جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی دلنوشته بابا جانم | اثر آوا کوهی کاربر رمان بوک

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط ARMINA با نام دلنوشته بابا جانم | اثر آوا کوهی کاربر رمان بوک ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 230 بازدید, 3 پاسخ و 3 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع دلنوشته بابا جانم | اثر آوا کوهی کاربر رمان بوک
نویسنده موضوع ARMINA
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Tara Motlagh
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

ARMINA

سطح
4
 
منتقد ادبیات
منتقد ادبیات
کاربر ویژه انجمن
Dec
2,460
15,285
مدال‌ها
11
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!

@آوا...
منتقد شما: @Tara Motlagh
مدیر تالار ادبیات: @ARMINA
 
موضوع نویسنده

ARMINA

سطح
4
 
منتقد ادبیات
منتقد ادبیات
کاربر ویژه انجمن
Dec
2,460
15,285
مدال‌ها
11

به نام خالق قلم
نقد دلنوشته: بابا جانم
نوشته: آوا کوهی
عنوان دلنوشته:
عنوان یک دلنوشته‌ باید در نگاه اول طوری باشد که خواننده هرچند کم و ناچیز به موضوع و ژانر دلنوشته پی ببرد. در نگاه اول آن‌چه از عنوان دلنوشته (بابا جانم) می‌توان برداشت کرد ژانر عاشقانه و تراژدی‌ست؛ عاشقانه‌های نویسنده برای پدری که می‌تواند باشد و نویسنده پدرانه‌هایش را با قلم خود پاس می‌دارد و یا نبود پدری که دوری‌اش قلب نویسنده را می‌آزارد و دلتنگی‌هایش را به قلم تحریر درمی‌آورد.
عنوان دلنوشته باید از ترکیب کلماتی تشکیل شده باشد که علاوه بر تکراری نبودن، با یک‌دیگر ترکیب زیبایی ایجاد کرده و جذابیت داشته باشد. عنوان دلنوشته از دو واژه (بابا و جانم) تشکیل شده است. دو واژه‌ای که در کنار هم عنوانی با میزان کلیشه بالا را ساخته است و نویسنده در تلاش است در آن از عاشقانه‌های تراژدیکش برای پدری بنویسد که آسمانی شده است و فقدانش برای او درد و دلتنگی به همراه دارد. موضوعی که می‌تواند عنوانی جذاب‌تر و زیباتر داشته باشد.
همچنین از آن‌جا که دلنوشته یک اثر ادبی‌ست بهتر و مناسب‌تر این است که عنوانی کوتاه و مناسب برای دلنوشته انتخاب شود چرا که در ذهن خواننده ماندگارتر است. اندازه عنوان مناسب است. عنوان با ژانر انتخابی نویسنده یعنی عاشقانه و تراژدی ارتباط دارد و با محتوای دلنوشته و مقدمه هم ارتباط مناسبی دارد.

ژانر:
ژانر یک دلنوشته در واقع بیانگر این موضوع است که دلنوشته در چه حیطه و سبکی نگارش شده و چه احساساتی را در بر می‌گیرد. ژانر انتخابی نویسنده عاشقانه و تراژدی است. انتخابی که کاملا درست و به جاست. نویسنده از پدری می‌گوید که بزرگ‌ترین تکیه‌گاه یک دختر است و فقدانش برای دخترکش دردناک و پر از رنج است. هر دو ژانر عاشقانه و تراژدی در سراسر دلنوشته و در همه پارت‌ها حضور دارد.

مقدمه:
مقدمه سرآغاز دلنوشته است و باید چکیده‌ای از احساسات بکار رفته در دلنوشته باشد. نویسنده در مقدمه از عشقش به پدری می‌گوید که برایش محکم‌ترین تکیه‌گاه و عشق اول اوست. پدری که برای دخترش دوست و مونس بوده و همه تلاشش را برای به ثمر رساندن او انجام داده است. مقدمه با هر دو ژانر ارتباط دارد و چکیده‌ای از محتوای دلنوشته است.
مقدمه باید جامع و کامل باشد، به بیانی دیگر اول و پایان حرف‌های گفته شده در مقدمه مشخص باشد. در مقدمه نویسنده از احساس خود به پدری می‌گوید که دیگر نیست. پدری که بودنش را آن‌قدر که باید قدر ندانستیم و شاید هم گاهی با حرف‌ها و نادانی‌هایمان هم او را آزرده‌ایم.
مقدمه توسط خود نویسنده نوشته شده است و نویسنده با انتخاب جملات زیبا، تاثیرگذار و ادبی خود جذابیت خوبی به آن داده است. اندازه مقدمه طولانی و بیشتر از حد استاندارد یعنی سه تا ده خط است.

