد. رفلاکس می تواند حنجره را تحت تاثیر قرار داده و علائم غیر معمولی مانند سرفه، گرفتگی صدا، التهاب و گلودرد را ایجاد کند. در این موارد به آن رفلاکس حنجره (LPR) گفته می شود. LPR ممکن است با سرفه‌های مکرر، پاکسازی گلو، خلط اضافی و احساس یک توده در گلو همراه باشد.

سرطان حنجره
اگرچه بسیاری از تومورهایی که بر حنجره تأثیر می‌گذارند غیر سرطانی هستند، تومورهای سرطانی نیز می‌توانند در حنجره رشد کنند. دیوار‌های داخلی حنجره با سلول‌هایی به نام سلول‌های سنگفرشی پوشیده شده است. تقریباً تمام سرطان‌های حنجره از این سلول‌ها شروع می‌شوند و به آنها کارسینوم سلول سنگفرشی اطلاق می‌شود. اگر سرطان حنجره زود تشخیص داده نشود، می‌تواند به غدد لنفاوی مجاور گردن متاستاز یا گسترش دهد. افراد سیگاری نسبت به افراد غیر سیگاری در معرض خطر ابتلا به سرطان حنجره هستند. این خطر برای سیگاری‌هایی که الکل مصرف می‌کنند حتی بیشتر است. خوشبختانه، اگر سرطان حنجره زود تشخیص داده شود، نسبتا قابل درمان است.

تنگی حنجره
این وضعیت باریک شدن راه هوایی و تارهای صوتی، یا به دلیل زخم یا بی‌حرکتی دو طرفه تار صوتی (ناتوانی در حرکت) است که می‌تواند باعث مشکلات تنفسی شود. این وضعیت ممکن است در اثر تعدادی از شرایط، از جمله اختلالات خودایمنی یا التهابی مانند پلی آنژیت همراه با گرانولوماتوز، صدمات تروماتیک ناشی از لوله گذاری طولانی مدت، شرایط ایتروژنیک ایجاد شود. این موارد، شرایط ناشی از درمان پزشکی ، مانند جراحی تیروئید، شرایط بدخیم (سرطانی)، شرایط پیش رونده تحلیل برنده عصبی یا عفونت‌های نادر ویروسی هستند.

دیسفاژی و مشکل بلع
اگر مبتلا به این بیماری هستید، ممکن است در بلع مشکل داشته باشید. برخی از افراد مبتلا به دیسفاژی ممکن است نتوانند غذاهای جامد، مایعات یا حتی بزاق را ببلعند. در نتیجه این شرایط می‌تواند باعث سوءتغذیه شما شود، زیرا نمی‌توانید کالری کافی دریافت کنید. هنگامی که بلع ضعیف باعث گیر افتادن غذا در ریه‌ها یا خارج از مری شود، دیسفاژی می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی گردد. دیسفاژی زمانی اتفاق می‌افتد که حنجره در حین بلع محکم بسته نشده و حلق یا همان گلو، غذا را به طور هماهنگ یا مؤثر به مری منتقل نکند. دیسفاژی اغلب در افرادی که دچار سکته مغزی شده‌اند دیده می‌شود، اما می‌تواند پس از جراحی گردن یا پس از دوره پرتودرمانی برای سرطان سر و گردن نیز رخ دهد. شرایط بلع می‌تواند بسیار پیچیده باشد و معمولاً نیاز به مراقبت‌های درمانی چند رشته‌ای شامل گوش و حلق و بینی، گوارش و آسیب‌شناسی گفتار داشته باشد.
 
موضوع نویسنده

Rasha_S

سطح
4
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Oct
3,409
12,168
مدال‌ها
4
درمان بیماریهای حنجره چگونه است؟
گزینه‌های درمانی بسته به شرایط تاثیرگذار بر روی حنجره و همچنین به تشخیص شما بستگی خواهد داشت. اگر وضعیت شما به دلیل استفاده نادرست و یا استفاده بیش از حد و مکرر از صدا ایجاد شده، درمان ممکن است به سادگی استراحت دادن به صدا برای مدت زمان کمی باشد. پزشک همچنین ممکن است صدا یا آواز درمانی را برای کمک به بهبودی کامل پیشنهاد دهد. این درمان معمولاً توسط آسیب شناس گفتار و زبان انجام می‌شود.

در برخی موارد، ممکن است برای درمان کاندیدی باشید برای این که به استراحت بیشتری نیاز دارید. برای مثال، اگر سرطان حنجره برای شما تشخیص داده شده است، گزینه‌های درمانی می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

عمل جراحی حنجره
پرتو درمانی بیماریهای حنجره
شیمی درمانی برای بیماری های حنجره
برنامه درمانی شما ممکن است شامل ترکیبی از این درمان‌ها باشد.

درمان بیماریهای حنجره و تارهای صوتی می تواند بسیار فردی باشد. بهترین گزینه برای شما ممکن است برای نفر بعدی کارایی نداشته باشد. زمانی که پزشک در حال تعیین بهترین برنامه درمانی برای شما است چند فاکتور در نظر گرفته می شود که می تواند شامل موارد زیر باشد:

وضعیت پزشکی شما
سن شما
حرفه شما
پزشک همه این عوامل را هنگام تدوین برنامه درمانی شخصی شما در نظر می‌گیرد. با پزشک در مورد اهداف و نگرانی‌هایتان در مورد درمان خود صحبت کنید. داشتن یک گفتگوی باز با پزشک خود به روند درمان بیماری شما کمک می‌کند.
 
موضوع نویسنده

Rasha_S

سطح
4
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Oct
3,409
12,168
مدال‌ها
4
برای پیشگیری از بیماری‌های حنجره چه باید کرد؟
چندین راه وجود دارد که می‌توانید به منظور جلوگیری از بیماریهای حنجره انجام دهید. این موارد شامل:

۱. حذف عادات مضر سبک زندگی: ترک سیگار و کاهش مقدار الکل می‌تواند به پیشگیری از سرطان حنجره کمک کند.
۲. فشار نیاوردن به صدا: مراقبت مناسب برای فشار نیاوردن به صدا در اثر استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست نیز می‌تواند از ابتلا به بیماری‌هایی مانند پولیپ و ندول جلوگیری کند. این حالت به ویژه اگر زمان زیادی را صرف صحبت کردن می‌کنید بسیار مهم است. خوانندگان، معلمان و وکلا همگی نمونه‌هایی از حرفه‌هایی هستند که می‌توانند باعث ضعف صدا ناشی از صحبت کردن یا آواز خواندن مکرر شوند. مهم است که زمانی را برای استراحت صدای خود اختصاص دهید، یک سبک زندگی سالم همراه با آمادگی جسمانی داشته باشید و هر عامل تحریک کننده‌ای را که می‌تواند به صدای شما آسیب برساند کنترل کنید. این عوامل می‌تواند شامل آلرژی یا رفلاکس باشد.
در صورتی که برای اولین بار متوجه علائم شدید با پزشک خود تماس بگیرید، اکثر شرایطی که حنجره را تحت تأثیر قرار می‌دهند، قابل درمان هستند. اگر با هر مورد غیرعادی مواجه شدید، مهم است که با پزشک خود تماس بگیرید، زیرا برخی شرایط می‌توانند باعث آسیب دائمی به حنجره و صدای شما شوند.
 
بالا پایین