جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

انشاء انشا با موضوع رنگین کمان

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته قفسه انشاء توسط Mahi.otred با نام انشا با موضوع رنگین کمان ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 2,489 بازدید, 6 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته قفسه انشاء
نام موضوع انشا با موضوع رنگین کمان
نویسنده موضوع Mahi.otred
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Mahi.otred
موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Apr
5,475
6,423
مدال‌ها
12
تا به حال به هفت رنگی که خداوند پس از باران بر آسمان بوم نقاشی دنیا می‌نگارد؛ توجه کرده اید؟!
ر نگین کمان جلوه شگفت آوری از طبیعت است که موقع بارش نم‌نم و یا پس از بارندگی دیده می‌شود.
در قدیم مردم خرافی رنگین کمان را نشانی از شور بختی می‌پنداشتند.
و خیال می‌کردند، رنگین کمان پلی است برای بالا رفتن ارواح و زمانی که آنرا می‌دیدند گمان می‌کردند شخصی در آستانه مرگ است…!
این منظره زیبا از شکستن نوری که از میان قطرات باران گذشته است، پدید می‌آید.
در این‌جا قطرات باران هر کدام نقش منشوری را دارند. که نور خورشید را تجزیه و بازتاب می کند و باعث تفکیک رنگ‌ها به‌صورت مرتب و شکل هندسی زیبایی می‌شوند.
می‌دانیم که نور سفید ترکیبی از هفت رنگ است که بوسیله منشور و … تجزیه می‌شود
همان طوری که در منشور ، نوری که کمترین طول موج را دارد (بنفش) بیشتر منحرف می‌شود.
لذا رنگ بنفش با حداکثر انحراف در پایین طیف قرار می‌گیرد و رنگ قرمز که بیش‌ترین طول موج را دارد، در بالای کمان دیده می‌شود.
ترتیب رنگ‌ها به‌صورت زیر است: قرمز ، نارنجی ، زرد ، سبز ، آبی ، نیلی ، بنفش
طیف به گونه‌ای می‌باشد که نمی‌توان مرز بین دو ناحیه رنگی را مشخص کرد.
در ترتیب رنگی فوق ضریب شکست و زاویه انحراف رفته‌رفته زیاد تر شده و طول موج به‌تدریج کاهش می‌یابد.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Apr
5,475
6,423
مدال‌ها
12
اغلب رنگین کمان موقعی دیده می‌شود که هم باران می‌بارد، و نیز از سوی دیگر خورشید می‌تابد و ما نیز بین این دو قرار گرفته‌ایم.
یعنی خورشید باید از پشت سر ما بتابد و باران هم در جلوی روی ما ببارد.
در این حالت نور خورشید از پشت سر ما به قطرات باران می‌رسد، این قطرات نور را تجزیه کرده و آنرا به شکل نوارهای رنگین درمی‌آورند(تجزیه نور).
برای وقوع این پدیده ، خورشید ، چشم ناظر و وسط قوس رنگین کمان باید هر سه در یک امتداد مستقیم قرار گرفته باشند و خورشید باید بدرخشد.
پس اگر خورشید در آسمان خیلی بالا باشد، هرگز چنین خط مستقیمی درست نمی‌شود، از اینرو رنگین کمان را تنها در صبح زود و یا موقع عصر می‌توان دید.
و خورشیدبایدپشت سر ما باشد و سوم این که باید قطرات آب در هوا، در جلوی ما باشد.
به این ترتیب نور خورشید به قطرات آب می تابد، قطرات آب که مثل منشور ریزی عمل می کنند.
نور را خم می‌کنند یا می‌شکنند و به رنگ هایش تجزیه می کنند.
در واقع شعاع های نور دو بار خم می شود.
یک بار هنگامی که شعاع های نور وارد قطرات آب می شوند خم می شوند.
سپس در پشت قطرات منعکس می شوند و دوباره خم می شوند. این در شرایطی است
که قطرات آب وجود دارد.
هر قطره تنها یک رنگ نور را منعکس می کند.
بنابراین باید قطرات آب خیلی زیادی وجود داشته باشد تا یک رنگین کمان کامل تشکیل شود.
شما واضح ترین رنگین کمان ها را موقعی می بینید که قطرات آب بزرگ هستند
که معمولاً درست بعد از یک رگبار باران است.
موضوع جالب توجه ، این است
که اگر دو نفر کنار هم ایستاده باشند، یک رنگین کمان واحد را نخواهند دید.
این قوس هفت رنگ ، کمان دایره‌ای می‌باشد، که سایه سر ناظر مرکز آن دایره است.
پس بسته به جای هر فرد و فاصله او تا قطرات باران ، کمانهای متفاوتی خواهیم داشت
و هر ک.س رنگین کمان مخصوص خودش را خواهد دید.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Apr
5,475
6,423
مدال‌ها
12
منظره‌ای زیبا و جذاب و جلوه‌ای از قدرت و زیبایی‌های بی نهایت پروردگار که هر دیده‌ای را به شگفت می آورد و هر زبانی را به تحسین می‌گشاید هفت رنگی است که خداوند در آسمان دنیا به تصویر می‌کشد و نامش رنگین کمان است.

