جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

روانشناسی خانواده ارتباط و انسان

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته روانشناسی توسط Puyannnn با نام ارتباط و انسان ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 343 بازدید, 4 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته روانشناسی
نام موضوع ارتباط و انسان
نویسنده موضوع Puyannnn
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Puyannnn
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
انسان ها به طور ذاتی موجوداتی اجتماعی اند که بسیاری از تجربه ها و یادگیری آن ها در اجتماع کسب می شود. در واقع انسان و اجتماع بر هم تاثیر می گذارند و از هم تاثیر می پذیرند. فارق از سن و جنسیت، تمایل به دوست یابی در تمام دوره های سنی یافت می شود؛ به خصوص در دوران نوجوانی و جوانی. البته گاهی انسان در بین تمام افرادی که با آن ها در ارتباط است، تنهااز افرادی خاص احساس های لذت بخش و امنیت زایی را دریافت می کند که سبب تداوم روابط بین آن ها می شود. در این میان برای انسان ها، افراد مورد نظر جایگاهی خاص و یگانه در مقایسه با سایر افرد پیدا می کنند.
بنابراین انسان به طور طبیعی به ارتباط با فراد مختلف تمایل دارد؛ اما در مسیر رشد و تحول خود ممکن است با مشکلاتی مواجه شود که او را از این تمایل سالم به طرف روابط ناسالم انزوا طلبی افراطی و ارتباط طلبی افراطی، به خصوص در مواجه با جنس مخالف، سوق دهد. باید توجه داشت منظور از ناسالم، جنبه غیر عادی و حتی بیمارگونه یک نوع پدیده است، که در مورد منزوی بودن و با افراد متنوع بودن نیز صدق می کند.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
از علل اصلی تمایل به داشتن ارتباط های رمانتیک با دریگران می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فشار همسالان به خصوص دوستان نزدیک
فرار از هیجانات منفی و خلا های عاطفی
حضور بیش تر در اجتماع
کسب شناخت به منظور ازدواج
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
در یک رابطه صمیمی و لذت بخش، افراد احساس آرامش دارند و برای تداوم آن می کوشند. یک نوع از این روابط مربوط به جنس مخالف در هر فرد می شود. دیدگاه های گوناگونی، برای تبیین دلایل و عوامل زمینه ساز این نوع گرایش تلاش می کنند و هر کدام از منظری خاص به این مسئله نگاه می کنند. آنچه در همه این رویکرد ها حائز اهمیت است، این نکته است که گرایش به جنس مخالف امری طبیعی و سالم است.
متاسفانه به دلایل مختلف امروزه جهان شاهد بروز و گسترش مسئله ترس از ازدواج است؛ ازدواج هویتی جدا از تمام روابط رمانتیک گونه دارد و باید دانست که اگر سالم، مناسب و لذت بخش باشد، به رشد تمام اعضا درگیر آن منجر می شود. در واقع بسیاری از افراد از ازدواج به خودی خود احساس انزجار ندارند، بلکه به دلیل تجارب ناخوشایندی که به طور مستقیم و غیر مستقیم در ارتباطات و ازدواج انسان ها کسب کرده اند، نسبت به آن حالتی تدافعی دارند؛ به خصوص افراد جوان.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
نهاد خانواده تنها به سبب ازدواج تشکیل نمی شود و روش های گوناگونی برای تشکیل آن وجود دارد؛ اما مطالعات علمی زیادی بر این نکته تاکید دارند که شکل گیری یک خانواده سالم تنها زمانی امکان پذیر خواهد بود که بستری مناسب از انواع احترام و ارتباط متقابل تشکیل شود. طبق نظر اکثر متخصصین این حوزه، کامل ترین شکل این بستر در روند یک ازدواج مناسب و سالم شکل می گیرد.
باید به یاد داشت که ازدواج نا سالم مثل یک رابطه نا سالم برای تمام اعضا درگیر خود خطرناک است و عکس این قضیه نیز صدق می کند؛ یعنی یک ازدواج سالم و مناسب برای تمام اعضا یک خانواده می تواند مفید و بستری برای انواع رشد باشد. بنابراین چه از لحاظ شرعی، چه از لحاظ قانونی و چه از لحاظ منطقی بهتر است در زندگی روابط نا سالم و آسیب زننده را از زندگی حذف و روابط سالم و مفید را در آن حفظ کرد. رابطه ازداوج نیز از این قائده مستثنی نیست
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
تا به این جا می توان گفت که پدیده ارتباط، در هر قالبی، می تواند دو نتیجه مخالف بدهد؛ اول یک نتیجه ثمر بخش و مفید برای دو طرف درگیر رابطه و دوم، نتیجه بی ثمر و البته آسیب زا برای افراد درگیر که البته میزان آسیب برای هر ک.س می تواند متغیر باشد.
1-تمایل به برقراری ارتباط با مردان مسن
طی دهه های اخیر می توان در بین جوانان، تمایل به ارتباط و ازدواج با افراد مسن را به طور آشکار دید. یکی از شایع ترین این ازدواج ها، به خصوص طی 3 دهه اخیر، ازدواج دختران جوان با مردان بسیار بزرگ تر است. چگونگی پیدایش این نوع ازدواج اغلب به علت تحولاتی است که طی سال های اخیر در الگو های روابط بین دو جنس مرد و زن رخ داده است.
