زندگینامه
زندگی شخصی:
عرفان طهماسبی در ۲۵ شهریور ماه سال ۱۳۷۷ در شهر زیبای شوشتر استان خوزستان متولد شد.
اصالت او و پدر و مادرش بختیاری میباشد، عرفان طهماسبی یکی از بختیاریهای استان خوزستان است که هم اکنون ساکن شهر اهواز میباشد.
آرزوی کودکی:
اگر به زندگینامه فعالان عرصه هنر به خصوص موسیقی توجه کنیم متوجه میشویم که اغلب آنها از دوران کودکی در این زمینه قدم نهاده اند، عرفان طهماسبی هم از این قاعده مستثنی نبوده و گرایش به هنر از همان دوران بچگی در کالبدش قابل مشاهده بوده است.
او از کودکی شعر میسرود و بعد شعر هایی که خودش سروده بود را می خواند. او خود گفته است که هنوز کتاب شعر های دوران کودکی اش را دارد و مانند وسایل ارزشمند و قیمتی از آنها نگهداری کرده است.
ویدیو هایی از دوران کودکی عرفان وجود دارد که او در سن هفت سالگی گفته است دوست دارد برای مردم بخواند.
علاقه به هنر و خواندن از کودکی در او پرورش یافته و با او بزرگ شده و رشد کرده است. او از دوران نوجوانی خود یعنی از همان ۱۵، ۱۶ سالگی در این مسیر قرار گرفته و بعد ها به سمت تئاتر رفته است و کارش را در ابتدا با شاهنامه خوانی آغاز کرده است.
تحصیلات:
عرفان طهماسبی در مقطع کارشناسی ابزار دقیق تحصیل کرده در یکی از مصاحبههایش که به تازگی انجام شده است درباره رشته تحصیلی خود صحبت کرده و میگوید که بسیار عاشق موسیقی بوده است اما چون شهرشان خوزستان هنرستان موسیقی نداشت، مجبور میشود تا به رشته فنی برود و در هنرستان ادامه تحصیل دهد، او درباره علت ادامه تحصیل خود در رشته فنی و در هنرستان سخن گفته و میگوید تنها علتی که سبب شد او به هنرستان برود این بود که حداقل کلمه هنر در آن به کار رفته است.
او در این بین از وضعیت ناخوشایند خوزستان و نبود امکانات در آنجا صحبت کرده و بیان میکند که خوزستان حتی یک هنرستان موسیقی هم ندارد و او تنها به خاطر تشابه اسمی به هنرستان دیگری رفته و در رشته برق ثبت نام کرده است.
زندگی هنری
یادگیری موسیقی:
او درباره روند یادگیری خود صحبت کرده و می گوید: نه میتوانم بگویم آموزشی نداشتم، نه میتوانم بگویم داشتم. واقعیت این است که خیلی کم، در جلساتی بسیار کوتاه در حد یکی دو جلسه با استادانی کار کردم آن هم فقط در حدی که سوالاتم را بپرسم اما اینکه آکادمیک کار کرده باشم یا هنرجوی کسی باشم، نه. بیشتر سعی کردم از طریق شبکههای مجازی و رسانههای مختلف اطلاعاتم را به دست بیاورم و معلوماتم را بالاتر ببرم.
تشکیل گروه موسیقی الف:
پس از اینکه عرفان طهماسبی به خاطر پیدا کردن شغل به شهر اهواز مهاجرت کرد تصمیم گرفت تا در کنار کار و کسب درآمد، بیشتر به موسیقی بپردازد به همین دلیل تصمیم گرفت تا با تعدادی از دوستانش که بعد از نقل مکان به اهواز با آنها آشنا شده بود، یک گروه موسیقی تشکیل بدهند و نام گروه موسیقی شان را الف گذاشتند.
