جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی افکار چراغانی | Rigina

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط Ayumi با نام افکار چراغانی | Rigina ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 276 بازدید, 4 پاسخ و 2 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع افکار چراغانی | Rigina
نویسنده موضوع Ayumi
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Rigina
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

Ayumi

سطح
0

کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Apr
1,623
1,171
مدال‌ها
2
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!
@Rigina

منتقد شما: @Meliss
مدیریت تالار ادبیات | هانا

موضوع نویسنده

Ayumi

سطح
0

کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Apr
1,623
1,171
مدال‌ها
2
به نام خداوندی که جان را برای زندگی؛ عقل را برای سرنوشت خلق کرد.

نقد دلنوشته: افکار چراغانی
دلنویس: @Rigina
منتقد: @Meliss

عنوان: عنوانی که برای دلنوشته انتخاب شده« افکار چراغانی» است. عنوان از لحاظ جذب مخاطب در سطح متوسط قرار دارد و کلیشه‌ای نبودن آن، امتیازی مثبت به حساب می‌آید. دلنویس اندازه‌‌ای استاندارد (دو بخش) را برای عنوان دلنوشته‌اش انتخاب کرده است. لازم به ذکر است که عنوان تنها با بخشی از پارت‌های دلنوشته مرتبط بود و در اکثر پارت‌ها، میان عنوان و متن ارتباطی دیده نمی‌شد! همچنین عنوان با ژانر اجتماعی مرتبط بود.

مقدمه: مقدمه حدوداً شش خط است، مقدمه متنی ادبی است که خود دلنویس اقدام به نوشتنش کرده و با ژانر‌ها هم‌خوانی دارد. کلمات به کار برده شده جدید و ثقیل نیستند اما چینش خاص آن‌ها، زیبایی منحصر به فردی را در مقدمه به وجود آورده.

ژانر: دلنوشته دو ژانر صحیح ( تراژدی، اجتماعی) را دارد. ژانر تراژدی گاهی با حقیقت‌ها و اتفاقات تلخی که در متن است، مرتبط می‌شود. ژانر اجتماعی با حوادث و اتفاقاتی از زندگی که روایت شده، مرتبط است. نکته قابل توجه این‌جاست که ژانر قالب دلنوشته بیشتر اجتماعی است تا تراژدی! پس پیشنهاد می‌شود دلنویس عزیز جای ژانر‌ها را عوض کند. ژانر‌های دلنوشته به این صورت باشد:
(اجتماعی، تراژدی)

انسجام: به طور کلی می‌توان گفت انسجام اصلاً در پارت‌ها رعایت نشده! بعضی پارت‌ها چهار خط، و بعضی هشت خط و بیشتر هستند. دلنویس بایستی انسجام را تا حدودی در پارت‌ها رعایت کند و تعداد خط‌های هر پارت، باهم برابر باشد. همچنین میان بعضی از پارت‌ها ارتباط چشم‌گیری دیده نمی‌شد و این یعنی دلنوشته پرش موضوعی داشت. دلنویس باید پارت‌هایی که به هم مرتبط نمی‌شوند را با (***) از هم جدا کند تا در صورت فایل شدن، مشکلی پیش نیاید.

هدف: دلنوشته به دلیل این‌که پرش موضوعی داشت، به خوبی در انتقال هدفش موفق نبود! اما هدف کلی که می‌توان فهمید این بود که افکار در زندگی‌ آدمی، چه‌قدر تأثیر گذار هستند. هدف کلیشه‌ای نیست اما دلنویس در پردازش آن باید کمی دقتش را بالا ببرد تا بتواند بهتر مفهموم اصلی را به مخاطب برساند.

لحن و بافت: لحن و بافت در تمام دلنوشته به صورت ادبی بود و تغییر نکرده است.

ایرادات نگارشی:
ایرادات نگارشی تا حدودی در دلنوشته رعایت شده بود و بعضی کلمات که نیم‌فاصله نگرفته‌اند، می‌توان با یک ویرایش سطحی تصحیح شوند.