این تمایل به نوعی است که برخی از دختران و یا حتی زنان بالغ تر، مایل به ازدواج و یا ارتباط با مردانی اند که حتی چندین دهه نیز بزرگ تر از آن ها هستند؛ تنها به این امید که بتوانند آینده زندگی خود را از هر لحاظ، به خصوص اقتصادی، تامین کنند. یکی از دلایل اصلی و عمده تمایل به ازدواج با مردان سن بالا در بانوان، همین عدم امنیت اقتصادی در زندگی است. به همین دلیل است که شاید قبح عدم ازدواج با مرد سن بالا، شکسته شده و به تدریج با افزایش این نوع ازدواج و الگو برداری اجتماعی از آن، در میان فرهنگ و جامعه ایرانیان رخ داده است.
2-علل عمده تمایل دختران به ازدواج با مردان مسن
ازدواج با افراد مسن به علت خلا های عاطفی: از دلایل عمده دیگر تمایل به این گونه ازدواج در بانوان می توان به حس کمبود محبت شدید در آن ها، به خصوص از جانب پدر، اشاره کرد. پدر بعنوان اولین جنس مخالفی که دختران با او ارتباط دارند، اگر رابطه خود را آن طور که باید باشد برقرار نکند و نتواند نیاز های عاطفی دخترش را به درستی برآورده سازد، دختر به مردان مسن پناه می برند تا این کمبود محبت را جبران کنند و برای اینکار تن به ازدواج با مردان سن بالا می دهند. در این رابطه پیشنهاد می کنیم مقاله سندرم daddy issue را مطالعه کنید.
تامین مادی دختران در ازدواج با مردان مسن: دلیل اصلی دیگر دختران در این نوع ازدواج این است که با مشکلات مالی در زندگی زناشویی زیاد روبه رو هستند. بنابراین با مردانی مسن تر ازدواج می کنند که خود از توانایی مالی بالایی برخوردار باشند. باید دانست مسائل اقتصادی یکی از ملاک های طبیعی ازدواج است ولی راهی مناسب برای تعدیل مشکلات و کمبود های مادی نیست.
گسترش احساسات ترس و خشم در آقایان جوان: برخی دختران مردان مسن را به پسران جوان ترجیح می دهند؛ چراکه عدم ثبات در هیجانات روحی و عدم کنترل خشم در پسران جوان، بالا تر است. همچنین افزایش تمایل دختران به ازدواج با افراد مسن به دلیل حس مسئولیتی است که در مردان مسن، بیش تر مشاهده می شود. در واقع این حس در اغلب پسران جوان کم تر دیده می شود.
3-تمایل دختران برای ازدواج با مردان مسن | احتمال آسیب
یکی از مولفه های مهم در روند ارتباط و ازدواج، داشتن فاصله سنی مناسب با یکدیگر است. البته جهان امروزی، به دلایل مختلف، شاهد ارتباط هایی است که در آن فاصله سنی بیش تر شبیه فاصله سنی والد و فرزندی است تا زن و شوهر؛ حتی نقش های مرتبط با روابط عاشقانه نیز دستخوش همین فاصله می شوند. باید دانست که دخترانی که مطلقه، بیوه و متعلق به اقشار پایین جامعه نباشند نیز در بسیاری از موارد و حتی با اختیار خود وارد رابطه با مردانی می شوند که تفاوت سنی فاحشی با آن ها دارند.
ازدواج دختران با مردان مسن یک پدیده تازه در جهان نیست و در تاریخ همه جوامع می توان فاصله سنی قابل توجهی را بین زوجین مشاهده می شود. در واقع این چالش پیشینه در تاریخ ما نیز دارد که مدت‌ها پیش به تناسب رسیده بود، اما در چند دهه اخیر دوباره این الگو نامناسب رواج پریدا کرده است.
ارتباط صمیمی و ازدواج با مردان میانسال تنها یک آسیب فردی و یا شخص نیست؛ بلکه یک آسیب اجتماعی مهم است که بعضی از بانوان را در دام می اندازد و به شدت می تواند به خانواده های درگیر نیز آسیب بزند. صرف نظر از عامل تامین اقتصادی، عوامل عمده دیگری نظیر عدم شکل گیر رابطه مناسب پدر- دختری در افراد، گسترش ترس و خشونت در پسران جوان، فرار از احساس تنهایی و...، همگی می توانند سوق دهنده افراد به سمت روابط نامناسب برای حل مشکلات گذشته است.
4-تمایل دختران برای ازدواج با مردان مسن | تربیت فرزند
بهتر است این نکته را در نظر داشت که تمایل به فرزند آوری و تولید مثل یک امر طبیعی و سالم برای همه افراد اما در مقاطع زمانی و مکانی متفاوت است؛ در واقع افراد هر کدام باید به آمادگی این مسئله برسند که در افراد مختلف، متفاوت است. با این حال وجود یک توازن در روش فرزند پروری در بین والدین از مهم ترین عوامل لازم برای تربیت فرزند سالم است.
تفاوت نامناسب بین زوجین در امر ازدواج و تشکیل خانواده، می تواند سبب وجود الگو های تربییت متضاد برای فرزندان بشود که آن ها درگیر کشمکش درونی و بیرونی بین این الگو ها بکند. به طور مثال مادر که جوان تر است راجع به ارزش های انسانی نظری متفاوت و گاه متضاد با پدر که فردی مسن تر است دارد که همه این ها سبب تنش و آشفتگی ذهنی، شناختی و در نهایت رفتاری فرزند در خانواده و اجتماع می شود. مشاوره خانواده در این رابطه می تواند پاسخگوی سوالات شما باشد.
 
بالا پایین