نامگذاری این گروه موسیقی به اسم الف به این علت بود که عرفان در حال کسب اولین تجربه کاری اش بود به همین دلیل آنها تصمیم گرفتند تا اسم گروه موسیقی را الف که اولین حرف حروف الفبا میباشد بگذارند.
از تئاتر تا شاهنامه خوانی:
عرفان طهماسبی ورود خود به عرصه هنر را با بازیگری در صحنه تئاتر شروع کرده و میگوید که در آن زمان هنرجوی بازیگری تئاتر در شهرستان شوشتر بوده است. او سپس با توجه به علاقهای که به موسیقی داشت و اتفاقاتی که در مسیر زندگی اش تجربه کرد، وارد عرصه موسیقی شد.
او زیر نظر استادش بهدار فعالیت کرده و گفته میشود که او تا الان دو نمایش را روی صحنه تئاتر اجرا کرده است و در یکی از نمایشهایش به اجرای شاهنامه خوانی پرداخته است.
مربی عرفان طهماسبی، استاد بهدار در کار شاهنامه خوانی بودند، ایشان از جنس و نوع صدای عرفان خوششان آمده و به همین سبب او را تشویق کردند تا شاهنامه بخواند و شاهنامه خوانی را بیاموزد.
توصیه استاد بهداد به عرفان این بود که شاهنامه را با همان سبک همیشگی و دوست داشتنی بخواند، عرفان این سبک را دوست داشته اما تمایل داشت تا این کار را به شیوه خودشان انجام دهند به همین دلیل به استادشان گفتند میخواهند شاهنامه را به صورت پاپ اجرا کنند، آنها با یکدیگر همکاری کرده و این کار را به صورت تلفیقی انجام دادند. عرفان درباره شاهنامه خوانی خود صحبت کرده و میگوید که فکر میکند او اولین نفری است که شاهنامه را به شکل پاپ خوانش کرده است زیرا تاکنون چنین چیزی در جایی ثبت نگردیده است.
شاهنامه خوانی باعث شد تا صدای دلنشین و جذاب او به دل اهالی هنر و هنردوستان بنشیند، او که متوجه استعداد خود شده بود تصمیم گرفت تا بعد از دو اجرا در تئاتر وارد عرصه خوانندگی شود.
وی در ابتدا کار خود را با حضور در کافهها و رستورانهای اهواز شروع کرد تا اولین تجربه خوانندگی خود را به دست بیاورد و مهارت خود را تقویت کند.
برنامه عصر جدید:
عرفان طهماسبی پس از اینکه در مرحله راستی آزمایی قبول شد، توانست از این مرحله عبور کرده و وارد فصل دوم برنامه شود.
او جوان بسیار مستعد، با ادب و مهربانی بوده و به خاطر اخلاق نیکویش توانست تحسین همه بینندهها و داوران را به خود جلب کند و با چهار چراغ سفید راهی مرحله بعد شود. عرفان در اولین اجرای خود نظر همه داوران را به خود جلب کرده و با رای مثبت داوران به مرحله دوم صعود کرد، ناگفته نماند که اولین اجرای او در عصر جدید، آهنگ زیبا و بختیاری گلم گلم بود.
داوران عقیده داشتند که عرفان در مرحله دوم، عملکرد ضعیفتری نسبت به دور اول داشته است اما باز هم او توانست با جمع آوری آرای مثبت و با کمک رای نجات امین حیایی به مرحله نیمه نهایی راه پیدا کند.
او سرانجام در مرحله فینال توانست با به دست آوردن رای مردمی نفر دوم این برنامه شود و چنین موفقیت بزرگی را به دست آورد.
عرفان با حضور در فصل دوم برنامه عصر جدید توانست استعداد خود را به مخاطبان نشان داده و شهرتی برای خودش کسب نماید، علاوه بر این عصر جدید بستری را برای عرفان فراهم کرد تا بتواند استعداد و توانایی خود در عرصه هنر و موسیقی را نشان دهد و حرفی برای گفتن داشته باشد.