انسجام:
بین پارت‌های یک دلنوشته ادبی می‌بایست انسجام برقرار باشد. انسجام از لحاظ ادبی، نگارشی و محتوایی بررسی خواهد شد.
انسجام ادبی
انسجام ادبی در همه پارت‌ها دیده می‌شود، لحن در همه آن‌ها ادبی‌ست و در دلنوشته‌ها شاهد پرش لحن نیستیم.
همچنین نویسنده از آرایه‌ ادبی تشبیه در اکثر پارت‌ها، همچنین گاهی از استعاره و در یک پارت هم از آرایه اغراق و حس‌آمیزی استفاده کرده است.
انسجام نگارشی
رعایت اصول نگارشی در زیبایی و ظاهر متن تاثیر بسیاری دارد. علائم نگارشی نسبتا رعایت شده‌اند و معمولا در جای درست خود قرار گرفته‌اند. فاصله‌ها و نیم ‌فاصله‌ها رعایت شده‌اند و اشتباهات املایی و تایپی در متن دیده نمی‌شود.
افعال متناسب با ضمایر انتخاب شده‌اند. حجم دلنوشته‌ها با هم تفاوت دارند و گاهی این تفاوت به هشت تا ده خط می‌رسد.
انسجام محتوایی
انسجام محتوایی در تمامی پارت‌ها دیده می‌شود. همه پارت‌ها حول یک موضوع یعنی عاشقانه‌های نویسنده برای پدری که در دنیای دخترانه او جایگاهی عظیم داشته و فراقش نویسنده را به درد و رنجی ناتمام مبتلا کرده است. محتوای دلنوشته‌ها با ژانرهای عاشقانه و تراژدی در ارتباط است.

هدف و محتوا:
هدف و ایده انتخابی نویسنده باید جدید و دور از کلیشه باشد. دلنوشته به موضوع عاشقانه‌های دختری برای پدری می‌پردازد که اگرچه آسمانی شده و به دیار حق شتافته اما هنوز هم جایگاهش را در زندگی و در قلب او حفظ کرده است همچنین دلتنگی‌هایی که نویسنده برای او و در فقدانش حس می‌کند. موضوعی که شاید کلیشه‌ای باشد اما آن‌چه دلنوشته را از کلیشه دور و در نظر خواننده جذاب می‌کند قلم نویسنده و نحوه به رشته تحریر درآوردن او در عاشقانه‌های تراژدیکی‌ست که برای پدر از دست رفته‌اش نوشته است. نویسنده در این اثر سعی کرده است عاشقانه‌هایش را تقدیم پدری کند که حتی نبودنش هم او را از یاد و خاطرش دور نمی‌کند.
بیان نویسنده در به کار بردن جملات زیبایی که به خوبی احساسات زیبا و تراژدیکش را نسبت به پدرش نشان می‌دهد، زیباست و احساسات خواننده را تحریک می‌کند. هم‌چنین قلم خوب نویسنده در نگارش این موضوع دلنوشته را در نظر مخاطب زیبا و دلنشین کرده است.

دستور زبان و اصول نگارشی:
بهتر است دلنوشته به زبان ادبی نوشته شود چرا که یک اثر ادبی‌ست و این امر باعث زیبایی هرچه بیشتر متن می‌شود و در انتقال احساسات نویسنده به مخاطب کمک می‌کند. لحن دلنوشته ادبی‌ست و در همه پارت‌ها رعایت شده است.
نویسنده گاهی می‌تواند برای زیبایی بیشتر دلنوشته خود جای ارکان جمله را جابه‌جا کند. در این اثر، نویسنده گاهی از تغییر مکان فعل و آوردن آن در ابتدای جمله برای زیباتر کردن جملات خود و بالا بردن بار ادبی‌شان استفاده کرده است.

دستور ادبی:
استفاده از آرایه‌های ادبی در دلنوشته بار معنایی ایجاد و همچنین زیبایی و تاثیرگذاری آن را بر مخاطب بیشتر می‌کند. دلنوشته زبان ادبی دارد و نویسنده تقریبا در همه پارت‌ها از آرایه‌ تشبیه استفاده کرده است. به طور مثال تشبیه پدر به (داستانی حماسی) یا (کلامت مثل مشعلی روشن و فروزان)، استعاره (سپیدار بلند) که استعاره از پدری‌ست که به درخت سپیداری تشبیه شده که محکم و استوار ایستاده است. و آرایه اغراق در جمله (دیدم تمام درختان کوچه وقتى از کنارشان رد مى‌شوى، پشت پایت برگ مى‌ریزند) در بیان احترامی که حتی درختان در برابر مقام پدر قائلند‌ و آرایه حس‌آمیزی در (عطر صبوری‌هایت).
حضور آرایه‌های ادبی در دلنوشته کم و بیش به چشم می‌آید و نویسنده به خوبی از آن‌ها برای زیبایی و تاثیرگذاری دلنوشته خود استفاده کرده است.
استفاده از کلمات جدید و متنوع به دلنوشته روح تازه‌ای می‌بخشند و باعث زینت دلنوشته می‌شوند. نویسنده در اثر خود به خوبی به بازی با کلمات پرداخته است. مانند: (بود شدم و تو تمام بودنت را به پایم ریختی)، (در صداقت برتر از آیینه‌ای، در رفاقت باده‌ای و بی‌کینه‌ای)، (ترانه‌ای که در تلخی‌ها هم شیرینی زندگی را آواز می‌دهد) و... به زیبایی دلنوشته افزوده است.
 

آوا...

سطح
3
 
کاربر محروم شده
کاربر محروم شده
Nov
1,144
4,703
مدال‌ها
8
سلام وقت بخیر
خیلی خیلی ممنونم از نقد جامع و کامل شما دوست عزیز🌹
خوشحالم که در اکثر موارد مورد قبول و پسند بوده و بازم ممنونم💜
 

Tara Motlagh

سطح
6
 
مخاطب رمان برتر
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
Dec
7,757
46,480
مدال‌ها
7
سلام وقت بخیر
خیلی خیلی ممنونم از نقد جامع و کامل شما دوست عزیز🌹
خوشحالم که در اکثر موارد مورد قبول و پسند بوده و بازم ممنونم💜
موفق باشی عزیزدلم🫰🌹
 
  • جذاب
واکنش‌ها[ی پسندها]: آوا...
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین