جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی انــواع واو ("و") در زبان و ادبیّات فارسی

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزش‌های ادبی توسط Ramina.p با نام انــواع واو (\"و\") در زبان و ادبیّات فارسی ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 292 بازدید, 2 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزش‌های ادبی
نام موضوع انــواع واو (\"و\") در زبان و ادبیّات فارسی
نویسنده موضوع Ramina.p
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Ramina.p
موضوع نویسنده

Ramina.p

سطح
4

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
کاربر ممتاز
Dec
3,025
5,436
مدال‌ها
3
1. « و» معدوله (بیان حرکت) : (آن‌چه نوشته می‌شود ولی خوانده نمی‌شود. "معدوله"یعنی؛ تغییر یافته) مثل: خـوردن، خـواهش، خـواهر و...

2. « و» حالیّه : (به معنی؛ و حال‌آنکه ـ در حالی‌که) مثل: محبوسم و طالع است منحوسم .

برگ بی‌برگی تو را چون برگ شد / جان باقی یافتی و مرگ شد .

دل بر توانم از سر و جان برگرفت و چشم / نتوانم از مشاهده ی یار برگرفت .

3. « و» پسوند تصغیر و تحقیر : پسرو ، دخترو .

4. « و» عطف: (که بین دو یا چند واژه‌ی هم‌نقش می‌آید) مثل : من و او ، حسن و علی آمدند ، کتاب و دفتر خریدم .

موضوع نویسنده

Ramina.p

سطح
4

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
کاربر ممتاز
Dec
3,025
5,436
مدال‌ها
3
5. « و» ربط(پیوند هم‌پایه‌ساز) : (که بین دو جمله می‌آید) مثل : من به کتاب فروشی رفتم و کتاب خریدم .

6. « و» وند اشتقاقی : (که معنی کثرت یا نسبت می‌دهد) . مثل : شکمـو ، ریشـو ، اخمـو ، غرغرو ، هندو .

7. « و» میان‌وند : (که بین تکواژهای واژه‌ی مشتق- مرکّب می‌آید) مثل : گفت و گو ، جست و جو ، آموزش و پرورش .

8. « و» ضمیر(مخفّف "او"): مثل : ورا (او را ) ، کاو ( که او ) .

موضوع نویسنده

Ramina.p

سطح
4

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
کاربر ممتاز
Dec
3,025
5,436
مدال‌ها
3
9. « و» مباینت (استبعاد ): ( برای برجسته کردن پیام می‌آید و معنی"دور بودن"می‌دهد) مثل : من و تنبلی؟! (تنبلی از من دور است) - مؤمن و دروغ؟! ( دروغ از مؤمن دور است) ...

من و انکار شراب! این چه حکایت باشد / غالباً این قدرم عقل و کفایت باشد .

10. « و» مقابله (تقابل): (که حرف اضافه است به‌معنی؛ "در مقابل") مثل :

عمر برف است و آفتاب تموز / اندکی ماند و خواجه غرّه هنوز . ( "واو" مصراع دوم، "حالیّه" است) .

11. « و» معیّت : (معنای همراهی می‌دهد به‌جای :"همراه‌با"،"با"،"مَعَ") مثل :

ترسیدم و پشت بر وطن کردم / گفتم من و طالع نگونسارم . ( "واو" مصراع اوّل، "حالیّه" است) .

12. « و» تفریق : (برای تفریق و تشخیص تلفّظ « عمرو» از« عمر» می‌آید)؛عمرو ("عَمر"خوانده می‌شود)، عمر (عُمَر خوانده می‌شود) .

بالا پایین