جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی خنده‌های پنهانی | دنیا

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط Ayumi با نام خنده‌های پنهانی | دنیا ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 193 بازدید, 2 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع خنده‌های پنهانی | دنیا
نویسنده موضوع Ayumi
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط DOonYa
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

Ayumi

سطح
0

کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Apr
1,623
1,171
مدال‌ها
2
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!
@DOonya

منتقد شما: @Hana.j
مدیریت تالار ادبیات | هانا

موضوع نویسنده

Ayumi

سطح
0

کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Apr
1,623
1,171
مدال‌ها
2
◇ به نام خدایی که مهر او بلانشینان را کشتی نوح است ◇

نقد دلنوشته‌: خنده‌های پنهانی
دلنویس: @DOonya

عنوان: عنوان انتخابی "خنده‌های پنهانی" است که با ژانرها "درام، تراژدی" و بدنه و محتوای دلنوشته‌ی شما همخوانی دارد. نام قدرت جذب کافی را برای ترغیب مخاطب دارد، ولی این جذابیت به قدری بالا نیست که از عنوان دلنوشته یک عنوان استاندارد و مناسب بسازد! زیرا عنوان کلیشه و تکرار دارد.
بخش اول عنوان:
(رمان خنده‌های شیطانی / رمان خنده‌های فالش / رمان خنده‌های خزر / رمان خنده‌های قشنگ / رمان خنده‌های وحشی و...)
بخش دوم عنوان:
(رمان پنهانی / رمان همسر پنهانی / رمان زندگی پنهانی / رمان عشق پنهانی / رمان رابطه‌ی پنهان / رمان نیمه‌ی پنهان / رمان دختر پنهانی / رمان شیطان پنهان و...)
اندازه‌ی عنوان مناسب (دو بخش) است، اما خب همان‌طور که گفتم کلیشه‌ی زیاد هر دو بخش، از زیبایی آن به میزان زیادی کسر کرده است.

مقدمه: در حالت کلی ما سه نوع مقدمه داریم؛ نوع اول شعر یا متنی از نویسنده و شاعری دیگر / نوع دوم مقدمه‌ای که خود نویسنده آن را ادبی می‌نویسد / نوع سوم مقدمه‌ای که صحنه‌ای از اثر است. شما برای دلنوشته‌ی خود مقدمه‌ای ننوشته‌اید؛ بنابراین من همین خلاصه را مورد بررسی قرار می‌دهم. مقدمه‌ی دلنوشته، متنی ادبی است که خود دلنویس اقدام با نوشتن آن کرده است و همچنین، مقدمه با نام و بدنه‌ی دلنوشته ارتباط دارد، اما اندازه‌ی آن از ۳ خط بیشتر است. کلمات و جملات استفاده شده در مقدمه پیچیدگی زیادی ندارند و به اصطلاح، ساده انتخاب شده‌اند، ولی محتوای متن و استفاده‌ی صحیح از واژه‌ها در زمان مناسب و مترادف گرفتن آن‌ها، به زیبایی مقدمه افزوده است.

ژانر: ژانرهای انتخابی "درام، غمگین" است که ژانر درام صحیح است، اما ژانر غمگین وجود ندارد و دلنویس باید ژانر تراژدی را جایگزین آن کند. ژانر درام به محدود بودن یک دختر و واقعیت داشتن این موضوع ارتباط دارد و ژانر تراژدی با غمی که در دلنوشته موجود است و از تنهایی و رفتن معشوق نشات می‌گیرد. ترتیب ژانرها همین‌گونه که هست، صحیح است و نیازی به تغییر جایگاه آنان نیست؛ اما باید ژانر عاشقانه را نیز به ژانرها اضافه کنید.
(ژانرها: درام، تراژدی، عاشقانه)

انسجام: انسجام تقریباً در پارت‌ها رعایت شده است و گاهی به اندازه‌ی یکی دو خط به تعداد خطوط پارت‌ها کم یا اضافه می‌شود؛ اما دلنوشته پرش موضوعی ندارد و اگرچه هر یک از پارت‌ها با محتوای خلاقانه‌ و متفاوتی آغاز شده‌اند، ولی تمام پارت‌ها حول محور دو هدف می‌چرخند که پایین‌تر خدمتتان عرض می‌کنم.

هدف: دلنویس از ابتدا تا انتهای پارت‌هایی که قرار داده است، تمام تلاشش را می‌کند تا محدود کردن زن‌ها و دخترهای سرزمینمان را به رخ بکشد و اگر به نام دلنوشته نیز توجه کنیم، به نظر می‌رسد که هدف اصلی این موضوع است؛ ما در جامعه‌ای به دنیا آمده‌ایم و زندگی می‌کنیم که برخی مردمانش هنوز پسران را ریشه و دختران را تیشه می‌دانند و پسرها را بر دخترها برتری می‌دهند؛ یک دختر حق انجام بسیاری از کارها را ندارد که یک پسر به راحتی انجامش می‌دهد، شاید حتی یک خنده‌ی بلند و از ته دل که برای ما که مسلمان هستیم، در خلوت خودمان جایز است و در غیر این‌صورت گناه محسوب می‌شود. هدف فرعی دلنوشته نیز وصف عشق‌های امروزی است؛ چرا که دلنویس از دوری و جدایی معشوق صحبت کرده است. هدف اصلی جدید و هدف فرعی کلیشه‌ای است؛ اما در دلنوشته پردازش خوبی به کار گرفته شده و علاوه بر زیبایی، نویسنده در انتقال هدف خود موفق بوده است.

لحن و بافت: لحن ادبی است و دلنوشته تا این‌جا پرش لحن نداشته.

رعایت اصول نگارشی:
خیابان‌را✖ خیابان را✔
پسری‌که✖ پسری که✔
مرا آیینه‌ها هم نمی‌شناسند(!) دیگر گلایه‌ای...
چرا باید آرام و پنهانی بخندم(؟) مگر چه...
فرداها می‌آیند و می‌روند(،) دل دیوانه‌ام...
بخاطرت✖ به خاطرت✔
تلخیش✖ تلخی‌اش✔
اندوه اند✖ اندوه‌اند / اندوه هستند✔
خنده‌ها جرم به حساب نمی‌آیند(؛) روزی می‌رسد...

"من خود معتقدم که به یک نویسنده خوب نیازی نیست که چیزی گفته شود. او خود می داند چه کاری باید انجام دهد"

قلمتون ماندگار:)♡

منتقد: Hana.j

• تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: DOonYa

DOonYa

سطح
3

کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,842
8,893
مدال‌ها
5
ممنونم عزیزم خسته نباشی حتما ویرایش می‌کنم و اسم رو عوض می‌کنم و ژانر رو هم اضافه می‌کنم❤

• گل
واکنش‌ها[ی پسندها]: Ayumi
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین