جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

تبریک بزرگداشت سعدی

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته مناسبت ها توسط محسا با نام بزرگداشت سعدی ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 382 بازدید, 0 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته مناسبت ها
نام موضوع بزرگداشت سعدی
نویسنده موضوع محسا
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط محسا
موضوع نویسنده

محسا

سطح
0
 
کاربر رمان بوک
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
316
860
سعدیا، مرد نکونام نمیرد هرگز...
تاریخ گهربار ایران زمین، مزین به حضور بزرگانی است که نه تنها دوره‌ی خود، بلکه آیندگان را نیز وامدار حضور اندیشه و تفکر خویش کرده‌اند.
در این بین، قرن هفتم هجری به واسطه حضور شاعری نامی، نقطه عطفی در تاریخ ادب و فرهنگ سرزمین‌مان به شمار می‌رود. شاعری که نقشی برجسته در احیا و تکامل زبان پارسی داشته و در باروری آن کوشیده‌است.

ابومحمّد مُشرف‌الدین مُصلِح بن عبدالله بن مشرّف، متخلص به سعدی، همان شاعر و نویسنده‌ی پارسی‌گوی ایران زمین است که مقام و منزلت بالایی نزد شاعران و نویسندگان این مرز وبوم دارد. اهمیت این شاعر بزرگ تا بدان‌ جاست که فرهیختگان و ادیبان، وی را «استاد سخن»، «پادشاه سخن»، «شیخ اجل» و حتی به‌طور مطلق، «استاد» قلمداد کرده‌اند.

جایگاه سعدی نه تنها در بین بزرگان و سخنوران بلکه در بین مردم نیز، رفیع است چرا که بخشی از ضرب‌المثَل‌ها و تمثیل‌هایی که امروزه دهان به دهان نقل می‌شود، از ابیات و سخنان اوست، مانند ابیات زیر:

«کمال همنشین در من اثر کرد
وگرنه من همان خاکم که هستم»

«عاقبت گرگ‌زاده گرگ شود
گرچه با آدمی بزرگ شود»

در واقع شیخ‌ اجل، شاعری است که قند پارسی از زبان او جانی دوباره گرفت و بی‌شک، او یکی از شیرین سخن‌ترین شاعران پارسی است؛ همانگونه که خود می‌گوید:
«من دگر شعر نخواهم که نویسم که مگس، زحمتم می‌دهد از بس که سخن شیرین است!»

همه‌ی آثار سعدی، اعم از شعر و نثر، در مجموعه‌ای با عنوان کتاب کلیات سعدی جمع‌آوری شده‌است.
از بین آثاری که در این کتاب آمده، بوستان و گلستان دو کتاب مستقل‌اند که گلستان به نظم و نثر مسجع و بوستان را به نظم تألیف کرده‌است.
علاوه بر این، غزلیات و هزلیات (یا خبیثات) نیز به‌صورت مستقل به چاپ رسیده‌اند، سایر آثار سعدی که در کتاب کلیات آمده‌، عبارتند از: قصاید، مراثی، ملمعات، مثلثات، ترجیعات، صاحبیه، رباعیات و مفردات.

اول اردیبهشت، روز بزرگداشت سعدی، گرامی‌باد.
 
بالا پایین