خواص و فواید میوه آواکادو
هر 100 گرم از آووکادو نزدیک به 160 کیلوکالری انرژی، 53/8 گرم کربوهیدرات، 66/0 گرم قند، 7/6 گرم فیبر، 66/14 گرم چربی، 13/2 گرم چربی اشباع، 80/9 گرم چربی تک زنجیره ای غیراشباع، 82/1 گرم چربی چندزنجیره ای غیراشباع، 2 گرم پروتئین، 5 درصد ویتامین B1 ، پتاسیم، فسفر،
منیزیم، 4 درصد آهن، یک درصد کلسیم، مقداری ویتامین B2، B3، B5، B6 و 6 درصد روی دارد. با این حساب می بینید که این میوه از نظر مواد معدنی و ویتامین، بسیار غنی است و به خاطر چربی نسبتا بالا، مصرف آن به کسانی که در دوران
رژیم لاغری به سر می برند چندان توصیه نمی شود.
متخصصان تغذیه از فواید و خواص میوه آووکادو این موارد را جز بهترین ها می دانند:
آواکادو مانند
روغن زیتون سرشار از اسید اولئیک است. این ماده یکی از بزرگ ترین عوامل پیشگیری از ابتلا به
سرطان پستان محسوب می شود.
آواکادو حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از
پیری زودرس پوست جلوگیری می کند و باعث سلامت سیستم عصبی می شوند.
آنتی اکسیدان «گلوتاتین» موجود در این میوه به کبد در
تصفیه خون بسیار کمک می کند.
وجود سطح بالای فولات در این میوه می تواند خطر
سکته قلبی در افراد مستعد را کاهش دهد.
خواص آووکادو خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد
مطالعات صورت گرفته در سال 2007 میلادی نشان می دهد که ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی موجود در آووکادو، احتمال ابتلا به سرطان های دهان، پوست و
پروستات را کاهش می دهد. به علاوه ترکیبات موجود در آووکادو، عوارض جانبی
شیمی درمانی را کاهش می دهد.
طیف مناسب و باکیفیت چربی های مفید ریزمغذی ها و فیبرهای آووکادو به بدن تان کمک می کند تا میزان هورمون هایی را که به رشد عضلات و
چربی سوزی کمک می کنند بالا ببرید.
پتاسیم موجود در آن، فشارخون را کاهش می دهد و مانع بروز سکته و بیماری قلبی می شود.
آووکادو یک میوه ضد التهابی و حاوی فیتوسترولها، آنتی اکسیدان ها، کاروتینوئید و اسیدهای چرب
امگا 3 است. آووکادو حاوی ترکیباتی به نام ASU است که سنتز
کلاژن را افزایش می دهد و سبب کاهش درد
آرتروز و استئو آرتریت می شود.
آووکادو منبع فوق العاده ی لوتئین است. این کاروتنوئید مانند یک آنتی اکسیدان عمل می کند و از ابتلا به بیماری های مربوط به چشم پیشگیری به عمل می آورد.کاروتنویید لوتیین موجود در آواکادو، در برابر ماکولار دژنراسیون (از بین رفتن لکه زرد) و
آب مروارید از چشم محافظت می کند.
این میوه ی سبز خوش رنگ همچنین حاوی کاروتنوئیدهای دیگری مثل زئاگزانتین، آلفا کاروتن و بتا کاروتن و همچنین
ویتامین E می باشد.
موادمغذی و آنزیم های موجود در آواکادو، جداره های ملتهب مخاطی در معده و روده کوچک را التیام می بخشد.
آواکادو میوه ای است که حاوی همه
مواد غذایی به غیر از
ویتامین C است. پروتئین این میوه کیفیت بالایی داشته و
ویتامین A آن مقاومت بدن را در برابر عفونتهای باکتریایی به طرز معجزه آسایی افزایش می دهد و داروی خوبی برای رفع مشکلات کیسه صفرا می باشد.