جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی دلنوشته هوژین | اثر دلارام کاربر انجمن رمان بوک

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط Me~ با نام دلنوشته هوژین | اثر دلارام کاربر انجمن رمان بوک ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 124 بازدید, 1 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع دلنوشته هوژین | اثر دلارام کاربر انجمن رمان بوک
نویسنده موضوع Me~
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Me~
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

Me~

سطح
1
 
⁦⁦୧⁠(⁠ارشد بخش ادبیات)⁠୨⁩
پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
شاعر آزمایشی
کپیست انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Feb
3,415
14,518
مدال‌ها
4
بسمه تعالی
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!


@DELARAM
منتقد: @SHAHSANAM (:
مدیر تالار ادبیات: @*aram* @شهـرزاد قصه گو
 
موضوع نویسنده

Me~

سطح
1
 
⁦⁦୧⁠(⁠ارشد بخش ادبیات)⁠୨⁩
پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
شاعر آزمایشی
کپیست انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Feb
3,415
14,518
مدال‌ها
4
بسمه تعالی
نقد دلنوشته‌ی هوژین اثر دلارام
منتقد: کوثر ولی‌پور

•عنوان:
عنوان یک دلنوشته‌ باید در نگاه اول طوری باشد که خواننده هرچند کم و ناچیز به موضوع و ژانر دلنوشته پی ببرد. در نگاه اول آن‌چه از عنوان دلنوشته (هوژین) می‌توان برداشت کرد دلنوشته‌ای با ژانر «عاشقانه» است. اگر معنای «زندگی‌بخش» را برای آن در نظر بگیریم می‌توان ژانر تراژدی و عاشقانه را دریافت کرد.از عنوان انتخابی می‌توان برداشت کرد که مقصود نویسنده، همان یار و معشوقش می‌باشد که او را زندگی‌بخش می‌پندارد. عنوان دلنوشته باید از ترکیب کلماتی تشکیل شده باشد که علاوه بر تکراری نبودن، با یک‌دیگر ترکیب زیبایی ایجاد کرده و جذابیت کافی را داشته باشند به دلیل تک واژه بودن عنوان نیازی به بررسی این بخش نیست. همچنین از آن‌جا که دلنوشته یک اثر ادبی‌ست بهتر و مناسب‌تر این است که عنوانی کوتاه و مناسب برای دلنوشته انتخاب شود چرا که در ذهن خواننده ماندگارتر است. عنوان انتخابی تک واژه است و از نظر ادبی در سطح خوبی قرار دارد و جذابیت لازم را نیز دارد و همچنین از کلیشه به دور است. همچنین عنوان با محتوای دلنوشته و مقدمه‌ی آن ارتباط خوبی دارد.

ژانرها:

ژانر یک دلنوشته در واقع بیانگر این موضوع است که دلنوشته در چه حیطه و سبکی نگارش شده و چه احساساتی را در بر می‌گیرد. دلنویس دو ژانر تراژدی و عاشقانه را برگزیده است. تراژدی، بخش غمگین دلنوشته و عاشقانه نیز بخش عاشقانه‌ی داستان را به خوبی در بر می‌گیرد. طبق ترتیب، ابتدا ژانر عاشقانه بیان شده است که در محتوا نیز همین‌گونه عمل شده است و دلنویس تراژدی‌های یک عاشق را بیان کرده است و ژانر عاشقانه را ژانر قالب قرار داده است و از ژانر تراژدی به عنوان ژانر دوم و کمرنگ‌تر استفاده نموده است.

مقدمه:

مقدمه سرآغاز دلنوشته است و باید چکیده‌ای از احساسات به کار رفته در دلنوشته باشد. همچنین مقدمه باید جامع و کامل باشد، به بیانی دیگر اول و پایان حرف‌های گفته شده در مقدمه مشخص باشد. مقدمه توسط خود نویسنده نوشته شده است و نویسنده با انتخاب جملات تاثیرگذار و ادبی خود جذابیت خوبی به آن داده است.
مقدمه دلنوشته‌ای با ژانر عاشقانه و تراژدی این توقع را در خواننده برمی‌انگیزد که با موضوعی عاشقانه روبه‌رو شود که با درد و غم انسان همراه است. این امر به خوبی در مقدمه مشاهده می‌شود.
نویسنده در آغاز از تنهایی صحبت کرده است که به خوبی ژانر تراژدی را به مخاطب نمایش می‌دهد.
«تمام تنهایی‌ام را در آغوش خود گم کرده‌ام. شعرهایم از غم و طراوتش از چشمانم بیرون می‌زند.»
نویسنده در این‌جا از تنهایی‌اش صحبت کرده است. این‌طور که معلوم است، دلنویس مقدمه‌ای بر روند عاشق شدن خود را ذر این بخش بیان می دارد. او می‌خواهد از دلیل عاشق شدنش بگوید؛ شایدم هم زندگی اش بعد از عاشق شدن! دلنویس مقدمه‌ را بسیار خوب آغاز کرده است و خواننده را آماده برای خواندن اثر می‌کند. دلنویس با بکارگیری واژگان «اغوش» و «شعر» ژانر عاشقانه و «تنهایی» «غم» ژانر تراژدی را در مقدمه نمایان ساخته است و آن را با ژانرهای انتخابی مرتبط ساخته است. در قسمت بعدی یعنی بدنه ی مقدمه، دلیل این حال بدش را بیان می‌کند.
«من! دختری هستم که بر بام دلم خاطره هایم می ریزد و با ضربان کند به انتظار مرگ نشسته ام. تو می‌دانی چرا؟»
در این بخش نیز دلنویس جملات غمگین را بیان می دارد که توصیف حال الانش است. با جمله ی «می‌دانی چرا؟» دلنویس مخاطب را آماده ی خواندن ادامه ی مقدمه یعنی بخش نتیجه گیری آن می‌کند.
« طنین چشم‌ها در هیاهوی زندگی ست و هر لحظه سردرگم به دنبال آن جویا شدم.»
در این بخش نیز دلنویس پایان مقدمه‌اش را می نگارد و خواننده را از محتوای آن و چکیده ی احساساتش آگاه می سازد. دلنویس ژانر تراژدی دو بخش قبل را به ژانر عاشقانه در این بخش تلفیق می کند و با یک پایان بسیار مناسب برای مقدمه اش خواننده را راهی خواندن دلنوشته‌ می‌سازد.
به طور کلی می‌توان گفت مقدمه با آوردن جملاتی که به خوبی هر دو ژانر را در خود جای داده است می‌تواند تا حد زیادی مناسب و برای خواننده جذاب باشد.
اندازه مقدمه متناسب و در حد استاندارد یعنی سه تا ده خط است.