رنگین کمان که به آن قوس قزح نیز می‌گویند زیباترین کمانی است که همتایش در هیچ نقطه از جهان جز در پهنه آسمان دیده نمی‌شود.

این خلقت با شکوه از شکست نور میان قطرات باران در یک روز آفتابی بارانی پدید می‌آید.

در واقع نور ترکیبی از هفت رنگ است که اولین بار به وسیله منشور تجزیه شده و هفت رنگ قرمز، نارنجی، سبز، زرد، آبی، نیلی و بنفش از آن ایجاد شده است.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Apr
5,475
6,423
مدال‌ها
12
رنگین کمان تنها صبح زود یا موقع عصر دیده می شود و زمانی که خورشید از پشت سر ما می تابد و باران در مقابل ما می بارد. در این حالت نور که از پشت به قطرات باران برخورد می کند می شکند و خم می شود و به رنگ های اصلی اش تجزیه می شود.

در حقیقت قطرات باران مانند منشور عمل می کنند و نور خورشید را تجزیه و از بازتاب آن رنگ های مختلف ایجاد می شود که با نظم و شکل هندسی خاصی کنار هم قرار گرفته و همانند کمانی زیبا گوش تا گوش آسمان را به هم وصل می‌کنند.

برای تشکیل رنگین کمان باران باید به حالت رگباری ببارد و هرچه قطرات آن درشت تر باشند رنگین کمان واضح تری خواهیم دید. علاوه بر باران، مه و شبنم معلق در هوا هم می‌تواند باعث ایجاد رنگین کمان شود.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Apr
5,475
6,423
مدال‌ها
12