سخن منتقد: نویسندگی رویاییست که هر کسی توانایی رسیدن به آن را ندارد! بنویس و با قدرت کلمات، دنیای داستانت را شکل بده. همچون نقاشی که بوم نقاشیِ وسیع خود را شکل می‌دهد، دنیای داستانت را رنگ و بو ببخش.
"نویسندگی را هراس نیست، زندگی است!"

Rigina

سطح
0

کاربر رمان‌بوک
کاربر رمان‌بوک
Jul
65
557
مدال‌ها
2
سلام خدمت شما منتقد عزيز ممنونم از اينكه وقت گذاشتين و دلنوشتمو نقد كردين
در رابطه با ژانر خيلي ممنون كه گفتين چون من بدون اگاهي اينجوري نوشته بودم و اصلا اطلاع نداشتم كه اولين ژانر ژانر اصليه حساب ميشه . حتما درستش ميكنم
نقد شما براي من خيلي محترمه ولي براي انسجام ، دلنوشته چيزيه كه از دل مياد و خب ممكنه وقتي من داشتم از دلم يه متني رو مينوشتم فقط 4 خط ميشده! و يه روز ديگه ممكن بوده اين چيزي كه ميخواستم بگم 10 خط ميشده ! الان چجوري ادم بايد اسنجام رو رعايت كنه؟؟ 5 تا جمله زوري و بدون دلي اضافه تر بنويسه كه فقط صرفا جون بايد هم خواني داشته باشن خطوط؟ از نظر شما اين ديگه دلنوشته ميشه؟
راستش من خودم اطلاع دارم كه رعايت انسجام در متن ها يكي از نكات مثبت در نقد و تگ گرفتن هست ولي من هيچ جوره متاسفانه نميتونم منطق اين چيزو درك كنم يا بپذيرمش.
عذرخواهي ميكنم يه چيز ديگم مسخواستم بگم
سوالي كه براي من هست اينه كه شما اگر خودتون رو جاي نويسنده بزارين ، ايا از متني كه مدتي از نوشتش گذشته چه 3 روز چه 1 سال نويسنده ديگه ميتونه با توجه به نقد كه ميخواد ويرايشش كنه؛ ديگه اون حال و هواي اون متنو داره كه اضافه تر كنه خطاشو؟ منو اگر بتونين فقط همين موضوع رو قانع كنين ميپذيرم .

براي نگارش هم بله من ديروز دوباره كلشو به لطف دوستي ويرايش كردم و درست شدن

فقط ببخشيد در رابطه با پرش موضوع، من اصلا نميدونم كجا بايد ستاره بزارم چون اصلا منظور رو متوجه نميشم. مگه موضع ميشه تغير كنه؟ همه نوشته ها در محدوده افكار چراغانيه. اينم اگر راهنمايي كنيد ممنون ميشم

مرسي مرسي از نقدتون گلم خسته نباشيد 🌺 🌺

Meliss

سطح
0

کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Jan
956
3,349
مدال‌ها
2
سلام خدمت شما منتقد عزيز ممنونم از اينكه وقت گذاشتين و دلنوشتمو نقد كردين
در رابطه با ژانر خيلي ممنون كه گفتين چون من بدون اگاهي اينجوري نوشته بودم و اصلا اطلاع نداشتم كه اولين ژانر ژانر اصليه حساب ميشه . حتما درستش ميكنم
نقد شما براي من خيلي محترمه ولي براي انسجام ، دلنوشته چيزيه كه از دل مياد و خب ممكنه وقتي من داشتم از دلم يه متني رو مينوشتم قط 4 خط ميشده! و يه روز ديگه ممكن بوده اين چيزي كه ميخواستم بگم 10 خط ميشده ! الان چجوري ادم بايد اسنجام رو رعايت كنه؟؟ 5 تا جمله زوري و بدون دلي اضافه تر بنويسه كه فقط صرفا جون بايد هم خواني داشته باشن خطوط؟ از نظر شما اين ديگه دلنوشته ميشه؟
راستش من خودم اطلاع دارم كه رعايت انسجام در متن ها يكي از نكات مثبت در نقد و تگ گرفتن هست ولي من هيچ جوره متسفانه نميتونم منطق اين چيزو درك كنم يا بپذيرمش.
عذرخواهي ميكنم يه چيز ديگم مسخواستم بگم
سوالي كه براي من هست اينه كه شما اگر خودتون رو جاي نويسنده بزارين ، ايا از متني كه مدتي از نوشتش گذشته چه 3 روز چه 1 سال نويسنده ديگه ميتونه با توجه به نقد كه ميخواد ويرايشش كنه؛ ديگه اون حال و هواي اون متنو داره كه اضافه تر كنه خطاشو؟ منو اگر بتونين فقط همين موضوع رو قانع كنين ميپذيرم .

براي نگارش هم بله من ديروز دوباره كلشو به لطف دوستي ويرايش كردم و درست شدن

فقط ببخشيد در رابطه با پرش موضوع، من اصلا نميدونم كجا بايد ستاره بزارم چون اصلا منظور رو متوجه نميشم. مگه موضع ميشه تغير كنه؟ همه نوشته ها در محدوده افكار چراغانيه. اينم اگر راهنمايي كنيد ممنون ميشم

مرسي مرسي از نقدتون گلم خسته نباشيد 🌺 🌺
قشنگم ببین بحث انسجام دست من نیست!
این جز ملاک‌هاییه که باید برای دلنوشته رعایت بشه.
خب من دخالتی توی دلنوشته‌تون ندارم و همه‌چیز بستگی به خودتون داره، ممکنه تگ اثرتون به همین دلیل سطحش بیاد پایین!
هر چیزی که دلی نوشته میشه باید به موضوع ربط داشته باشه، قرار نیست هر چیزی که دلی بود مثلاً به عنوان افکار چراغانی مربوط بشه!
مورد بعدی هم دلنوشته‌ای که انسجام نداشته باشه مخاطب رو خسته می‌کنه.
این‌طوری که یه پارت چهار خط باشه یکی ده خط دلنوشته‌ی خودتون رو به هم می‌ریزه و به سطح قلمتون آسیب می‌زنه!
در مورد ویرایش کردنش هم عزیز جانم، من خودم نویسنده‌ام! تمام این چیز‌ها رو درک می‌کنم اما این‌ها ملاک‌‌هاییه که باید رعایت بشه!
برای پرش موضوع هم ابتدای هر پارتی که به هم مربوط نیست، خط اول سه ستاره رو بذارید بعد شروع به نوشتن کنید.
به عنوان مثال به این شکل:

افکار در زندگی ما تأثیرات متفاوتی می‌گذارند.

• گل
واکنش‌ها[ی پسندها]: Rigina

Rigina

سطح
0

کاربر رمان‌بوک
کاربر رمان‌بوک
Jul
65
557
مدال‌ها
2
قشنگم ببین بحث انسجام دست من نیست!
این جز ملاک‌هاییه که باید برای دلنوشته رعایت بشه.
خب من دخالتی توی دلنوشته‌تون ندارم و همه‌چیز بستگی به خودتون داره، ممکنه تگ اثرتون به همین دلیل سطحش بیاد پایین!
هر چیزی که دلی نوشته میشه باید به موضوع ربط داشته باشه.
در مورد ویرایش کردنش هم عزیز جانم، من خودم نویسنده‌ام! تمام این چیز‌ها رو درک می‌کنم اما این‌ها ملاک‌‌هاییه که باید رعایت بشه!
برای پرش موضوع هم ابتدای هر پارتی که به هم مربوط نیست، خط اول سه ستاره رو بذارید بعد شروع به نوشتن کنید.
به عنوان مثال به این شکل:

افکار در زندگی ما تأثیرات متفاوتی می‌گذارند.
بله درسته...
بله اگر براي اسنجام قراره تگ سطحش كمتر بشه من مشكلي ندارم باهاش چون اصلا نميتونم ديگه درستش كنم
اره گلم ولي مشكل من اينه اصلا نميدونم كدومش پرش داره از نظر خودم چون همشون به هم مرتبطن براي همين نميدونم شما كدومش رو ميگيد .

بازم تنكس عزيزم

• گل
واکنش‌ها[ی پسندها]: Meliss
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین