جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی تفاوت نقد و قضاوت

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزش نقد توسط آسو با نام تفاوت نقد و قضاوت ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 156 بازدید, 3 پاسخ و 2 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزش نقد
نام موضوع تفاوت نقد و قضاوت
نویسنده موضوع آسو
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط آسو
موضوع نویسنده

آسو

سطح
0

مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
وقتی در لغتنامه به دنبال معنای این کلمه‌ها بگردیم در مورد قضاوت به این خواهیم رسید که قضاوت حکمی است که من بخاطر اختلاف‌ دیدگاه‌ها و ارزش‌هایم با دیگران صادر می‌کنم. اما نقد به معنی جدا کردن پسندیده از ناپسند است با رعایت اخلاق و احترام به طرف مقابل. یعنی در مورد نقد حکمی در کار نیست و تنها یک نظر است.

موضوع نویسنده

آسو

سطح
0

مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
قضاوت به عنوان یک حکم باید عملی بشود ولی نقد چیزی است که باید به آن فکر کرد و اگر بجا بود آن را عملی کرد.

نکته‌ی بااهمیتی که وجود دارد این است که در نقد کردن باید هم خوبی‌ها را گفت و هم بدی‌ها را. البته تساوی بین تعداد موارد خوب‌ و بد چندان اهمیتی ندارد.
و اینکه همیشه نقد را بعنوان یک چیز مثبت در نظر می‌گیرند. نقد کردن یک چیز باعث اعتبار آن چیز می‌شود. حتی به انتقاد، که با نقد فرق دارد و فقط در مورد گفتن بدی‌ها است، هم مثبت نگاه می‌کنند. شاید همین نفهمیدن فرق بین قضاوت و نقد، چه در گوش دادن و چه در گفتن است که باعث واکنش‌های منفی در هنگام نقد می‌شود.

موضوع نویسنده

آسو

سطح
0

مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
و یک چیز دیگر اینکه قضاوت ارزش‌ها و حتی اولویت‌های من را به دیگران لو می‌دهد چون نشان می‌دهد چه چیزهایی در تضاد با ارزش‌های من است و چه چیزهایی نیست.

جایی می‌خواندم که توصیه‌ی برای قضاوت نکردن، کار مضحکی است. انسان همواره در حال قضاوت کردن است. ولی چیزی که باید رعایت کند این است که هنگام قضاوت تا حد امکان از افعال مطلق استفاده نکند و سهم خود را در آن قضاوت معلوم کند.

موضوع نویسنده

آسو

سطح
0

مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
مثلا نگوییم «فلانی نباید بهمان کار را می‌کرد»، بگوییم «بنظر من/من فکر می‌کنم خوب بود که فلانی بهمان کار را نمی‌کرد.» معمولا قضاوتی که در آن سهم من و حضور شک معلوم باشد باارزش‌تر است. چون دیگران می‌فهمند که من بقدری تجربه دارم که به عدم قطعیت در روند زندگی رسیده‌ام و قطعا قضاوت یک فرد با تجربه بِه از یک آدم بی‌تجربه.

الحال بعد از دانستن تفاوت نقد و قضاوت مِن بعد سعی کنیم که دو چیز را رعایت کنیم:

دیدن نقد به عنوان یک چیز مثبت و گفتن هم خوبی‌ها و هم بدی‌ها در هنگام نقد کردن
تعیین سهم‌ خود در قضاوت کردن

بالا پایین