انسجام:

بین پارت‌های یک دلنوشته ادبی می‌بایست انسجام برقرار باشد. انسجام از لحاظ ادبی، نگارشی و محتوایی بررسی خواهد شد.
انسجام ادبی؛
انسجام ادبی در همه پارت‌ها دیده می‌شود، لحن در همه آن‌ها ادبی‌ست و در دلنوشته‌ها شاهد پرش لحن نیستیم.
همچنین نویسنده از آرایه‌های خوب و بجا استفاده کرده است.

انسجام نگارشی؛

رعایت اصول نگارشی در زیبایی و ظاهر متن تاثیر بسیاری دارد. علائم نگارشی به خوبب رعایت شده‌اند و علامت‌ها نیز درست و به‌جا گذاشته شده‌اند. فاصله‌ها و نیم ‌فاصله‌ها نیز رعایت شده‌اند و اشتباهات املایی و تایپی در متن دیده نمی‌شود.
افعال هم تقریبا متناسب با ضمایر انتخاب شده‌اند. حجم دلنوشته‌ها معمولا تفاوت چندانی با هم ندارند.

انسجام محتوایی؛

انسجام محتوایی در تمامی پارت‌ها دیده می‌شود. همه پارت‌ها حول یک موضوع یعنی عاشقی که در فراق یارش زجر می‌کشد نوشته شده اند. محتوای دلنوشته‌ها با ژانرهای تراژدی و عاشقانه کاملا در ارتباط است.

هدف و محتوا:

هدف و ایده انتخابی نویسنده باید جدید و دور از کلیشه باشد. دلنوشته به موضوع تنهایی، غم و تراژدی پرداخته است.
نویسنده در این اثر سعی کرده است از آثار عاشق شدن و ترک یار سخن بگوید و حال خودش را بعد از معشوقه اش بیان کند که موجب تنهایی و آرزوی مرگش بعد از معشوق شده اند.
بیان نویسنده در به کار بردن جملاتی با بار تراژدی و غم به تاثیرگذاری دلنوشته کمک کرده است و خواننده را به خواندن آن تشویق می‌کند.

دستور زبان و اصول نگارشی:

بهتر است دلنوشته به زبان ادبی نوشته شود چرا که یک اثر ادبی‌ست و این امر باعث زیبایی هرچه بیشتر متن می‌شود و در انتقال احساسات نویسنده به مخاطب کمک می‌کند. لحن دلنوشته ادبی‌ست و در همه پارت‌ها رعایت شده است.
ارکان جمله در جای خود قرار گرفته‌اند و جابه‌جایی در آن‌ها دیده نمی‌شود.

دستور ادبی:

استفاده از آرایه‌های ادبی در دلنوشته بار معنایی ایجاد و همچنین زیبایی و تاثیرگذاری آن را بر مخاطب بیشتر می‌کند. دلنوشته زبان ادبی دارد و نویسنده خوب و بجا از آرایه ها استفاده کرده است. به طور مثال: تشخیص «لبخندِ مرده»؛ تشبیه «دلتنگی را مانند آتشی زیر خاکستر می‌دانم»؛ و...
حضور آرایه‌های ادبی در دلنوشته بسیار زیبا به چشم می‌آیند و معمولا جملات ساده اما ادبی و تاثیرگذار هستند. اما در همان چند مورد هم بسیار زیبا و تاثیرگذار هستند. اما حضور بیشتر آرایه‌ها با توجه به ژانر تراژدی که ژانر اصلی دلنوشته است می‌تواند بر جذابیت و زیبایی اثر تاثیر به‌سزایی داشته باشد.
استفاده از کلمات جدید و متنوع به دلنوشته روح تازه‌ای می‌بخشند و باعث زینت دلنوشته می‌شوند. دلنویس در دلنوشته خود بجز عنوان، چندان از کلمات متنوع و به دور از روزمرگی استفاده نکرده است.

🌹 موفق باشید ان‌شاءاللّٰه 🌹
 
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین