جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی دلنوشته خمود | اثر ام کا اچ کاربر انجمن رمان بوک

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط STARLET با نام دلنوشته خمود | اثر ام کا اچ کاربر انجمن رمان بوک ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 241 بازدید, 6 پاسخ و 2 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع دلنوشته خمود | اثر ام کا اچ کاربر انجمن رمان بوک
نویسنده موضوع STARLET
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط ام کا اچ p.r
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

STARLET

سطح
1
 
⁦⁦୧⁠(⁠ارشد بخش ادبیات)⁠୨⁩
پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
شاعر آزمایشی
کپیست انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Feb
3,434
14,616
مدال‌ها
4
بسمه تعالی
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!


@ام کا اچ p.r
منتقد: @Tara Motlagh
مدیر تالار ادبیات: @*aram*
 
موضوع نویسنده

STARLET

سطح
1
 
⁦⁦୧⁠(⁠ارشد بخش ادبیات)⁠୨⁩
پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
شاعر آزمایشی
کپیست انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Feb
3,434
14,616
مدال‌ها
4
به نام خالق قلم
نقد دلنوشته: خمود
نوشته: ام کا اچ p.r

عنوان دلنوشته:
عنوان یک دلنوشته‌ باید در نگاه اول طوری باشد که خواننده هرچند کم و ناچیز به موضوع و ژانر دلنوشته پی ببرد. در نگاه اول آن‌چه از عنوان دلنوشته (خمود) می‌توان برداشت کرد دلنوشته‌ای با ژانر تراژدی‌ست. واژه خمود به معنای "افسرده، پژمرده و دلتنگ" است که می‌تواند به انسانی اشاره داشته باشد که غمی او را به افسردگی وا داشته است.
عنوان دلنوشته باید از ترکیب کلماتی تشکیل شده باشد که علاوه بر تکراری نبودن، با یک‌دیگر ترکیب زیبایی ایجاد کرده و جذابیت کافی را داشته باشد. عنوان دلنوشته از تک واژه خمود تشکیل شده است که جذابیت خوبی دارد و کلیشه‌ای هم ندارد.
همچنین از آن‌جا که دلنوشته یک اثر ادبی‌ست بهتر و مناسب‌تر این است که عنوانی کوتاه و مناسب برای دلنوشته انتخاب شود چرا که در ذهن خواننده ماندگارتر است. عنوان اندازه مناسبی دارد و با ژانر تراژدی ارتباط خوبی دارد. همچنین عنوان با محتوای دلنوشته و مقدمه هم ارتباط مناسبی دارد.

ژانر:
ژانر یک دلنوشته در واقع بیانگر این موضوع است که دلنوشته در چه حیطه و سبکی نگارش شده و چه احساساتی را در بر می‌گیرد. ژانر انتخابی نویسنده تراژدی است. ژانر تراژدی را می‌توان در همه پارت‌های دلنوشته مشاهده کرد که به غم و اندوه نویسنده عزیز برای عزیزی که رفته و داغ فراقش بر دل مانده اشاره دارد.

مقدمه:

