جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی چگونه یک رمان بنویسیم؟

  • نویسنده موضوع ELNA
  • تاریخ شروع

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته جمع‌آوری نکات توسط ELNA با نام چگونه یک رمان بنویسیم؟ ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 5,494 بازدید, 218 پاسخ و 4 بار واکنش داشته است
نام دسته جمع‌آوری نکات
نام موضوع چگونه یک رمان بنویسیم؟
نویسنده موضوع ELNA
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط نهال رادان

ASHVAN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Aug
7,872
26,781
مدال‌ها
8
2_ نویسنده ی برنامه ریز / مقدمه چین:

نویسنده ی برنامه ریز قبل از آنکه وارد نوشتن رمان شود، بر روی جنبه های مختلف آن فکر می کند و از ابزارهای پیکربندی رمان بهره می برد. این ابزارها اطلاعات کافی درباره ی جنبه های مختلف رمان فراهم می کنند و نویسنده با اتکای به آنها می تواند مسیر نوشتن رمان را طی بکند. این برنامه ریزی ممکن است به صورت خیلی کلی صورت بگیرد و یا اینکه نویسنده تلاش بکند تکلیف بسیاری از مسائل مهم جزئی را پیش از شروع رمان مشخص بکند.

 

ASHVAN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Aug
7,872
26,781
مدال‌ها
8
تعدادی از این ابزارها:

الف) پرونده ی شخصیت ها

ب) پرونده ی مکان های مهم

پ) طرح کلی رمان

ت) خلاصه صحنه های مهم

ث) رئوس فصل های رمان

ج) پرونده جمع آوری اطلاعات تخصصی (در حوزه های حقوقی، روانشناسی، سیاسی، تاریخی و ...)

 

ASHVAN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Aug
7,872
26,781
مدال‌ها
8
مزایای این شیوه:

بعد از مشخص شدن بسیاری از جنبه های رمان، کافی است نویسنده طبق یک برنامه ی روزانه شروع به نوشتن رمان بکند. کار نوشتن او بی وقفه جلو خواهد رفت چون همه چیز از قبل اندیشیده شده است و همه ی اطلاعات مهم و ضروری از قبل جمع آوری شده. دیگر اینکه، مسیر رمان از قبل برای نویسنده مشخص است و احتمال خیلی کمی وجود دارد که نویسنده از عهده ی به پایان رساندن رمان بر نیاید،چون از قبل شروع-میانه-پایان رمان مشخص شده است. و مزیت دیگر هم اینکه کار ویرایش و بازبینی رمان به حداقل خواهد رسید و رمان دچار حذف و اضافه های مکرر نخواهد شد. با این شیوه روح کلی رمان به خوبی شکل می گیرد و به واسطه ی تغییرات دچار چندپارگی نمی شود.

 

ASHVAN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Aug
7,872
26,781
مدال‌ها
8
معایب این شیوه:

شاید نویسنده با این مسئله مواجه شود که همه چیز از قبل مشخص شده است و این چهارچوب هیچ فرصتی برای کشف و شهود و پیچش های ناگهانی باقی نگذاشته است. بنابراین اگر در غریزی نویسی شور و شوق او فوران می کرد، در شیوه ی برنامه ریزی، کار نوشتن بیشتر با منطقی خشک و از پیش اندیشیده شده صورت می گیرد و این از لذت نوشتن می کاهد. چاره ی کار در این است که نویسنده در عین حالی که آن چهارچوب کلی را سرلوحه ی کار خود قرار می دهد، در نوشتن جزئیات، اگر با الهام و کشف و شهودی مواجه شد منعطف باشد واز ایده های تازه استقبال بکند، یعنی تا آنجایی که مسیر اصلی رمان از هدف و مقصودش منحرف نمی شود، این ایده های تازه را به کار ببرد. با این رویکرد، نویسنده هم به چهارچوب اصلی پایبند بوده و هم پنجره ی الهامات گاه و بیگاه را باز می گذارد تا همواره خودی نشان بدهند و اگر در دل رمان جایی دارند به رمان افزوده شوند و به جنبه های خلاقانه اش بیافزایند.

