جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی دلنوشته روژیار | اثر حنا کاربر رمان‌بوک

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط ARMINA با نام دلنوشته روژیار | اثر حنا کاربر رمان‌بوک ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 124 بازدید, 2 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع دلنوشته روژیار | اثر حنا کاربر رمان‌بوک
نویسنده موضوع ARMINA
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط -پریزاد-
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

ARMINA

سطح
4
 
منتقد ادبیات
منتقد ادبیات
کاربر ویژه انجمن
Dec
2,460
15,282
مدال‌ها
11
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!

@.Fatima.Salmani
منتقد شما: @SHAHSANAM (:
مدیر تالار ادبیات: @شهرزاد قصه گو
 
موضوع نویسنده

ARMINA

سطح
4
 
منتقد ادبیات
منتقد ادبیات
کاربر ویژه انجمن
Dec
2,460
15,282
مدال‌ها
11
بنام خدا
نقد ادبی دلنوشته روژیار
منتقد: SHAHSANAM
عنوان:
عنوان معنای آشنایی داشت اما بکار بردن معادل آن که عموماً افراد معنی اش را نمی‌دانند نقطه قوت محسوب می شود. عنوان کشش لازم برای جذب مخاطب و خواننده را تا حدودی داشت نه کامل، چون درون خود خیلی معنای پرمحتوایی نداشت و تنها معنای آن روشنایی بود. روشنایی چیزی از داستان به خواننده نمی داد و خواننده بعد دیدن ژانر عاشقانه متوجه کلیت داستان میشد. بار ادبی آن کمی بالا بود که با متن دلنوشته کاملاً برابری می‌کرد.
ژانر:
ژانر های تراژدی و عاشقانه به ترتیب در دلنوشته انتخاب شده بودند. ژانر تراژدی ارتباطش با داستان کاملاً مشخص بود و داستان در کلش تراژدی های یک عاشق را به قلم کشیده بود.
خلاصه:
خلاصه یا همان مقدمه نوشته خود دلنویس بود که این نکته ی مثبتی به شمار می‌رود. خلاصه ی انتخابی اندازه ای متناسب داشت. استفاده از کلمات «سپیده دم» و «طلوع» در مقدمه، آن را با عنوان مرتبط می‌کرد و آرایه ی مراعات نظیر را در آن پدید می‌آورد. سبک و لحن آن نیز کمی ثقیل بود و کمی تمرکز می‌طلبید برای درک و دریافت معنای آن که از این نظر کاملاً هم وزن با بار ادبی دلنوشته بود.
ازنظر نکات نگارشی نیز ایرادی در آن دیده نمی شد.
انسجام:
انسجام نگارشی: تعداد خطوط پارت‌ها بهم دیگر نزدیک بود و اختلاف زیادی میان آنان دیده نمی‌شد از این نظر می‌توان گفت اثر دارای انسجام نگارشی بوده است.
انسجام ادبی: لحن و سبک نوشته نیز حدوداً در تمام پارت‌ها باهم مرتبط بود و فراز و فرودهای معقولانه در اثر دیده می‌شد.
انسجام محتوایی: پرش موضوعی نداشتیم و محور بحث اصلی از ابتدا تا انتها همان مانده بود. و تنها زاویه دید به موضوع و شاخه های بحث فرق می‌کرد که طبیعی ست.
هدف یا محتوا:
محتوایی که دلنویس بیان کرده است چندان جذاب نبود اما نوآوری در لحن منحصر به فرد و سبک منحصر به فرد دلنویس دیده می‌شد و موضوع انتخابی دلنویس موضوعی آشنا بود. شیوه‌ی نگارش ادبی و دلنشین نیز به زیبایی اثر می افزود.
دستور زبان:
لحن اثر طبیعتاً ادبی بود و این لحن در جای جای اثر دیده میشد دلنویس پرش لحنی نداشت اما نوع جملات در مکان های مختلف دلنوشته فرق می کرد که این نیز امری عادی است. زیبایی ادبی نویسی که هدف دلنویس بود تا حدودی به هدف رسیده شده بود و نوشته ادبی به خواننده حس خوبی می داد. در بحث درست‌نویسی املای برخی کلمات مثلاً «حتی که حتا نوشته شده بود» ایراد جزئی داشت و اشکال نگارشی در اثر دیده نمی‌شد.
دستور ادبی:
از آنجاییکه لحن انتخابی دلنویس ادبی بوده است از همین رو همین لحن را مورد نقد قرار می دهیم:
استفاده از آرایه ها در اثر کم و بیش مشاهده میشد که چشمگیری آن را می‌افزود. آرایه‌هایی که استفاده شده بودند درجای مناسب خود و مناسب برای دلنوشته استفاده شده بودند. برای مثال استفاده از واژه‌ی «روژیار» در پارت آغاز و پایان، ابتکار جالبی بود که دلنوشته را با عنوان مرتبط می‌کرد.
سخن پایانی منتقد:
قطعاً نقد به معنای کوبیدن نیست بلکه رسالت اصلی آن ساختن است؛
ساختن یک اثر بهتر از آنچه که قبلاً بوده است.
موفق باشید.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین