جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

روانشناسی خانواده بهترین شوخی‌ ها با همسر

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته روانشناسی توسط Puyannnn با نام بهترین شوخی‌ ها با همسر ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 437 بازدید, 3 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته روانشناسی
نام موضوع بهترین شوخی‌ ها با همسر
نویسنده موضوع Puyannnn
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Puyannnn
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
شوخی با خود
در بسیاری از موارد که شما می‌خواهید با شریک‌ زندگی خودتان شوخی کنید بهتر است که سر شوخی را با خودتان باز کنید. وقتی که شما یکی از رفتارها، عملکردها و اخلاق‌های خودتان را هدفی برای شوخی قرار می‌دهید نشان پختگی اجتماعی و توسعه روحی و روانی شما است. در زمانی که شما خودتان را هدفی برای شوخی قرار می‌دهید فرد مقابل می‌داند قصد شما مسخره کردن کسی نیست. این مورد نباید به حدی باشد که خودتان را تخریب کنید.
شوخی با مورد‌های پذیرفته شده
شما باید همه موردهای اطراف همسرتان را بسنجید و با چیزهایی که با آن کنار آمده است شوخی کنید. برای این‌کار روی شوخی‌هایی تمرکز کنید که همسرتان آن‌ها را هدف قرار می‌دهد و برای او مهم نیست اما اگر یک‌بار بر روز موضوعی دست گذاشتید که او را ناراحت کرد دیگر سمت آن نروید.

شوخی با مواردی که همسر روی آن حساس نیست
عموما شما می‌توانید با چیزهایی شوخی کنید که خط قرمز شریک زندگی شما نیست و عموما برای او اهمیتی ندارد. اگر همسرتان نسبت به آن چیزی که ‌می‌گویید ناراحت شد باید بدانید که مسخره کردن دیگران حتی در زمانی که روی موضوعی حساس نیستند اصلا کار درست و اخلاقی نیست
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
توجه به برداشت طرف مقابل
زمانی که می‌خواهید با همسرتان شوخی کنید توجه داشته باشید که هر فرد ممکن است برداشت متفاوتی از شوخی شما داشته باشد و در نهایت باعث ناراحتی او شود. پس باید بررسی کنید که عموما چه برداشتی از شوخی شما می‌شود. زنان بیشتر معتقد هستند که نیمی از واقعیت‌ها با شوخی بیان می‌شوند و ذهنشان به آن درگیر می‌شود در صورتی که کمتر مردی با شوخی ناراحت می‌شود به دلیل این که می‌داند این موقعیت جدی نیست.

انتخاب زمان مناسب برای شوخی با همسر
شما باید شرایط را برای شوخی کردن در نظر بگیرید و بعد از آن بررسی کنید که شوخی کردن کار عاقلانه‌ای است یا نه. در رابطه با این مورد باید بدانید ممکن است بسیاری از شوخی‌ها در خلوت‌ شما صورت بگیرد و همسرتان اصلا از آن ناراحت نشود اما اگر در جمع صورت بگیرد باعث آزردگی‌اش شود مخصوصا اگر از زبان شخص دیگری تکرار شود. پس مهم است که به زمان و مکانی که در آن حضور دارید توجه کنید.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
عدم استفاده از کلمه طلاق
بسیاری از کلمه‌هایی که در قالب شوخی بیان می‌شوند ممکن است فرد را ناراحت کند و یا روی ضمیر ناخودآگاه او تاثیر بگذارد. بعضی از افراد از کلمه طلاق برای مزاح در زندگی مشترک استفاده می‌کنند. برای مثال زمانی که شخص مقابل یک کاری را که باب میلش نبوده انجام داده به او می‌گوید تو را طلاق می‌دهم. این کلمه‌ای است که اصلا برای شوخی نباید استفاه شود.

هنگام شوخی با همسر از کلمه بی‌جنبه استفاده نکنید
زمانی که به همسرتان کلمه بی‌جنبه را نسبت می‌دهید به طور خود به خود احساسات منفی را در او شکل می‌دهید به دلیل این که می‌تواند زمینه استرس و اضطراب را در او به وجود آورد که احساس گناه کند. در نتیجه فکر می‌کند که اشتباه کرده و نباید ناراحت می‌شده است.

پای زن دوم را وسط نکشید
عموما بسیاری از مردان داشتن زن دوم را به شوخی و مزاح می‌گویند در صورتی که این جمله می‌تواند روی ناخودآگاه زن تاثیر بگذارد و ذهنش را به سمت خ*یانت سوق دهد و به همسرش شک کند. در اینجا بعد از مدتی زن دچار اضطراب، ترس از جدایی و بهانه گیری می‌شود پس این مورد را به کلی فراموش کنید.

