با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشتهباشید.
اکنون ثبتنام کنید!–Спасибо
(“spa-see-ba”) متشکرم
همانطور که می بینید در واژه Пожалуйста تلفظ کمی با شکل نوشتاری متفاوت است، در تلفظ آن از “уй” صرف نظر کنید.+Пожалуйста
(“pa-zhal-sta”) خواهش می کنم.
Да
(“da”) – بله
Нет
(“nyet”) – خیر
Привет
(“pree-vyet”) – سلام دوستانه
در زبان روسی استفاده از چند حرف بی صدا پشت هم رایج است. در زبان فارسی این موضوع اصلا رایج نیست پس ممکن است در ابتدا تلفظ واژه ها کمی سخت به نظر برسد. سعی کنید بین حروف بی صدا خودتان حرف صداداری اضافه نکنید. تلفظ واژهЗдравствуйте ممکن است و فکر کنید استفاده از آن زیاد رایج نیست اما اتفاقا این واژه رایج ترین سلام روسی است پس حتما آنقدر تمرین کنید که آن را یاد بگیرید، از این واژه برای سلام کردن رسمی و غیر رسمی می توان استفاده کرد. ازПривет تنها برای سلام به دوستان استفاده می شود (مشابه “چطوری؟” در فارسی). اگر کسی برای سلام کردن به شما Привет گفت می توانید در جواب از همین واژه استفاده کنید.Здравствуйте
(“zdra-stvooy-tye”) – سلام مودبانه
До свидания
(“da-svee-da-nee-ye”) – خداحافظ مودبانه
معمولا برای خداحافظی از До свидания استفاده می شود. اما برای دوستان می توانید از Пока هم استفاده کنید.Пока
(“pa-ka”) – خداحافظ دوستانه
دو جواب گفته شده، دو حالت متفاوت برای جواب دادن به همین سوال است.– ?Как дела (اوضاع چطور است؟)
+ Хорошо спасибо (خوب است، ممنون)
+ Плохо (بد)
Меня зовут (اسم من … است)
?Как вас зовут (اسم شما چیست؟)
Очень приятно (از آشنایی با شما خوشبختم)
?Вы говорите по-русски (می توانید روسی صحبت کنید؟)
?Вы говорите по-фарси (می توانید فارسی صحبت کنید؟)
?Вы говорите по-английски (می توانید انگلیسی صحبت کنید؟)
Я говорю по-русски (من روسی صحبت می کنم. / می توانم روسی صحبت کنم.)
Я говорю по-фарси (من فارسی صحبت می کنم. / می توانم فارسی صحبت کنم.)
Я говорю по-английски (من انگلیسی صحبت می کنم./ می توانم انگلیسی صحبت کنم.)
Я понимаю (من می فهمم.)
Я не понимаю (من نمی فهمم.)
ما که پول نداشتیم دماغامان را عمل کنیم و گونه بکاریم، ما که خط لب نداشتیم و مژه مصنوعی نداشتیم، ما که موی بلوند و قد بلند نداشتیم، ما که چشمهایمان رنگی نبود؛ رفتیم و کتاب خواندیم! و با هر کتابی که خواندیم، دیدیم که زیباتر شدیم، آنقدر که هربار که رفتیم در آینه نگاه کردیم، گفتیم: خوب شد خدا ما را آفرید وگرنه جهان چیزی از زیبایی کم داشت. میدانی آن جراح که هرروز ما را زیباتر میکند، اسمش چیست؟ اسمش "کتاب" است! چاقویش درد ندارد، امّا همهاش درمان است. هزینهاش هرقدر هم که باشد به این زیبایی میارزد. من نشانی مطب این پزشک را به همه ی شما می دهم: رمان بوک! بی وقت قبلی داخل شوید! این طبیب مشفق، اینجا نشسته است، منتظر شماست!
*ثبت نام*
سلام مهمان عزیز
برای حمایت از نویسندگان محبوب خود و یا نشر آثارتان به خانواده رمان بوک بپیوندید:
کلیک برای: عضویت در انجمن رمان بوک