مقدمه سرآغاز دلنوشته است و باید چکیده‌ای از احساسات به کار رفته در دلنوشته باشد. همچنین مقدمه باید جامع و کامل باشد، به بیانی دیگر اول و پایان حرف‌های گفته شده در مقدمه مشخص باشد. مقدمه توسط خود نویسنده نوشته شده است.
مقدمه دلنوشته‌ای با ژانر تراژدی این توقع را در خواننده برمی‌انگیزد که با دلنوشته‌ای روبه‌رو شود که با درد و غم همراه است که این امر به خوبی در مقدمه به چشم می‌خورد.
نویسنده مقدمه‌اش را با جمله‌ای کوتاه شروع می‌کند که در آن به بعد مثبتی از نبودن عزیزان اشاره می‌کند.
"نبودن‌ها همیشه هم بد نیست"
این بخش به عنوان مقدمه دلنوشته آغاز نسبتا خوبی به شمار می‌آید؛ جمله‌ای که به ظاهر غمی در خود ندارد اما در واقع مملو از غم است. غم این‌که به نبودن آن‌هایی که دوستشان داریم از جنبه مثبت فکر کنیم.
در قسمت بعد، یعنی بدنه مقدمه، نویسنده به چرایی جمله اول می‌پردازد.
"گاهی به انسان یاد می‌دهد که نباید برای هر کاری به دیگران تکیه کرد و افسار زندگی خود را دست هر کسی داد بلکه این خود ما هستیم که باید تعیین کننده‌ی مسیر خود باشیم."
نویسنده از نکوهش وابستگی به دیگران می‌گوید. از این‌که وابستگی به دیگران گاهی باعث می‌شود وجود خود را نادیده بگیریم و با تکیه بر دیگران پیش برویم.
در انتها و در بخش نتیجه‌گیری نویسنده به یک "اما"ی مهم اشاره می‌کند:
"ولی قلب که عقل و منطق سرش نمی‌شود، با این حال باز هم می‌گویم رفتن همیشه بد نیست."
اینکه آن‌جا که احساس اوج بگیرد، منطق از تک و تا می‌افتد و انگار افسوس می‌خورد که نمی‌تواند به آن جمله اولش پایبند باشد با این‌که اعتقاد منطقش برپایه همان جمله است که دوباره آن را در انتها ذکر می‌کند. مقدمه می‌توانست با کلمات و جملاتی که بار ادبی بیشتری دارند و استفاده از آرایه‌های ادبی، زیبایی و تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند.
اندازه مقدمه متناسب و در حد استاندارد یعنی سه تا ده خط است.

انسجام:

بین پارت‌های یک دلنوشته ادبی می‌بایست انسجام برقرار باشد. انسجام از لحاظ ادبی، نگارشی و محتوایی بررسی خواهد شد.
انسجام ادبی
انسجام ادبی در همه پارت‌ها دیده می‌شود، لحن در همه آن‌ها ادبی‌ست و در دلنوشته‌ها شاهد پرش لحن نیستیم.
همچنین نویسنده تنها از آرایه‌ تشبیه استفاده کرده است.
انسجام نگارشی
رعایت اصول نگارشی در زیبایی و ظاهر متن تاثیر بسیاری دارد. علائم نگارشی در بیشتر جاها رعایت شده‌اند اما گاهی در جایی که نقطه لازم است گذاشته نشده. فاصله‌ها و نیم ‌فاصله‌ها نیز رعایت شده‌اند و اشتباهات املایی و تایپی در متن دیده نمی‌شود.
افعال متناسب با ضمایر انتخاب شده‌اند و حجم دلنوشته‌ها هم معمولا تفاوت چندانی (در حد یکی دو خط) با هم ندارند.
انسجام محتوایی
در تمامی پارت‌ها دیده می‌شود. همه پارت‌ها حول یک موضوع یعنی رفتن و نبودن کسانی‌ست که به قول نویسنده شاید نبودن‌شان بهتر از بودنشان باشد، است. محتوای دلنوشته‌ها تراژدی‌ست.
هدف و محتوا:
هدف و ایده انتخابی نویسنده باید جدید و دور از کلیشه باشد. دلنوشته به موضوع رفتن کسانی اشاره دارد که اگرچه با حضورشان در زندگی‌مان، عشق و دلبستگی به وجود آورده‌اند اما بالاخره تصمیم به رفتن می‌گیرند. کسانی که وجودشان بند به وجودمان می‌شود و زندگی‌مان را تحت تاثیر قرار می‌دهد اما نویسنده معتقد است شاید رفتنشان از ماندنشان بهتر باشد چرا که بودنشان جراحت و درد است و احساسات پاکمان را به سخره می‌گیرند و در واقع انتخاب‌های اشتباه ما هستند.
اگرچه موضوع اصلی یعنی فراق معشوق کلیشه داشته باشد اما نویسنده با استفاده از دیدگاهی نو نسبت به فراق معشوق و گفتن از اشتباه ما نسبت به انتخاب آن کسانی که باعث آسیب و ضرر برای ما می‌شوند به این موضوع پرداخته است و خواننده را به خواندن اثرش تشویق می‌کند.

