زندگی هنری
اولین آلبوم تا شهرت:
سوزانی روشن از سال ۱۳۶۴ کار خوانندگی را به صورت جدی شروع کرد و اولین آلبوم خود را در سن ۱۸ سالگی به نام «خاکستر» و به کمک محمدرضا حقیقت نژاد در سال ۱۳۶۵ از شرکت ترانه منتشر کرد. سوزان روشن در سال ۱۳۶۶ آلبومی به نام «گلریز» که با همکاری هایده، مهستی و ستار بوده است را منتشر کرده است.
دومین آلبوم رسمی سوزان در سال ۱۳۷۰ به نام «دروغ نگو» از شرکت ترانه بود که به واسطه انتشار این آلبوم صدایش شناخته شد و مورد توجه قرار گرفت.
با انتشار آلبوم سوم در سال ۱۳۷۴ به نام «بی بی عشق» از شرکت کلتکس، توانست در ۱۸ سالگی به اوج شهرت برسد که در این آلبوم قطعه «قم*ار باز» بسیار مورد توجه مخاطبان و طرفداران او قرار گرفت و یکی از پرخرجترین موزیک ویدیوهایی که به عنوان اولین موزیک ویدیو ایرانی به کارگردانی فرزان دلجو که ازMTV نیز پخش شد موزیک ویدیو «آریا» از این آلبوم بود.
در سال ۱۳۷۵ چهارمین آلبوم خود را با همکاری سیاوش شمس به نام «دیدار» منتشر کرد.
در سال ۱۳۷۷ پنجمین آلبوم خود را به نام «شاهزاده عشق» به بازار عرضه کرد و ششمین آلبوم سوزان روشن به نام «همکلاسی» در سال ۱۳۷۹ منتشر شد و بعد از تقریباً ۱۵ سال تلاش مستمر به پیشنهاد برادرش پیمان روشن به کار ساختمان سازی مشغول شد و در این زمینه فعالیتهای خود را آغاز کرد. سوزان به مدت ۵ سال در زمینه موسیقی هیچ فعالیتی انجام نداد و خودش در این باره میگوید: من چون توی عروسیها نمیخوانم مجبور بودم برای کنسرتها همیشه در سفر باشم به طوری که دیگر خسته شده بودم و انرژی برای ادامه نداشتم به همین خاطر یک مدت موسیقی را کنار گذاشتم و در شرکت ساختمان سازی به مدیریت برادرم مشغول به کار شدم.
سوزان در سال ۱۳۸۵ هفتمین آلبوم خود را به نام «وسوسه» از شرکت پارس ویدیو منتشر و به بازار عرضه کرد.
سوزان به واسطه فعالیت هنری که طی این سالها در زمینه موسیقی و خوانندگی داشته اشعار چند تا از آهنگهای خود را از جمله: آریا با همکاری پاکسیما، دسته دسته، حقیقت، نفهمیدم، خاتون، هر کسی خدایی داره، مردی گفتن، زنی گفتن و فکر میکردم را سروده است.
سوزان روشن به خاطر صدای زیبا و شیرین خود توانسته مخاطبان زیادی را به خود جذب کند و با هنرمندان مطرحی چون حسن شماعیزاده، سیاوش شمس، محمدرضا حقیقت نژاد و بابک افشار همکاری کرده است و توانسته از سال ۱۳۶۵ تا سال ۱۳۸۵ آلبومهای مختلفی را منتشر کند.
بهترین آلبوم های سوزان روشن:
«بی بی عشق» که در سال ۱۳۷۴ منتشر شد شامل ترانههای ماندگاری مثل آریا، قم*ار باز، بی بی عشق و دلبر بود و همانطور که در مطالب فوق به آن اشاره شده است انتشار این آلبوم باعث شد سوزان روشن به شهرت واقعی دست پیدا کند.
سوزان روشن در سال ۱۹۹۵ میلادی با اجرای ترانه « آریا» از آلبوم بیبی عشق که هزینه ۲۵۰ هزار دلاری داشت صنعت موسیقی ایران را شگفت زده کرد.
آلبوم دیدار که در سال ۱۳۷۵ با همکاری سیاوش شمس منتشر شد شامل ترانههای زیبا و عاشقانهای همچون دیدار، دلتنگی، باور کن و بهار بود.
این آلبوم نیز جزو پرفروشترین آلبومهای ایرانی بود که سوزان روشن و سیاوش شمس را به عنوان یکی از بهترین دوئتهای (قطعهای موسیقی است که توسط دو نفر اجرا میشود و اجرای هر دو نفر به یک اندازه در این قطعه اهمیت دارد که برای دو خواننده یا دو نوازنده پیانو به کار میرود) تاریخ موسیقی ایران معرفی کرد.
آلبوم ناباوری که در سال ۱۳۸۰ توسط سوزان روشن منتشر شده است شامل ترانههای شاد و متنوعی مانند ناباوری، روح شیطان، دسته دسته و آرامش می باشد و میتوان گفت که این آلبوم یکی از آخرین آلبومهای او است که با انتشار این آلبوم ثابت کرد که او هنوز میتواند با سلیقه مخاطبان خود هماهنگ باشد.