انشای اگر من رنگین کمان بودم

اگر من جای رنگین کمان بودم و می دانستم انسان ها با دیدن من در آسمان چقدر خوشحال می شوند و چقدر در رویاهای کودکی غرق و از شادی و لذت سرشار، از خدا می خواستم تا من را برای همیشه در آسمان نگه دارد.
می‌خواستم برای همیشه در آسمان خدا بمانم تا این همه انسان غمگین دیگر غصه دار نباشند و اگر غمی ناگهان به دل های آن ها هجوم آورد فقط به گوشه ای از آسمان و به صورت رنگارنگ من نگاه کنند تا غم های خود را به باد هوا بسپارند.
تا با نگاه کردن هر لحظه به من، خاطرات کودکی خود را همیشه با خود داشته باشند و هرگز فراموش نکنند.
اگر رنگین کمان بودم از خداوند می خواستم ساعت کاری ام را افزایش دهد تا گاهی در دل شب های تار ظاهر شوم و برای کسانی که دلتنگ اند، آن هایی که خسته اند، آن هایی که بی خواب شده اند شب رنگین کمانی به نمایش بگذارم.
اگر رنگین کمان بودم به آدم ها می گفتم رنگین کمان یک نماد است که یادشان باشد همان طور که پس از باران و ابرهای تیره هدیه ای به زیبایی رنگین کمان در انتظار آسمان است در دل مشکلات و سختی های روزگار صبور باشند زیرا خداوند بعد از همه مشکلات و دشواری ها رنگین کمانی با شکوه تر و زیباتر به آن ها هدیه خواهد داد.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Apr
5,475
6,423
مدال‌ها
12
مقدمه: وقتی در یک روز بارانی و بهاری در کوچه باغی در حال قدم زدن باشید، کمانی زیبا و هفت رنگ را می بینید که روبه روی شما خود نمایی می کند. کمانی جذاب که عقیده قدیمی میان این بود که جاجیم حضرت زهرا است که نمودار می شود. در کنج آسمان و زیباترین مکان ، چشم شما به چنین منظره جذابی روشن می گردد. کمان آرام آرام جلوه‌اش بیشتر می شود، ولی زمانی که گرمای خورشید بیشتر شود از مقابل چشمانت رخت بر می بندد.
بدنه: کم کم حضور زیبای رنگ ها پس از بارش باران جلوه گر می شود. رنگین کمان را خوب و دقیق نگاه می کنم، از جهت علمی می گویند پس از بارش باران و تابش نور خورشید شکست نور رخ داده و رنگ هایی جذاب و دلربا رخ می نماید. اما من می گویم رنگین کمان از جلوه حضور خداوند عشق رخ می نماید.
وقتی در کوچه باغی پر از سرسبزی قدم می زنم چشم تو را در میان رنگین کمان می بینم، انگار شکست نور رخ داده ولی من می گویم وقتی دلی شکست، رنگین کمانی از اشک جلوه می کند و همه جار ا جذاب می کند. از دور انگار نقاشی چیره دست آن را نقاشی کرده و رنگ زده است.
کم‌کم رنگ ها بیشتر از بیش خودنمایی می کنند و من به سوی هر رنگی که دست دراز می کنم خدا را می بینم. رنگی ناب و دوست داشتنی، بوی از حس عجیب زندگی، باران می رود و من هم دل به رنگ رنگین کمان دادم و چه قدر این منظره زیباست، هفت رنگی بی مانند در بستر آبی ناب آسمان.
نتیجه گیری: خالق این همه زیبایی کیست؟ خالق رنگ و رنگین کمان و ستاره ها و کهکشان، در مقابل ما بندگان خدا چه می کنیم. وظیفه چیست در مقابل این همه رنگ و دنیای هزار رنگ شاد و پر از لطف بیکران خدای، او را فراوان شکر بگوییم و تمام نعمت های بی دریغش را قدر بدانیم. ما بندگان بی ناسپاسی هستیم که این همه نعمت را می بینیم و باز ناسپاسی. ای خدای رنگین کمان و همه زیبایی ها دوستت داریم.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Apr
5,475
6,423
مدال‌ها
12
مقدمه: این سخن را بارها شنیده‌اید که رنگین کمان پاسخ و جواب کسانی است که تا انتهای بارش باران منتظر باشند. یعنی بارش باران و تابش نور موجب بروز رنگین کمانی زیبا و جذاب شده است. پس از بارش باران وقتی در خیابان راه می روی رقص نوری به راه افتاده که ممکن است چشم هر بیننده ای را خیره کند.

بدنه: خدایا تا پایان راه زندگی در بارش مشکلات مانده‌ام منتظر رنگین کمان محبتت هستم. بارش باران و تابش خورشید بر روی این قطرات معلق در هوا موجب پیدایش رنگین کمان می گردد. یعنی پس از بارش یک باران تند و رگباری و زیاد شدن نم و رطوبت در هوا، تابش نور چنین پدیده جذابی را رقم می زند. در یک چشم انداز زیبا در حوالی خورشید و آسمان وقتی پیدایش رنگین کمان را می بینید، چه قدر همه چیز عالی و جذاب است. بستر آبی و نمایی زیبا از پهنای بی ستون آسمان همه را مبهوت و شیدا کرده است. چه قدر این کمان‌ها رنگشان به هم می آید.
نارنجی و آبی و چند رنگ ناب دیگر؟ خالقش را شکر که این همه با سلیقه در یک تابلوی نقاشی همه را جای داده است. خدای بزرگ تو را با این صحنه ناب و خاص و دوست داشتنی می ستایم ای همه رنگ و جمال و زیبایی، کمان با رنگ و بی رنگت زیباست و بارش بارانت بهتر..در کوچه ای مشرف به آسمان بود که دیدم رنگ ها در تلاقی هم دست به دست خورشید جلوه نمایی می کنند و من هم در ان حوالی منتظر بارش و جلوه رنگین کمانم. خیابانی بلند و زیبا و پر از مهر و رنگ و عشق…

نتیجه گیری: آسمان و رنگین کمان و هر آنچه که در آن است از مخلوقات خدا هستند و قابل ستایش .خدایا برای این همه دنیای رنگارنگ تو را سپاس و مهر که هستی و دستگیر بندگانی ، تو را می ستاییم و از داشته هایمان خوب استفاده می کنیم. دوستت داریم ای خدای رنگین کمان و زیبایی.

بالا پایین