 

ASHVAN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Aug
7,872
26,781
مدال‌ها
8
نوع رمان و شیوه ی پرداختش

دو شیوه ی کلی که در بالا شرح داده شد بیشتر مربوط به خلق و خو و سلیقه ی نویسنده می شود. اما مواردی هم هست که در آن، نوع رمانی که قرار است نوشته شود، تعیین می کند که نویسنده باید چگونه سراغ نوشتنش برود. از آن جمله است رمان هایی که:

1_ رمان هایی که مملو از اطلاعات تخصصی می باشند و یا در یک موضوع خاص نوشته می شوند. مثلا اطلاعات پزشکی، حقوقی، نظامی و ... یا رمان های تاریخی که برهه هایی خاص از تاریخ را دستمایه کار خود قرار می دهند.

 

ASHVAN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Aug
7,872
26,781
مدال‌ها
8
برای نوشتن این رمان ها، نویسنده حتما باید قبل از شروع رمان اطلاعات لازم را کسب کند. چون اگر بخواهد در طول نوشتن رمان مدام از کار فاصله بگیرد و اطلاعاتش را تکمیل کند، کار دچار تشتت خواهد شد. مخصوصا وقتی نویسنده بیش از حد تحت تاثیر شرایط روحی و روانی اش دست به نوشتن می زند، با هر انقطاعی، باید تلاش کند تا آن شور و شوق درونی را مجددا زنده نماید.
 

ASHVAN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Aug
7,872
26,781
مدال‌ها
8
2_ رمان هایی با مضامین و شخصیت های متعدد و پیچیده: راهبری این رمان ها فقط نمی تواند متکی به غریزه ی نویسنده باشد. نویسنده حتما باید در نوشتن این دست رمان ها از یک خودآگاهی و پیش آگاهی برخوردار باشد، مخصوصا اگر تجربه ی چندان زیادی در زمینه ی رمان نویسی ندارد و نمی تواند به صورت ذهنی نقشه ی رمان را پیاده سازی کند. استفاده از ابزارهای سازمان دهی رمان و نوشتن آن ها در پرونده های مجزا کمک خواهد کرد نویسنده شخصیت ها و موضوعات و مضامین مختلف و متعدد را با دقت و سهولت بیشتری به سرانجام برساند و هدایت کند
 

ASHVAN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Aug
7,872
26,781
مدال‌ها
8
نکته ی پایانی این بخش: در مطالب بعدی به مرور و به ضرورت، قدم به قدم به هر یک از ابزارهای سازماندهی رمان خواهیم پرداخت. این صرفا مقدمه ای بود تا شما با جنبه های مختلف نوشتن رمان آشنا شوید و با آگاهی بیشتری در این وادی قدم بگذارید.
 

ASHVAN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Aug
7,872
26,781
مدال‌ها
8
بسیاری از اوقات هست که نویسنده بعد از نوشتن چند سطر متوقف می شود. شاید نویسنده به گذشته نگاه بکند و ببیند که با انبوهی از نوشته های نیمه کاره طرف هست. سیمون گرامی پرسیده است: «سلام من تازه میخوام شروع کنم رویه چندتا هم کار کردم موضوع اولیه رو که روش فکر فقط اولش به فکرم میرسه ».
 

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
چگونه اولین رمان خود را بنویسیم؟

احتمالا همیشه داستانی در ذهنتون بوده که فکرش شما رو آزار داده. احتمالا همیشه دلتون خواسته که رمان خودتون رو بنویسین، اما چیزی مانع شما شده. شاید قبلا بارها تلاش کردین و بعد نوشتن بیست سی صفحه، اعتماد به نفس و انرژیتون به خاطر موارد زیر تموم شده:

ایده داستانی شما پتانسیل یک رمان طولانی رو نداشته
نوشتن رمانتون رو زیادی به تعویق انداختین و دلسرد شدین
از اینکه ممکنه خوب ننوشته باشین ترسیدین
یا اینکه ایده هاتون ته کشیده یا اینکه نمیدونین برای ادامه چی باید بنویسین
اما شاید خبر نداشته باشین که خیلی از نویسنده های بزرگ دنیا بعد نوشتن صدها کتاب، هنوز برای خلق اثر جدید با همین مشکلات مواجه میشن. پس شما تنها نبودین و نیستین.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
بالا پایین