جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

خبری رضا داوری اردکانی: رضا براهنی از نوادر زمان ما بود

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته کتاب و ادبیات توسط Puyannnn با نام رضا داوری اردکانی: رضا براهنی از نوادر زمان ما بود ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 102 بازدید, 1 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته کتاب و ادبیات
نام موضوع رضا داوری اردکانی: رضا براهنی از نوادر زمان ما بود
نویسنده موضوع Puyannnn
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Puyannnn
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
رضا داوری اردکانی در پیام تسلیتی برای درگذشت رضا براهنی نوشته است در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ شاید براهنی کسانی را با نیش قلم خود آزرده باشد اما تا آن‌جا که او می‌داند و در حدی که براهنی را می‌شناسد او از سر دشمنی و کین‌توزی با اشخاص، قلم نمی‌زد و به آن‌چه می‌گفت و می‌نوشت اعتقاد داشت.

رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم در پیامی درگذشت رضا براهنی، نویسنده، شاعر، منتقد ادبی و نظریه‌پرداز سرشناس را که پنجشنبه، پنجم فروردین ۱۴۰۱ درگذشت، تسلیت گفت.

در متن پیام داوری اردکانی چنین آمده است:

«هوالغفار
دریغ و تسلیت
درگذشت دکتر رضا براهنی برای اهل ادب و فرهنگ ایران و به‌خصوص برای من که سال‌ها با او بحث‌ها و گفت‌وگوها و دوستی‌ها داشته‌ام، یک ضایعه است. این ضایعه را به اهل ادب و فرهنگ ایران و البته به بستگان و فرزندان و همسر گرامیش تسلیت می‌گویم.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
من درباره براهنی هر نظری داشته باشم نمی‌توانم تردید کنم که او از نوادر زمان ما بود.
در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ شاید کسانی را با نیش قلم خود آزرده باشد اما تا آن‌جا که من می‌دانم و در حدی که دکتر براهنی را می‌شناسم او از سر دشمنی و کین‌توزی با اشخاص قلم نمی‌زد و به آن‌چه می‌گفت و می‌نوشت اعتقاد داشت.
براهنی شاعر و ادیب و رمان‌نویس بود و نقد ادبی در ایران را اگر نگویم بنیان گذاشت، تعین و تشخص خاص بخشید.
این را هم می‌دانم که زندگی در دیار غربت تا چه اندازه برای او دشوار و ناگوار بود.
از خدای بزرگ آمرزگار مسئلت دارم که او را غریق دریای رحمت و مغفرت بیکران خویش فرماید و روحش را شاد کند.»

از جمله رمان‌های بسیار خوانده شده رضا براهنی (زاده ۲۱ آذر ۱۳۱۴) می‌توان به «آواز کشتگان»، «رازهای سرزمین من» و «روزگار دوزخی آقای ایاز» اشاره کرد، «طلا در مس»، «قصه‌نویسی»، «کیمیا و خاک» و «تاریخ مذکر» نیز از جمله آثاری بودند که رضا براهنی در حوزه نقد ادبی نوشت. در حوزه شعر نیز «خطاب به پروانه‌ها و چرا من دیگر شاعر نیمایی نیستم؟» و «اسماعیلِ» او بارها و باها خوانده شدند و مورد بحث قرار گرفتند. رضا براهنی از اواخر دهه هفتاد خورشیدی در تورنتوی کانادا اقامت داشت و آن‌طور که فرزندش، اوکتای می‌گوید برای تشییع به ایران برگردانده خواهد شد.
 
بالا پایین