جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

جامعه ایرانی اداب و رسوم مردم ابادان

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آداب و رسوم ملل توسط اِلناز با نام اداب و رسوم مردم ابادان ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 1,111 بازدید, 6 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته آداب و رسوم ملل
نام موضوع اداب و رسوم مردم ابادان
نویسنده موضوع اِلناز
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط اِلناز
موضوع نویسنده

اِلناز

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
Jun
199
1,056
مدال‌ها
2
آبادان شهری در استان خوزستان و جنوب غرب ایران است که مردمانی خونگرم و مهربان دارد. مردم آبادان فرهنگ و آداب و رسوم خاصی دارند که آنها را بیش از هر چیز دیگری از بقیه شهرهای ایران متمایز کرده است.

آبادان تابستان گرمی دارد اما زمستان این شهر بسیار معتدل است و همین باعث شده در زمستان گردشگران فراوانی از دیگر نقاط کشور برای تفریح و خرید اجناس خارجی به این شهر جنوبی زیبا سفر کنند
 
موضوع نویسنده

اِلناز

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
Jun
199
1,056
مدال‌ها
2

میهمان نوازی آبادانی ها​

میهمان نوازی یکی از ویژگی های بارز آبادانی ها و هم وطنان عرب زبان است. میهمان در نزد آنان بسیار عزیز و گرامی است و بهترین غذا را برای پذیرایی از او مهیا می کنند.

اگر آنها با فردی اختلاف داشته باشند و او به منزل آن ها به عنوان پناهنده وارد شود، اگر سه بار اصطلاح « دخیلک » که معنای « دست به دامان » می دهد را بر زبان آورد نه تنها اجازه ی ورود به خانه به او می دهند بلکه تا سه روز از او پذیرایی می کنند و وسایل رفاه، دفاع از پناهنده و حفظ و مصونیتش در برابر خطرات احتمالی را فراهم می کنند.

آنها در بدو ورود و یا هنگام جدا شدن میهمانان از اصطلاحاتی مانند اًهلا وَ مَرحَباً- اًهلاً وَ سَهلاً استفاده می کنند که حاکی از خوشحالی آن ها در روبرو شدن با یکدیگر و یا تجدید دیدار در آینده است.

بخواهند فردی را به میهمان شدن در منزل میزبان تشویق کنند، می گویند:اِنخِلیکم عَلَی رَأسَنا یعنی « اگر تشریف بیاورید شما را روی سرمان می گذاریم » یا اِنخَلِیکُم عَلی بَطنِ عُیُونَنا « شما را روی تخم چشممان می گذاریم »
 
موضوع نویسنده

اِلناز

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
Jun
199
1,056
مدال‌ها
2

آداب و رسوم مردم آبادان در ایام نوروز​

مردم آبادان رسوم مختلفی دارند و عید نوروز را مفصل برگزار می کنند. مراسم آتش افروزی چهارشنبه سوری، مراسم چیدن سفره هفت سین، پوشیدن لباس های نو و رفتن به دید و بازدید نوروزی را مانند سایر شهرهای ایران برگزار می کنند.

مردم آبادان در نوروز از میهمانان خود با کلوچه مخصوصی از آرد، روغن، زیره و رازیانه پذیرایی کرده و همواره به جشن و پایکوپی و نواختن نی همبونه (نی انبان ) می پردازند. آبادانی ها اغلب در خانه ها یا باغ ها بر شاخه درختان تاب می بندند و تاب سواری می کنند. در استان خوزستان روز سیزده را در دو روز جشن می گیرند و اولی را سیزده عید و دومی را سیزده بعد از عید گویند.
 
موضوع نویسنده

اِلناز

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
Jun
199
1,056
مدال‌ها
2

احترام به سادات در میان آبادانی ها​

سادات به عنوان اولاد پیامبر اسلام (ص) نزد مردم آبادان از احترام و جایگاه بالایی برخوردارند، به همین دلیل سادات در مجالس، در صدر می نشینند و در مراسم گی سادات را همراه خود می برند و یا در حل و فصل اختلافات با هدف فیصله دادن به نزاع ها از سادات کمک می گیرند. حتی در میان اقوام عرب آبادان رسم است خانواده دختر او را نذر یکی از خانواده های سادات می کنند و اگر نذر آنها پذیرفته شود،دختر را به او می دادند.
 
موضوع نویسنده

اِلناز

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
Jun
199
1,056
مدال‌ها
2

برگزاری مراسم محرم در آبادان​

مجالس سوگواری سید الشهدا(ع) در شهر آبادان هر ساله برپاست و مردم آبادان بعد از روز اول محرم رخت عزا بر تن می کنند و در تکایا و حسینیه ها به عزاداری می پردازند اما تفاوتی که عزاداری آنها با سایر عزاداری ها دارد، نوع نوحه ها و سی*ن*ه زدن مردم این دیاراست که معروف به نوحه خوانی "بوشهری" و سی*ن*ه زنی "واحد" است.

دراین ایام برخی حاجتمندان در منازل خود به برپایی مجالس سوگواری سید الشهدا(ع) اقدام می کنند و برخی میزبانان این مراسم با طبخ غذاهای نذری از عزاداران پذیرایی می کنند.

"سنج و دمام و بوق" آهنگی حماسی را خلق می کند و در حرکت دسته های سی*ن*ه زنی و زنجیر زنی انسجام خاصی ایجاد می کند.سنج و دمام تداعی کننده طبل زمان جنگ و حماسه عاشورا است . در آبادان مجموع نوازندگان دمام و سنج بین پنج، هفت و گاهی ‪ 9‬نفر هستند، یک نفر در جلو صف دمام زنان به عنوان "اشکون" قرار می گیرد و سایر نفرات در طرفین او می ایستند.

پس از نواختن بوق دمام زنی آغاز می شود و پس از لحظاتی که از نواختن سنج و دمام گذشت، مجددا نوازنده بوق تا پایان مراسم با ریتم سایر نوازندگان در بوق می دمد. در آبادان پس از اتمام آهنگ سنج و دمام سی*ن*ه زنی و نوحه خوانی آغاز می شود. ‬
 
موضوع نویسنده

اِلناز

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
Jun
199
1,056
مدال‌ها
2

غذاهای سنتی آبادان​

آبادان تنوع غذایی بسیار بالا و غذاهای خوشمزه ای دارد که معمولا پر ادویه و تند هستند. فلال آبادانی از غذاهای خوشمزه آبادان است که ظاهر ساده اما مزه ای فوق العاده دارد. قلیه ماهی از اصلی ترین غذاهای خوشمزه آبادان است که برای طبخ آن از ماهی، سبزی مخصوص، سیر، پیاز و ادویه جات استفاده می کنند. فلال آبادانی نیز از غذاهای خوشمزه آبادان است که ظاهر ساده اما مزه ای فوق العاده دارد اما فلافل و قلیه ماهی تنها غذاهای آبادان زیبا نیست.
 
موضوع نویسنده

اِلناز

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
Jun
199
1,056
مدال‌ها
2

برخی از غذاهای آبادانی عبارتند از:​

  • سمبوسه
  • کبه عربی
  • امگشت
  • پاکوره
  • خورش بامیه
  • رنگینک
  • ماهی صبور
خرما یکی از سوغاتی های آبادان است و انواع مختلفی دارد و حلوای خرما، رولت خرما، رنگینک، انواع شیرینی و خرمای شکلاتی، کلوچه و نانهای خرمایی، عدس پلو با خرما، خرما ارده و کوکوی شیره خرما نیز برخی از غذاهایی است که با خرما درست می شود.
 
بالا پایین