- Aug
- 6,327
- 46,984
- مدالها
- 23
...:::...
...:::داستانک و انواع آن:::...
...:::داستانک و انواع آن:::...
از داستانک تعریف جامعی ارائه نشده است. در ایران زمانی به اسم «چیزها» و بعد به اسم «گلبوتهها» شهرت یافت. آنچه مسلّم است، داستانکنویسی به شیوهای که امروزه با نام و عنوان جدید و به عنوان قالبی مستقل رایج شده، پدیدهای نو است و باید در رابطه با جریان مینیمال که «به معنای حداقلگرایی» است، به آن پرداخت و شاید منافاتی نداشته باشد که با اندکی اغماض، آن را نه گونهای دیگر بلکه ادامه همان حکایتهایی بدانیم که از دیرباز در میان ملل مختلف، بهویژه در مشرق زمین، رواج داشته است.
در اینکه چند سال از عمر چهارصد ساله داستان سهم داستانکنویسی - به عنوان قالبی مستقل - میشود حرفها و سخنها گوناگون است و این مبحث را که بیشتر در حوزه بحثهای تاریخی داستان و داستانکنویسی است، با توجّه به ماهیّت این مقاله (که در مورد انواع داستانک و تمرین داستانک نویسی در کلاسهای انشاست)، بهوقت و مقالهای دیگر وا میگذاریم و به همین مقدار بسنده میکنیم که «اوّلین جستار تئوریک درباره داستان کوتاه که به قلم ادگار آلنپو نوشته شده است، مبنای مهمّی در تکوین ساختار داستانهای مینی مالیستی به حساب میآید.گروهی از منتقدان ادبیات داستانی، این مقاله آلنپو را اولین بیانیه غیررسمی مینیمالیستها محسوب کردهاند؛ بیآنکه تأثیر آثار کسانی چون روبرت والترز، فرانتس کافکا، برتولت برشت و ساموئل بکت را در پدید آمدن آن و یا آنتوان چخوف و ارنست همینگوی را در تکوین ساختار داستانهای مینیمالیستی نادیده بگیرند».
میکروفیکشن که بین ۱۰ تا ۳۰۰ کلمه و فلش فیکشن که بین ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمه است دو گونه رایج از انواع داستانهای مینیمال و یا بهعبارتی داستانک هستند که متفاوت با داستانهایی است که داستان کوتاه نامیده میشوند و تعداد کلمات آنها را در حد معمول بین هزار تا چهار هزار کلمه نوشتهاند. با وجود این، صرفنظر از این تقسیمبندی، تشخیص داستان کوتاه از داستانکِ نوع دوم (فلش فیکشن) چندان راحت و شاید در مواردی اصلاً ممکن نیست.