راجع به اعضای خانواده شوخی نکنید
همه اشخاص سال‌ها با خانواده‌شان زندگی کرده‌اند و به آن‌ها تعلق خاطر زیادی دارند زمانی که با خانواده آن‌ها شوخی می‌کنید احساس می‌کنند که به آن‌ها بی‌احترامی کردید و در پی آن ناراحتی‌های زیادی به وجود می‌آید. ممکن است بعد از آن به یک زنجیره تبدیل شود که آن‌ها هم به اسم شوخی به خانواده شما بی‌احترامی کنند و این شروع یک اختلاف بزرگ باشد

با شوخی مسخره نکنید
مسخره کردن کار نادرستی است که حتی اگر در قالب شوخی قرار بگیرد شخص مقابل متوجه آن می‌شود پس نباید به اسم شوخی طرف مقابل را مسخره کنید به دلیل این که باعث سرخوردگی او می‌شود. این سرخوردگی می‌تواند سلامت و بهداشت روانی فرد را به خطر بیندازد مخصوصا اگر از سمت شما که همسرش هستید اتفاق بیفتد.



تفاوت شوخی با کنایه
بسیاری از افراد در زمانی که ناراحت هستند به طرف مقابل حرف‌هایی را می‌زنند که می‌تواند او را دلخور کند. اگر شما از شخص مقابل ناراحت هستید باید به طور واضح و روشن این موضوع را بیان کنید نه این که به او کنایه بزنید و بعد بگویید که شوخی کردید. کنایه زدن فقط همه چیز را خراب‌تر می‌کند و مشکلاتتان را افزایش می‌دهد.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
واکنش هر فرد در زمان عصبانیت متفاوت است. حفظ آرامش در موقعیت‌های بحرانی به شما کمک می‌کند تا مسائل را به روش‌های بهتری حل نمایید. معمولا در دعوای بین زوجین اوضاع زمانی از کنترل خارج می‌شود که خشم و عصبانیت بر هر دو غلبه کرده و مانع از رسیدن به نتیجه‌ای منطقی می‌شود. داشتن مهارت‌هایی چون کنترل خشم به شما کمک می‌کند تا عملکرد بهتری داشته باشید.

شما می‌توانید برای آرام کردن همسر و حفظ آرامش خانه‌تان اقداماتی انجام دهید که به شرح زیر می‌باشند:
در هنگام عصبانی شدن همسر، شما به صورت ناخودآگاه واکنشی به اندازه عصبانیت او نشان خواهید داد. در این زمان عقب بایستید، آرامش خود را حفظ کرده و سعی کنید که پیش از هر واکنشی، تحت تاثیر عصبانیت او قرار نگیرید. با حفظ آرامش بهتر می‌توانید فکر کنید. می‌توانید با مطالعه مقاله راهکارهایی برای یافتن آرامش به این هدف دست یابید.

2. از دید همسرتان به موضوع بنگرید
سعی کنید علت عصبانیت همسر خود را بفهمید. آیا روز بدی داشته؟ آیا خسته است؟ در مورد موضوع خاصی نگران است؟ علت خشم او هر چه که باشد رفتار نامناسب او را توجیه نمی‌کند؛ اما پی بردن به علت نا آرامی‌اش، به شما کمک می‌کند تا در مورد موضوعی که او را به این حال دچار کرده، صحبت کنید. به این صورت بیشتر می‌توانید به آرام شدن همسرتان امیدوار باشید. در نظر داشته باشید که گاهی افسردگی یا نداشتن مهارت‌های ارتباطی در همسرتان و یا خود شما مانع از آرامش دادن به او می‌شود. در این زمان بهتر است که برای حل مسائل، از یک روانشناس حرفه‌ای کمک بگیرید.

3. آرام کردن همسر | سرزنش نکنید
کلامی که برای آرام کردن همسر استفاده می‌کنید بسیار اهمیت دارد؛ جملاتی مثل "سعی کن آرام باشی، داد نزن"، کمکی به آرام کردن او نمی‌کند. از خود همدردی و پذیرش نشان دهید. برای این کار تنها به حرف و کلام اتکا نکنید؛ ارتباط غیر کلامی تاثیر بیشتری نسبت به حرف و سخن دارد. به او نشان دهید که درکش می‌کنید. برای مثال می‌توانید بگویید " به نظر عصبانی و خشمگین می‌آیی، بگو چه چیزی تو را انقدرناراحت کرده".

4. در احترام گذاشتن پا فشاری کنید
هر کسی ممکن است در زمان عصبانیت حرف‌هایی گفته یا کارهایی بکند که بعدا از آن‌ها پشیمان شود. پس اگر در زمان عصبانیت به حرف‌های همسرتان پاسخ دهید، شرایط بدتر می‌شود. اگر شروع به سرزنش و دعوا با شما کرد، خود را از آن موقعیت خارج کرده و از او بخواهید که پس از آرام شدن با هم صحبت کنید. برای مثال همسرتان با عصبانیت شروع به دعوا و سرزنش شما می‌کند؛ به آرامی به او بگویید "می‌دونم عصبانی هستی، من هم دلم می‌خواهد به حرف‌های تو گوش دهم، اما تا زمانی که بتوانی با من با احترام صحبت کنی به آشپزخانه می‌روم". برخورد صحیح در بسیاری از موارد باعث تمام شدن بحث و دعوا می‌شود.

