10- نوردهی
در عکاسی از ماه هیچ قوانین سفت و سختی وجود ندارد زیرا متغیرهای زیادی در نوع نوردهی دخیل هستند. ممکن است بتوانید در سطح اینترنت مقالاتی را پیدا کنید که تنظیمات پایه را نوشته باشند اما معمولا نمیتوانید با این تنظیمات کار کنید و ممکن است نیاز باشد در طول کار تنظیمات دوربین خودتان را تغییر دهید.
ایزو: هنگامی که از ماه کامل، ربع ماه و یا حتی هلالهای بزرگتر ماه عکاسی میکنید معمولا نور خورشید بازتاب شده از آن به اندازهای هست که بتوانید با ایزو Native دوربین از آن عکاسی کنید. با اینکه به احتمال زیاد در شب به عکاسی میپردازید اما به یاد داشته باشید که خود ماه یک جسم نسبتا روشن است و نیازی به افزایش ایزو و نویز تصویر ندارید. اما در صورتی که در حال عکاسی از هلال ماه هستید ممکن است نیاز داشته باشید کمی ایزو را افزایش دهید.
در صورتی هم که قصد دارید از ماه به عنوان بخشی از منظره عکاسی کنید، ممکن است نیاز باشد ایزو را تغییر دهید تا بتوانید از دیافراگم و سرعت شاتر خاصی استفاده کنید.
دیافراگم: در زمان عکاسی از ماه وضوح عکس از اهمیت خیلی زیادی برخوردار است. به همین دلیل اول دیافراگم دوربین را به گونهای تنظیم کنید که وضوح کامل را داشته باشید و پس از آن به سراغ سرعت شاتر و ایزو بروید. عکاسی با فاصله کانونی خیلی واید و همچنین دیافراگمهای خیلی باز ممکن است ماه را کمی نرمتر از چیزی که هست نشان دهد.
در صورتی هم که ماه جزئی از منظره است و شما به عمق میدان کمی نیاز دارید میتوانید از دیافراگم خیلی باز استفاده کنید، اما توجه داشته باشید که ماه در این تصاویر خیلی واضح نخواهد بود.
سرعت شاتر: از سرعت شاتر بالا برای فریز کردن حرکت استفاده میشود. ماه با سرعت 4627 متر بر ثانیه دور زمین میچرخد که سرعت خیلی زیادی است اما به دلیل اینکه فاصله آن با زمین خیلی زیاد است ما این سرعت را متوجه نمیشویم. با این وجود باز هم یک عنصر متحرک است و عکاسی از آن با سرعت شاتر خیلی پائین باعث میشود که در عکسهای شما به صورت خیلی تار دیده شود. یک قانون جامع برای عکاسی از ماه این است که سرعت شاتر را حداقل روی 1/125 ثانیه قرار دهید.