با سلام خدمت شما دلنویس عزیز، وقتتان بخیر باشد!
عنوان:
عنوان دلنوشته «رد انگشتهایت» برگزیده شده است، که به دو بخش تقسیم شده است.
«رد+انگشتهایت»
رد به معنای نقش است.
انگشتهایت به معنای هر یک از اجزای متحرک پنجگانه دست و پای انسان است.
از لحاظ معنایی هر دو واژهی عنوان دلنوشته معنا شد و هر کدام معنایی جداگانه را دارا بود، که در کنار یکدیگر معنای جدیدی را بهوجود آوردند.
از لحاظ استاندارد نه واژهی «رد» و نه واژهی «انگشتهایت» کلیشهای محسوب نمیشود؛ چرا که واژهی «رد» نشان از نقش و بهجای گذاشتن چیزی است و واژهی «انگشتهایت» جمع انگشتها محسوب میشود. پس در نتیجه عنوان دلنوشته کلیشهای محسوب نمیشود.
ژانر:
ژانر دلنوشته «عاشقانه» برگزیده شده است. بنابراین باید صد درصد دلنوشته دارای ژانر «عاشقانه» باشد؛ که این عمل کاملاً انجام شده است و خواننده به راحتی میتواند بعد از خواندن پستها نوع ژانر را حدس بزند و درک کند.
مقدمه:
مقدمهی دلنوشته از لحاظ معنایی و مفهومی بهطور واضح بیان شده است، بهطوری که لزومی ندارد تا خواننده دو بار یا چند بار دیگر مقدمه را بخواند تا کاملاً حس و احوالات آن را درک کند همچنین اینکه در مقدمه ایرادات نگارشی دیده نشده است. در نتیجه مقدمهی مناسبی برای دلنوشته نوشته شده است.
انسجام:
اگر بخواهم انسجام پستهای دلنوشته را بهطور کلی بیان کنم، میتوان گفت تقریباً رعایت شده است امّا با این حال در بعضی از پستها تفاوت بهطور آشکار واضح است.
به عنوان مثال این پست...
همین که در میان آسمان بیکرانت، که آکنده از عطر توست،
دستهایت به نام من باشد کافیست.
و این پست...
قدمهایت هر چهقدر که دور باشد، باز مرا آرامم میکند.
آغوشم در ازدحام سرمای تنهایی، دستهایت را میطلبد و نگاهِ مشتاقم، آوای آمدنت را زمزمه میکند.
چهقدر رسیدنت را دوست دارم و تو میدانی که من از تمام تو، دستهایت را خواهانم تا در جهان بیپایانت گم شوم.
که در آنها رعایت نشدن انسجام میان پستهای دلنوشته مشاهده میشود.
هدف:
هدف فرعی دلنوشته نشان دهندهی عاشقیست که بدون معش*وقش هیچ و پوچ است امّا از شدّت دوست داشتن گویی که بدون معش*وق حتی دیگر هیچ و پوچ هم محسوب نمیشود و زنده نمیماند.
هدف اصلی دلنوشته نشان دهندهی عاشقیست که با تمام جان و روح معش*وقش را میپرستد و برای بودن در کنارش حتی از جانش هم میگذرد و این نشان از عشقی بیانتها دارد.
لحن یا بافت:
لحن دلنوشته ادبی انتخاب شده است که بر این اساس تمامی واژگان پارتهای دلنوشته باید بهطور ادبی بیان شده باشد، که این عمل کاملاً صورت گرفته است و لحن ادبی دلنوشته رعایت شده است.
رعایت اصول نگارشی:
در دلنوشته هیچ نوع اشکال نگارشی مشاهده نشده است و تمامی اصول نگارشی در پستهای دلنوشته رعایت شده است.
سخن منتقد:
اوّل از همه خدمت شما دلنویس عزیز خسته نباشید عرض مینمایم و در وهله دوّم برایتان آرزوی آثار بیشتر را خواستار هستم.