جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

خبری «سنجش خرد ناب» کانت در کتابفروشی‌ها

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته کتاب و ادبیات توسط Puyannnn با نام «سنجش خرد ناب» کانت در کتابفروشی‌ها ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 194 بازدید, 1 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته کتاب و ادبیات
نام موضوع «سنجش خرد ناب» کانت در کتابفروشی‌ها
نویسنده موضوع Puyannnn
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Puyannnn
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
چاپ تازه کتاب «سنجش خرد ناب» اثر ایمانوئل کانت با ترجمه میرشمس‌الدین ادیب سلطانی منتشر شد.

چاپ پنجم این کتاب در ۱۲۷۲ صفحه و با قیمت ۳۱۰ هزار تومان در قالب جلد گالینگور روکش‌دار و قطع وزیری از سوی انتشارات امیرکبیر عرضه شده است.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
در معرفی این کتاب آمده است: کتاب «سنجش خرد ناب» نخستین کتاب از سه‌گانه فلسفه انتقادی کانت است که اولین‌بار در سال ۱۷۸۱ چاپ شد. این کتاب مهم‌ترین اثر کانت بوده و درباره ویژگی‌های عقل و توان آن در شناخت متافیزیک است. کانت در این کتاب به بررسی و تقسیم‌بندی مقولات شناخت و نیز بررسیِ محسوسات، ادراک و عقل محض در شناخت متافیزیکی پرداخته است.

منطق استعلایی در کتاب «سنجش خرد ناب» مبحثی است که در آن قواعد ذهنی پیشینی بررسی شده‌است. کانت منطق استعلایی خود را به دو بخش تحلیل و دیالکتیک استعلایی تقسیم کرده‌است. او از رشته راهنما استفاده می‌کند و می‌گوید که فاهمه یا درک، همان قوه حکم‌کننده‌ است که عملکردش همان مقوله‌ها هستند.

برخلاف «فیلسوفان قدیم» ارسطوئی و افلاطونی که همیشه مشغول تفکر در «موجودات جهان خارج» بودند «کانت و جان لاک»، «پایه‌‏گذاران فلسفه جدید»، مشغول تامل درباره شناخت جهان درون و معرفت‌‏شناسی و انسان‏‌شناسی شدند. کانت همچنین نیز بسیاری از گفته‏‌های فیلسوفان قدیم را درباره افلاک و ماهیت «اجسام و اشیاء»، باطل اعلام کرده است و فلسفه قدیم مشاء و اشراق که پس از اشکالات فیلسوفان جدید و پیدایش علوم جدید و بطلان گفته‏‌های آنان به حال احتضار افتاده بود با پیدایش فلسفه کانت یک‌باره مُرد و به خاک سپرده شد.

در بخش‌هایی از این کتاب می‌خوانیم: «این یک قانون طبیعی است که: هر آنچه رخ می‌دهد، علتی دارد؛ علیت این علت، یعنی کنش این علت، در زمان پیشتر می‌آید و در رابطه با معلولی که برخاسته است، نمی‌تواند همیشه بوده باشد، بلکه باید رخ داده باشد و بنابراین اندر میان پدیدارها همچنین علت خود را دارد که بدان وسیله به نوبه خود تعیین می‌شود و در پی آن همه رویدادها در یک سامان طبیعی آروینانه تعیین می‌گردند.»
 
بالا پایین