5. تصمیم‌گیری‌ها را به زمانی دیگر موکول کنید
افراد در هنگام عصبانیت تا حد زیادی ظرفیت‌های ذهنی خود را از دست می‌دهند. این مسئله باعث می‌شود که در فرایندهای عالی مغز نظیر تصمیم‌گیری و تفکر منطقی با اختلال مواجه شده و نتوانند آن طور که باید عمل کنند. در نتیجه برای آرام کردن اوضاع، بهتر است حرف زدن در مورد مسائل مهم و گرفتن تصمیمات را به زمان دیگری موکول کنید. متأسفانه برخی از افراد با وجود اینکه عصبانیت فرد مقابل را می‌بینند اصرار دارند که همان موقع تکلیف موضوعات را مشخص کنند. این امر نه تنها منجر به خشم بیشتر در طرف مقابل می‌شود بلکه با منتهی شدن به پیامدهای غلط می‌تواند منجر به تداوم یافتن هیجانات منفی و دعواهای بیشتر در بین شما نیز شود.

6. آرام کردن همسر | به موقع بحث‌ها را تمام کنید
برای اینکه هنگام تجربه خشم از جانب همسرتان بتوانید اوضاع را کنترل کرده و او را آرام کنید، باید نشانه‌های ابتدایی خشم را بشناسید و به موقع بحث را خاتمه دهید. برای مثال هنگامی که می‌بینید در گفت و گو تن صدا بالا رفته، فرد مقابل برافروخته شده و با هیجان صحبت می‌کند به جای تمرکز بر موضوع بحث در مورد احساسات همسرتان به او بازخورد دهید و بپرسید چه چیزی او را آشفته کرده. در واقع در این شرایط باید به او نشان دهید که درکش می‌کنید و حاضرید که پس از آرام شدن، دوباره در مورد موضوع مورد بحث با او حرف بزنید.

7. زندگی را به جنگ قدرت تبدیل نکنید
بسیاری از زوجین در زندگی تنها به دنبال به کرسی نشاندن حرف‌های خود هستند، دائماً در برابر یکدیگر گارد می‌گیرند و هر بحثی را به میدان جنگی تبدیل می‌کنند که تنها یک برنده دارد. زندگی در این شرایط باعث می‌شود که دائماً از دست یکدیگر عصبانی شده و هیچ کدام نتوانید در آرام کردن فرد مقابل نقش مثبتی داشته باشید.

در نتیجه اگر می‌بینید چرخه خشم و پرخاشگری در بین شما و همسرتان به دفعات زیادی اتفاق می‌افتد، بهتر است به روابطتان نگاه مجددی بیندازید و ببینید چقدر می‌توانید صمیمانه در کنار هم باشید و احساسات طرف مقابل خود را درک کنید. اگر مدت‌هاست چنین تجربه‌ای نداشته‌اید، بهتر است از یک مشاور متخصص در حیطه زوج درمانی کمک بگیرید.

8. آرام کردن همسر | ذهن خوانی نکنید
یکی از کارهایی که در هنگام عصبانیت همسر می‌تواند آتش خشم او را بیشتر شعله ور کند، ذهن خوانی کردن و حرف زدن از جانب اوست. در شرایطی که خود و همسرتان در موقعیت تنش‌زایی قرار دارید به جای آنکه در مورد همسرتان قضاوت کنید از او در مورد افکار و احساساتش سؤال بپرسید و بگذارید او خود راجع به افکارش با شما صحبت کند. این کار هم از تحت فشار قرار گرفتن همسرتان جلوگیری می‌کند و هم می‌تواند به درگیر نشدن شما در خشم و عصبانیت کمک کند. در غیر این صورت خشم همسرتان بیشتر شده و ممکن است و دعواهای خانوادگی منجر شود.

9. آرام کردن همسر | عذرخواهی را معادل ضعف ندانید
بسیاری از افراد فکر می‌کنند دیگران تنها از روی ضعف و ناتوانی عذرخواهی می‌کنند. این امر باعث می‌شود که اگر در زندگی اشتباهات بسیار مهمی هم انجام دادند، از عذرخواهی فرار کنند. پافشاری بر موضع خود و اقدام نکردن برای عذرخواهی در این موقعیت باعث شدت گرفتن عصبانیت فرد مقابل شده و احتمال پرخاشگری نیز بالا می‌رود. این مسئله را در نظر بگیرید که عذرخواهی نه تنها نشانه ضعف نیست بلکه نشان دهنده سطح بالای رشد فردی است که به شخص کمک می‌کند ضعف‌های خود را ببیند و برای از میان بردن آن‌ها گام بردارد.

10. در شرایط بحران از افراد دیگری کمک بگیرید
اگر خشم همسر شما باعث آسیب جسمی یا روانی به شما می‌شود، بهتر است از یک نفر سوم درخواست کمک کنید. دخالت خانواده‌ها در این شرایط، شکاف رابطه شما را بیشتر می‌کند؛ پس بهتر است از یک فرد بی طرف در خواست کمک کنید. اگر در وضعیت بسیار بحرانی قرار گرفتید و با رفتارهایی نظیر کتک زدن از جانب همسر رو به رو شدید در اولین فرصت با خدمات اورژانس اجتماعی تماس بگیرید.
 
بالا پایین