جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی خدای مهربان من | فاطمه ثنا

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط Ayumi با نام خدای مهربان من | فاطمه ثنا ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 284 بازدید, 1 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع خدای مهربان من | فاطمه ثنا
نویسنده موضوع Ayumi
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Ayumi
موضوع نویسنده

Ayumi

سطح
0
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Apr
1,623
1,134
مدال‌ها
2
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!
@F.S.Ka

منتقد شما: @Ayumi
مدیریت تالار ادبیات | هانا
 
موضوع نویسنده

Ayumi

سطح
0
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Apr
1,623
1,134
مدال‌ها
2
به نام صاحب روشنایی
نقد دلنوشته: خدای مهربان من

دلنویس: @F.S.Ka
منتقد: @Ayumi

عنوان: عنوان انتخابی، عنوان سه‌بخشی "خدای مهربان من" است که زیاد طولانی نیست؛ اما نام قدرت کافی برای کنجکاوی و جلب توجه و جذب مخاطب ندارد. ژانری ندارید که با عنوان ارتباط داشته باشد، ولی عنوان از نظر بار ادبی، با بار محتوای کلی دلنوشته یکسان است. نام از اجزای کلیشه‌ای تشکیل شده است.

ژانر: ژانری نداشتید، اما طبق بررسی من برای دلنوشته‌ی شما ژانرهای عاشقانه و تراژدی مناسب هستند؛ عاشقانه بنابر عشق و اعتماد به خدا و تراژدی بنابر غمی که بابت کارهای انسان‌ها به وجود می‌آید.

مقدمه: اندازه‌ای که برای مقدمه‌ی دلنوشته در نظر گرفته شده، بسیار کوتاه و حدود ۳ خط است و همچنین همچنین چندان خلاصه و چکیده نیست و مفهوم کلی اثر را نمی‌رساند؛ برای افزایش تعداد خطوط باید مقداری از خلاصه‌وار بودن دلنوشته کاست و با استفاده از آرایه‌ها و بازی با کلمات مناسب، آن را حداکثر به ۵ خط رساند. مقدمه دست‌نوشته‌ی خود دلنویس است، شامل همان سبک و لحن ساده‌ی پارت‌هاست، ولی ژانری ندارید که مقدمه‌ی دلنوشته با آن همخوانی داشته باشد. نکات نگارشی به درستی در دلنوشته رعایت شده‌اند، اما سطربندی صحیح نیست و فعل در پایان جمله نیامده است، علاوه بر این‌ها آرایه‌های چشمگیری نیز در آن مشاهده نمی‌شود.

انسجام: انسجام ادبی از همان ابتدا به خوبی رعایت شده است و سبک نگارش متون ثابت و یکسان است؛ آرایه‌ها فراز و فرود ندارند و به همان مقدار در تمامی پارت‌ها یکسان مانده‌اند. از انسجام نگارشی زیاد پیروی نشده است و تعداد خطوط چندان به یکدیگر نزدیک نیستند، یعنی هستند ولی این‌طور به نظر نمی‌رسد، چون فاصله‌ی اضافی میان خطوط دیده می‌شود که باید حذف شوند؛ این را هم بدانید که حداقل تفاوت خطوط ۳ یا ۴ خط است، و اگر قصد ویرایش پارت‌ها را داشتید از آن پیروی کنید. از لحاظ انسجام محتوایی نیز می‌توان گفت که تمامی پارت‌ها بر اساس یک ایده و موضوع هستند و هر پارت، پارت قبلی را ادامه می‌دهد و به آن وابسته است.

هدف یا محتوا: ایده‌ی دلنوشته و برداشتی که مخاطب می‌تواند از دلنوشته داشته باشد، وجود خدایی است که مهربان‌تر و بخشنده‌تر از ماست و حمایتمان می‌کند، مراقبمان است و گرچه ما انسان‌ها او را در لحظات خوبمان فراموش می‌کنیم و زمان گرفتاری به یادش می‌افتیم، ولی آن‌قدر بزرگ هست که هرگز رهایمان نکند. ایده با بیان ساده و زیبا به تحریر درآمده است. ایده کلیشه‌ای است و شیوه‌ی نگارش نیز شاید فقط یک پنجم کلیشه‌ی محتوا را پوشانده است. بهتر است دلنویس کمی از وابستگی پارت‌ها بکاهد و آن‌ها را خلاقانه و از زوایای نو بنویسد، آرایه اضافه کند و کلمات را به بازی بگیرد.

دستور زبان: لحن دلنوشته ادبی است، اما در طول پارت‌ها بدون پرش نبوده است:
مریض شدن‌ها را "چی"❌ چه✅
من دلم تنگه خدا جون❌
من دلم تنگ است خدا جان✅
"بگم" که چقدر از آن‌ها دلگیرم❌ بگویم✅
بگویم که "چجوری"❌ چگونه✅
آن وقته که همه را❌ آن وقت است که✅
خدا جون شکرت❌ خدا جان، شکرت✅
بیام پیش خودت❌ بیایم✅
اون‌طور که تصور می‌کردم❌ آن‌طور✅
اصول نگارشی به خوبی در دلنوشته به کار گرفته شده‌اند و ایراد چندانی در متون دیده نمی‌شود، به جز سه نقطه‌های افراطی که بهتر است حذف و با علامات دیگری جایگزین شوند. فعل‌ها سر جای خودشان قرار ندارند، چند مثال:
دیدی سختی‌هایم را؟❌
سختی‌هایم را دیدی؟✅
داد بزنم از بنده‌هایت❌
از بنده‌هایت داد بزنم✅
تو که دیدی اشک‌هایم را❌
تو که اشک‌هایم را دیدی✅
دیدی شب بیداری‌هایم را❌
شب بیداری‌هایم را دیدی✅
و...
کلمات و افعال نامناسب استفاده نشده است، تمام ضمایر با افعال صحیح خودشان دیده می‌شوند و همچنین فعل‌ها مدام ماضی و مضارع نمی‌شوند! کلمات ساده و معمولی انتخاب شده‌اند و باعث پیچیدگی درک و سختی خواندن نمی‌شوند.

دستور ادبی: دلنوشته با لحن ادبی اما به سبک ساده نوشته شده است؛ کلمات ثقیل و پیچیده وجود نداشت، جملات ساده نوشته شده بودند و لحن معمولی و صمیمی بود و جز یکی دو آرایه، چیز خاصی در پارت‌ها دیده نمی‌شد. دلنویس با کلمات به خوبی بازی نکرده است و آرایه‌های زیادی به کار نبرده است.

"من خود معتقدم که به یک نویسنده خوب نیازی نیست که چیزی گفته شود. او خود می‌داند چه کاری باید انجام دهد"

قلمتون ماندگار:)♡
و شرمنده بابت تاخیر♥️
 
بالا پایین