جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی دلنوشته محکوم به فلاکت | اثر مبیناsh کاربر رمان‌بوک

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط ARMINA با نام دلنوشته محکوم به فلاکت | اثر مبیناsh کاربر رمان‌بوک ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 168 بازدید, 2 پاسخ و 2 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع دلنوشته محکوم به فلاکت | اثر مبیناsh کاربر رمان‌بوک
نویسنده موضوع ARMINA
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط mobina01
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

ARMINA

سطح
4
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Dec
2,452
15,272
مدال‌ها
11
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!
@mobina01
منتقد شما: @SHAHSANAM (:
مدیر تالار ادبیات: @شهرزاد قصه گو
 
موضوع نویسنده

ARMINA

سطح
4
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Dec
2,452
15,272
مدال‌ها
11

بنام خدا
نقد ادبی/ دلنوشته محکوم به فلاکت
منتقد: SHAHSANAM
نوشته @mobina01
عنوان:
عنوان کشش لازم را برای جذب مخاطب دارا بود و در نگاه اول نمی توانست محتوای دلنوشته را به قولی لو دهد؛ اما با خواندن دلنوشته و خلاصه و... ارتباط محسوس آن با عنوان دیده می شد. دلنویس در انتخاب عنوانی که با داستان مرتبط بوده ولی آن را لو ندهد، بسیار هوشمندانه عمل کرده است.
درکل عنوان با مفهوم کلی اثر و ژانرهای انتخابی مرتبط بود. عنوان هم وزن با بار ادبی نوشته بود.
عنوان سه واژه ای بود و اندازه ای استاندارد داشت. اما در آن کلمات کلیشه ای نیز دیده می شد.

ژانر:
ژانر انتخابی اجتماعی و تراژدی بود. قابل ذکر است که ترتیب نگارش ژانرها، مقدار استفاده از آن ژانر در داستان و ژانر قالب را تعیین می نماید. دلنویس ابتدا به ژانر اجتماعی اشاره کرده بود که این نشان دهنده ی قالب بودن آن است.
ژانر تراژدی در رمان بیشتر از اجتماعی دیده می شد هردو البته تقریباً دریک سطح بودند و تعیین ژانر قالب اندکی دشوار؛ اما می شود ۵۱درصد تراژدی و ۴۹درصد احتماعی بود. بنابراین با تغییر دادن جای ژانرها می توانید به جذابیت داستان بیفزایید. همچنین ژانرهای انتخابی به خوبی دربرگیرنده محتوا، مفهوم، و ساختار دلنوشته بودند.

خلاصه یا مقدمه:
خلاصه نه خیلی کوتاه و نه خیلی بلند بود و اندازه ای متناسب داشت. چکیده ای از محتوای دلنوشته را ارائه می‌داد و حوصله سربر نبود. خلاصه از خود دلنویس بود و این از نقاط قوت اثر به شمار می رود. از لحاظ سبک و لحن ادبی نیز با داستان در یک وزن قرار داشت و متناسب بود و طوری بود که با یک بار خواندن مفهوم را لو نمی داد و این نشان دهنده ی تبحر دلنویس است.
نکات نگارشی لازم در آن بکار گرفته شده و با ژانر و عنوان نیز مرتبط بود.

انسجام:
انسجام ادبی:
لحن و سبک نوشته در تمامی پارت ها نه یکسان (که چنین چیزی بسیار حوصله سربر می شود) بلکه نزدیک بهم بود و در یک سطح قرار داشت. محتوای ادبی پارت ها بهم نزدیک بود. همچنین لحن تمامی پارتها یکسان بود و پرش لحنی دیده نمی شد.
انسجام نگارشی:
تعداد خطوط پارت‌ها یکسان بود یا بهم خیلی نزدیک بود. اختلاف زیادی میان تعداد خطوط در پارتها دیده نمی‌شد و از این نظر دلنوشته کاملا در سطح مطلوبی قرار دارد.
انسجام محتوایی:
پارتها از نظر محتوا با یکدیگر مرتبط بودند. محور اصلی موضوع مورد بحث یک موضوع (فقر) بود و تا پایان نیز همان محور بحث رعایت شده بود. پرش موضوعی دیده نمی شد و همه پارت‌ها بهم مرتبط بودند.

هدف یا محتوا:
محتوایی که نویسنده بیان کرده است محتوایی کاملاً کلیشه ای می باشد. اما لزوماً کلیشه در موضوع محتوا و هدف مورد بحث نیست. بیان شیوا و جذاب نویسنده و بهره گیری او از ضرب المثل ها و موقعیت های مختلفی که همه ما تجربه شان کرده ایم (به عبارتی باور پذیری بالا) همه و همه دلنوشته را جذاب می کرد. همچنین موضوع مورد بحث گرچه کلیشه ای بود اما من جمله موضوع هایی ست که هیچوقت تکراری نمی شود؛ و به قولی هرچه درموردش بحث شود باز هم کم است.

دستور زبان:
لحن داستان تلفیقی از لحن عامیانه و ادبی بود.
از آنجایی که قشر مورد بحث در دلنوشته عموم جامعه بود در برخی جاها لحن عادی و روزانه مشاهده میشد ولی در بیشتر جملات لحن ادبی نمایان بود.
این تلفیق بجا بود و در هیچ جا بجای یک لحن از آن یکی استفاده نشده بود و هر لحن در جای مناسبش رعایت گشته بود. از لحاظ رعایت اصول نگارشی و درست نویسی نیز ایرادی در دلنوشته مشاهده نمی شد.
دستور ادبی:
گرچه در برخی جاها لحن ادبی نیز دیده میشد اما موضوع نویسنده یک موضوع روزمره بود و سبک ساده نویسی بکار گرفته شده بود که کاملاً متناسب و مناسب موضوع بود.
آرایه تمثیل، کنایه، تلمیح، تضمین و... نیز در متن دیده میشد و بر زیبایی آن افزوده بود.

سخن پایانی منتقد:
از خواندن دلنوشته شما بسیار بسیار بسیار لذت بردم اولین دلنوشته ای بود که انقدر دلنشین بود برای من. دلم می‌خواهد ایستاده تشویق‌تان کنم. مهم انتخاب موضوع نیست، مهم پردازش به آن و چگونگی این پردازش است و به دل من که خیلی نشست‌.
موفق باشید
 
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین