جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

جامعه ایرانی معرفی میراث فرهنگی ایران در یونسکو

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آداب و رسوم ملل توسط - گیتی - با نام معرفی میراث فرهنگی ایران در یونسکو ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 175 بازدید, 8 پاسخ و 2 بار واکنش داشته است
نام دسته آداب و رسوم ملل
نام موضوع معرفی میراث فرهنگی ایران در یونسکو
نویسنده موضوع - گیتی -
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط - گیتی -
موضوع نویسنده

- گیتی -

سطح
7
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
May
2,574
37,076
مدال‌ها
14
میراث فرهنگی ناملموس یونسکو، شامل میراث گردآوری شده از تمام کشورهای این کره خاکی است. اما در این مقاله قصد داریم تا به طور خاص به معرفی میراث یونسکو در ایران بپردازیم. منظور از میراث فرهنگی ناملموس، آن دسته از میراثی است که مثل اشیای قدیمی، پول، سفال و… قابل مشاهده نیستند. این دسته از میراث، شامل هنر، فرهنگ و آداب و رسومی بوده که از طی سالیانی طولانی، نسل به نسل یا سی*ن*ه به سی*ن*ه، تا کنون باقی مانده و منتقل شده اند.
Persepolis-in-Old-Persian.jpg
 
موضوع نویسنده

- گیتی -

سطح
7
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
May
2,574
37,076
مدال‌ها
14

تعدادی از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو در ایران

تعدادی از این میراث که به ثبت یونسکو رسیده اند عبارتند از؛ مهارت های سنتی قالی بافی در کاشان، ردیف موسیقی ایرانی، موسیقی بخشی های خراسان، نقالی، داستان سرایی نمایشی در ایران، چوگان، مهارت های سنتی قالی بافی در فارس، فرهنگ پخت و تقسیم نان لواش کایرما جوپکا یوفکا، دانش ساخت لنج، مهارت ساخت و نواختن دوتار، آیین های پهلوانی یا زورخانه ای، هنر ساختن و نواختن کمانچه، نوروز و… .
 
موضوع نویسنده

- گیتی -

سطح
7
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
May
2,574
37,076
مدال‌ها
14

قالیبافی در کاشان از زمان شاه عباس

این میراث فرهنگی ناملموس یونسکو، در سال ۲۰۱۰ میلادی ثبت جهانی شد. علت ثبت این اثر در فهرست جهانی، زیبایی بی نظیر، آوازه و قدمت طولانی آن در ایران می باشد. جالب تر آن که همه مراحل تولید این قالی، به پشتوانه وجود صنعت نساجی، توسط هنرمندان این منطقه دستی و به دور از صنعت ماشینی انجام می شود. طرح های قالی این منطقه شامل: ترنج، محراب، گلدانی، درختی، بته‌جقه‌ای و پنج‌پر با بافت های بسیار ریز، نرم، مخملی و رنگرزی شده با پوست گردو، پوست انار و برگ انگور هستند.
 
موضوع نویسنده

- گیتی -

سطح
7
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
May
2,574
37,076
مدال‌ها
14

نقالی و داستان سرایی نمایشی

هنر داستان سرایی کما بیش در همه فرهنگ ها وجود دارد اما چیزی که هنر نقالی و داستان سرایی نمایشی ایران را در دسته میراث فرهنگی ناملموس یونسکو قرار داده است؛ قدمت و سبک خاص آن می باشد. نقالی یا حماسه گویی از زمان اشکانیان در ایران رواج داشته و غالبا همراه با موسیقی اجرا می شده. نقالی خوانی با اعتقادات مذهبی و اسلامی ایرانیان گره خورده و به همین علت جایگاه خود را در فرهنگ ایرانی تا کنون حفظ نموده است. البته سبک های مختلف داستان خوانی، از جمله شاهنامه خوانی، روضه خوانی و… نیز موجب شده تا ادبیات غنی کشور بیش از پیش حفظ شود. ناگفته نماند که روضه خوانی از زمان آغاز حکومت صفویه در ایران رواج بیشتری پیدا کرد و موجب شد تا هنر نقاشی هم رونق بیشتری پیدا کند.
 
موضوع نویسنده

- گیتی -

سطح
7
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
May
2,574
37,076
مدال‌ها
14

ردیف موسیقی ایرانی

افرادی که در ایران دوره های موسیقی را می گذرانند حتما نام موسیقی سنتی ایرانی، کلاسیک ایرانی و یا موسیقی دستگاهی را شنیده اند. از آن جایی که این سبک موسیقی نیز مثل تمام میراث فرهنگی ما، به صورت نسل به نسل منتقل شده و دارای سبک خاصی از ردیف موسیقی است؛ در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت شده است. زیبایی این هنر زمانی بیشتر آشکار می شود که بدانیم هر منطقه، سبک موسیقی مخصوص خود را دارد.
موسیقی بختیاری، خراسان، قزوین، جنوب ایران، کردی، بلوچی، ترکی آذربایجان، گیلکی، مازندران، لرستان، تالش، بندری، ایلامی، قشقایی و فارس از جمله موسیقی های محلی ایران است. از اولین موسیقیدانان ایرانی کشاورزان بوده اند که در آواز و موسیقی های خود داستان های حماسی، شعرهای عاشقانه و… را نقل بیان می کردند. نفوذ و معجزه آواز ایرانی را دست کم نگیرید. آواز های ایرانی مثل آواز ابوعطا، دشتی، شوشتری، بیات ترک، اصفهان، بیاتکرد و افشاری از بارزترین آواز های این مرز و بوم هستند که با سازهای دف، طبل، کرنا، نی، سرنا، تار، سه تار، دو تار، کمانچه، قیچک، قانون، نیانبان، دودوک (بالابان)، شورانگیز، تنبک، عود، دایره، دهل، نقاره، قرهنی، دیوان و زنگ نواخته شده و به گوش می رسند.
 
موضوع نویسنده

- گیتی -

سطح
7
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
May
2,574
37,076
مدال‌ها
14

آیین باستانی نوروز

نوروز جشن اول سال ایرانیان است. در حقیقت اولین روز ماه فروردین به عنوان آغاز سال جدید شناخته می شود. البته پیشینه این آیین در دسترس نیست اما شواهدی مبنی بر این که این جشن به سال های قبل از میلاد حضرت مسیح بر می گردد، وجود دارد. جالب است بدانید که از آن جایی که عمر خیام ستاره شناس و ریاضیدان بنامی بوده است؛ برای گردآوری تقویم، اول فروردین را به عنوان مبدا سال در نظر گرفته است.
سفره هفت سین با وجود هفت سنبل که با حرف سین شروع می شوند؛ نماد نوروز ایرانیان است. اغلب ایرانیان سعی می کنند تا در لحظه تحویل سال، سفره نوروز را پهن کرده و به هم عیدی دهند. خانواده های ایرانی، شب عید سبزی پلو با ماهی می پزند؛ تخم مرغ رنگی درست می کنند و بعد از تحویل سال به مهمانی می روند.
 
موضوع نویسنده

- گیتی -

سطح
7
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
May
2,574
37,076
مدال‌ها
14

ساخت و نواخت کمانچه

این هنر در سال ۲۰۱۵ به صورت مشترک با جمهوری آذربایجان، ثبت شد. قدمت این هنر به چند صد سال قبل، یعنی از زمان ابونصر فارابی بر می گردد. کمانچه ایرانی در قبل از دوره قاجار، سه سیمه بود اما بعد از دوره قاجار، به چهار سیم تغییر یافت. اندازه کاسه کمانچه ساخته شده در بین ترکمن ها و مناطق جنوبی کشور متفاوت است که همین موضوع باعث ایجاد سبک های مختلف موسیقی شده است. تزئین این ساز نیز بنا بر فرهنگ هر ناحیه، متفاوت است. استاد کلهر، بهاری، بدیعی، کامکار و میرزاده از نوازندگان بنام و مشهور ایرانی این ساز می باشند.
 
موضوع نویسنده

- گیتی -

سطح
7
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
May
2,574
37,076
مدال‌ها
14

ورزش پهلوانی یا زورخانه ای

یکی از زیباترین ورزش هایی که در میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت شده، مربوط به ورزش پهلوانی یا زورخانه ای ایران می باشد. متوسط افراد شرکت کننده در این ورزش گروهی ده الی بیست نفر می باشند که در مکانی بهنام زورخانه گرد هم می آیند.
Pahlevani-and-zoorkhaneh-rituals.jpg
طراحی زورخانه بر خلاف اسمش، به گونه ای است که لازم است فرد قبل از ورود، سرخم کرده و از درب کوچکی وارد شود. این سر خم کردن، نماد تواضع و فروتنی است. این نوع طراحی ساختمان، مختص به معماری ایرانی و برخاسته از فرهنگ اسلامی است. جالب تر این که محل تمرین ورزشکاران نیز، پایین تر از جایگاه حضار می باشد. ورزشکاران که معمولا مرد هستند؛ لباس مخصوص ایرانی را به تن می کنند و با دمبل به هنرنمایی حرکات ورزشی می پردازند. در همین حال مرشدی مسئول نواختن موسیقی خاص این ورزش بوده و اشعار و تعالیم اخلاقی را در حین ورزش، به ورزشکاران یادآور می شود.
 
موضوع نویسنده

- گیتی -

سطح
7
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
May
2,574
37,076
مدال‌ها
14

تعداد دیگری از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو

تعداد میراث فرهنگی ناملموس یونسکو در ایران زیاد است که در این نوشته مجال بیان تمامی آن ها نیست. هنر پخت نان لواش، چوگان، ساختن و نواختن دوتار خراسان، هنر نگارگری، آیین زیارت تادئوس، برگزاری جشن مهرگان در ایران، عود ایرانی و سفره یلدای ایرانی از دیگر میراث فرهنگی ناملموس یونسکو در ایران هستند.
تا کنون کشور ایران ۴۰ اثر ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو را به خود اختصاص داده که ۲۴ اثر مربوط به آثار ملموس و ۱۶ اثر مربوط به آثار ناملموس می باشند. رتبه ایران در فهرست آثار ناملموس ۷ می باشد که در بین کشورهای دنیا رتبه قابل قبولی است. البته تعداد آثار ثبت نشده ایران در یونسکو زیاد است و وظیفه همه ما این است، همان گونه پیشینیان آثار را حفظ کرده و به ما منتقل کردند؛ ما نیز این آثار را حفظ و به آیندگان تقدیم نماییم.
 
بالا پایین