دستور زبان و اصول نگارشی:
بهتر است دلنوشته به زبان ادبی نوشته شود چرا که یک اثر ادبی‌ست و این امر باعث زیبایی هرچه بیشتر متن می‌شود و در انتقال احساسات نویسنده به مخاطب کمک می‌کند. لحن دلنوشته ادبی‌ست و در همه پارت‌ها رعایت شده است.
ارکان جمله در جای خود قرار گرفته‌اند و نویسنده عزیز از تغییر مکان آن‌ها در جهت زیباتر شدن و تاثیرگذاری بیشتر دلنوشته استفاده نکرده است.

دستور ادبی:
استفاده از آرایه‌های ادبی در دلنوشته بار معنایی ایجاد و همچنین زیبایی و تاثیرگذاری آن را بر مخاطب بیشتر می‌کند. دلنوشته زبان ادبی ساده دارد و نویسنده بسیار کم و تنها در چند مورد از آرایه ادبی تشبیه استفاده کرده است. به طور مثال: تشبیه بغض به سونامی یا تشبیه اضافی در "طوفان سردرگمی"، "تارهای عنکبوت بغض" یا "غار تنهایی" و... .
حضور آرایه‌های ادبی در دلنوشته کم و بیش به چشم می‌آیند و معمولا جملات ساده اما ادبی و تاثیرگذار هستند. اما باید توجه داشت که حضور بیشتر آرایه‌ها با توجه به ژانر انتخابی یعنی تراژدی می‌توانست بیشتر از این بر جذابیت و زیبایی اثر تاثیر به‌سزایی داشته باشد..
استفاده از کلمات جدید و متنوع به دلنوشته روح تازه‌ای می‌بخشند و باعث زینت دلنوشته می‌شوند. نویسنده در اثر خود از کلمه یا عبارت خاص و جدیدی استفاده نکرده است. به غیر از کلمه خمود که در عنوان به کار گرفته شده است که ابهام چندانی ندارد.

برای نویسنده عزیز آرزوی موفقیت می‌کنم🌹
 

ام کا اچ p.r

سطح
5
 
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده ادبی انجمن
شاعر انجمن
کاربر ممتاز
Jun
2,613
15,991
مدال‌ها
6
سلام خسته نباشید ممنون از منتقد عزیز بخاطر نقد کامل و جامعتون ❤️✨ سعی میکنم به توصیه هاتون عمل کنم :)
 

Tara Motlagh

سطح
6
 
مخاطب رمان برتر
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
Dec
7,759
46,520
مدال‌ها
7

ام کا اچ p.r

سطح
5
 
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده ادبی انجمن
شاعر انجمن
کاربر ممتاز
Jun
2,613
15,991
مدال‌ها
6
سلام عزیزدلم
موفق باشی گلم🌹🫰
فقط یه سوال عزیزم اینکه آرایه ها کمه رو نحوه‌ی تگ دهی اثر میذاره حداکثر باید چقدر آرایه بکار ببریم تو دلنوشته؟!
 

Tara Motlagh

سطح
6
 
مخاطب رمان برتر
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
Dec
7,759
46,520
مدال‌ها
7
از
فقط یه سوال عزیزم اینکه آرایه ها کمه رو نحوه‌ی تگ دهی اثر میذاره حداکثر باید چقدر آرایه بکار ببریم تو دلنوشته؟!
نحوه تگ دهی دلنوشته خبر ندارم عزیزم ولی قطعا تاثیر داره
می‌خوای یه خصوصی بزن راهنماییت کنم عزیزدل
 

ام کا اچ p.r

سطح
5
 
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده ادبی انجمن
شاعر انجمن
کاربر ممتاز
Jun
2,613
15,991
مدال‌ها
6
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین