جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد آثار کاربران [رمان فراموشی پری] اثر «فائزه عیسی‌وند کاربر انجمن رمان بوک»

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد کتاب کاربران توسط ida با نام [رمان فراموشی پری] اثر «فائزه عیسی‌وند کاربر انجمن رمان بوک» ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 395 بازدید, 5 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد کتاب کاربران
نام موضوع [رمان فراموشی پری] اثر «فائزه عیسی‌وند کاربر انجمن رمان بوک»
نویسنده موضوع ida
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط pen lady
موضوع نویسنده

ida

سطح
0

کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
Dec
121
950
مدال‌ها
2

نام رمان: فراموشی پری
نویسنده: فائزه عیسی‌وند @FAEZ
ژانر: عاشقانه
عضو گپ نظارت : S.O.W 1
خلاصه: در دنیایی تاریک گمشده بود، دخترکی که نمی‌دانست چرا و چگونه این‌چنین شده حالش!
گذشته‌اش چه بود که به فراموشی‌ها سپرده شده بود؟ گذشته‌ی آن دخترک شاد چه بود؟
زمانی که حقیقت آشکار شود همه چیز عوض می‌شود و زندگی همه از این رو به آن رو می‌شود، آری، دخترک داستان هم تغییر می‌کند... .
لینک اثر

اورانوس

سطح
5

ناظر آزمایشی
ناظر آزمایشی
کاربر ممتاز
Mar
1,998
5,469
مدال‌ها
8
عنوان:
عنوان از دو بخش فراموشی+پری تشکیل شده؛ کلمه‌ی فراموشی دارای کلیشه هست و تقریباً سیر رمان رو این کلمه‌ لو میده و مخاطب می‌فهمه پری که یکی از شخصیت‌های رمان هست فراموشی می‌گیره و داستان بر پایه فراموشی پری هست.
ژانر:
از یک ژانر عاشقانه استفاده شده، با سیر کاملاً تناسب داره.
به نظرم یک ژانر کافی نیست، بهتره یک ژانر اصلی و یک ژانر مکمل وجود داشته باشه.
جلد:
جلد انتخابی با ژانر انتخابی (عاشقانه) تناسبی نداره.
خلاصه:
این‌که دختر اگه گذشتش رو به یاد بیاره زندگی همه دگرگون میشه و این‌ها مقداری کلیشه‌ای هست و توی خیلی از رمان دیده میشه که اگه همچین چیزی بشه زندگی همه خراب میشه و این‌ها؛ خلاصه تقریباً مبهم هستش ولی دو خط آخر کمی داستان رو آشکار می‌کنه که قراره زندگی تمام اطرافیان تغییر کنه؛ و خلاصه ارتباطی هم با ژانر عاشقانه نداره.
اندازه مناسبی هم داره.
مقدمه:
استفاده از کلمه‌ی عشق و توصیف چشم بسته و بی‌اهمیت بودت آدم عاشق در مقدمه کمی کلیشه به همراه داره.
آغاز رمان:
کلیشه زیادی داره و به نظرم می‌تونست با کشمکش بیشتری شروع شه و ابهام باقی بذاره تا کنجکاوی مخاطب رو برانگیخته کنه و همین ابتده اشاره‌ای به علل فراموشی حافظه‌اش که آویزون کردن خودش از پنجره بود نکنه.
میانه:
میانه کلیشه‌ای هست، این‌که وارد رابطه‌ی بقیه شدن و بهم زدن رابطه‌ و این‌ها و اطلاعات رو یه جا میده؛ به نظرم بهتره کشمکش بیشتری اضافه شه و آرام‌آرام درباره جریانات صحبت شه که جذابیت داشته باشه.
سیر رمان:
سیر رمان تند پیش میره و زود اطلاعات رو لو میده و اتفاقات پشت هم میوفته توصیفات مورد نیاز صورت نمی‌گیره.
اشکالات نگارشی زیادی هم توی رمان پیدا میشه مثل:
منم... من‌ هم
چشم‌غره‌ایی... چشم‌غره‌ای
یه مثلا یه جا نوشته بود •خنده رو لب‌های همه ماسیده شد•
کلمه (رو) محاوره‌ای (را) هست و (روی) فرق داره.
یا مثلا: فادیا رفت سمتشون و افتاد گردن اون‌ خانم‌ها.
توی این جمله افتاد گردن اون‌خانم‌ها معنی‌ای نمیده به ‌جاش از گردن اون‌ خانم‌ها آویزون شد می‌تونید استفاده کنین‌.
شخصیت پردازی:
به صورت غیر مستقیم انجام شده و این نکته مثبتی هست مثلاً طرز اخلاق و رفتار دوست‌های فادیا...
مکان:
توصیفات مکان به صورت آن‌چنانی تعریف نشده به صورت مستقیم انجام شده.
توصیف احساسات:
به خوبی انجام نشده و برای مخاطب قابل درک نیست که اون طرف در اون لحظه چه حسی داشته و...

ایده‌تون جالب بود... موفق باشید🌹

Tara Motlagh

سطح
6

مدیر تالار نقد
پرسنل مدیریت
مدیر تالار نقد
منتقد کتاب انجمن
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Dec
7,741
45,666
مدال‌ها
7
عنوان فراموشی پری عنوانی تکراریه تا حد زیادی روند داستان رو لو میده و جذابیت چندانی نداره
ژانر انتخابی عاشقانه‌ست که به عاشقانه‌های پریسا قبل از فراموشی اشاره می‌کنه
خلاصه بیشتر از این‌که متناسب ژانر عاشقانه باشه، متناسب با ژانر معماییه و روند داستان رو تا حدی لو میده
جلد تصویر نیمی از صورت یک دختره که وایب بنفش داره اما خواننده با دیدنش هیچ چیز خاصی به ذهنش نمیاد چون تصویر به چیز خاصی اشاره نمی‌کنه
مقدمه با ژانر عاشقانه ارتباط داره اما جذابیتی برای خواننده نداره و کمی هم کوتاهه.
آغاز داستان متناسبه این‌که خواننده اول متوجه نمی‌شه پریسا داره فیلمی رو با این هیجان نگاه می‌کنه ایده جالبی بود اما کاش کمی این هیجان بیشتر شرح داده میشد تا حس و حال پریسا بهتر به خواننده منتقل بشه. و همین‌طور واکنش فرزاد نسبت به جمله (خودم رو از همین پنجره بیرون می‌ندازم) می‌تونه چالش ذهنی خوبی برای خواننده ایجاد کنه
روند داستان کند یا تند نیست، صحنه‌های داستان مشخص هستن و به خوبی از هم جدا شدن. اما توصیفات و اضافه کردن جزئیات مربوط به مکان و صدا و شخصیت سازی نادیده گرفته شده. تو همون ابتدای داستان با چندین شخصیت روبه‌رو می‌شیم اما خواننده نمی‌تونه هیچ‌کدوم از شخصیت‌ها رو تو ذهنش شکل بده. درباره مکان و صدا هم همین‌طوره. داستان از داخل خونه شروع میشه اما هیچ توصیفی از فضای خونه وجود نداره. یا توصیفی از صدای ناراحت، شاد یا عصبانی و پرغیظ شخصیت‌ها
ایده کلی داستان کلیشه زیادی داره. نویسنده می‌تونست با وقایع بهتر و مناسب‌تری در عوض کلیشه‌ها روند داستان رو پیش ببره.
ایرادات نگارشی
اولین پارت داستان اسم شخصیت دختر داخل فیلم تغییر می‌کنه: مهرنوش، فرنوش
در بسیاری از جملات افعال اول جمله اومدن. این‌که داستان به زبان محاوره روایت میشه دلیل بر این کار نیست.
ایرادات نگارشی چندانی در متن دیده نمی‌شه اما ایرادات املایی تقریبا زیاد هستن
یک روزِ❌️ یک روزه✔️
یک سالِ❌️ یک ساله✔️
اخلاقاتت❌️ اخلاق‌هات✔️
بی‌خواصیت❌️ بی‌خاصیت
عه❌️ اِه
و....
فائزه عزیزم، توصیه من اینه که جزئیات توصیفی رو وارد متن رمانت کنی برای این‌کار کافیه روی هر صحنه فکر کنی و خودت رو جای شخصیت‌های داستان بذاری و به جای اون‌ها تصمیم بگیری، موفق باشی

Raaz67

سطح
4

منتقد ارشد کتاب
منتقد ارشد کتاب
کاربر ویژه انجمن
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
فعال انجمن
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Apr
1,369
19,096
مدال‌ها
7
به نام نویسنده روزگار
عنوان از دو واژه فراموشی+پری تشکیل شده که ۷۰ تا۸۰ درصد کلیشه‌ای است و انتخاب واژه‌ها به شدت اصل موضوع رمان رو لو میده، اما با بدنه ارتباط داره. پیشنهاد می‌کنم عنوان دیگه‌ای برای جذب بیشتر مخاطب انتخاب کنی.
ژانرها: عاشقانه بود که با بدنه و مقدمه در ارتباط بود، اما چون موضوع فراموشی و اتفاقی که در اثر اون برای پری، باعث فراموشیش شده وسط بود و خودش یه بیماری حساب میشه و توی اکثر تصادف‌ها و هر اتفاقی ممکنه رخ بده به نظرم یه مشکل اجتماعی هم که ممکنه برای هر کسی رخ بده، حساب میشد و بد نبود ژانر اجتماعی رو هم اضافه می‌کردی.
خلاصه: خلاصه رمان با این‌که اندازه استانداردی داشت اما لو دهنده بود. پیشنهاد میشه از کلمات مبهم و اسرارآمیزی استفاده کنی تا برای خواننده سوال بشه و کشش به خوندن رو بیشتر کنه.
مقدمه: راستش متوجه نشدم که نویسنده فراموش کرده عنوان مقدمه رو بنویسه یا همون جمله‌ی عشق واژه... بود اگه همون رو مقدمه فرض کنیم اندازه مناسبی نداشت اما با ژانر عاشقانه در ارتباط بود. بیشتر به یه متن در مورد توصیف عشق اشاره شده بود و کمی گم بود.
شروع رمان: خوب و اسرارآمیز بود که من خودم فکر کردم ژانر جنایی و معمایی هم داره دخیل میشه و بعداً متوجه شدم در مورد فیلم حرف زده شده و خودش یه هیجان و کشش مثبتی برای خواننده ایجاد می‌کرد.
میانه و لحن و بافت: میانه داستان کلیشه‌ای بود و لحن و بافت محاوره‌ای بود و تا آخر حفظ شده بود.
شخصیت پردازی و توصیف مکان و حالات خیلی کم بود و یه جاهایی که اصلاً وجود نداشت به نظرم اضافه کنی مثلاً در مورد موی طرف یا با فلان حالت فلان کار رو کرد باعث درک بهتر خواننده میشد.
ایده خوب بود ولی می‌تونی با پرداختن به توصیف مکان و شخصیت‌ها رمانت رو جون‌دارتر کنی چون اون‌جوری درکش برای خواننده بهتر میشه.
یه جایی نوشته بودی که یعنی زنگ دانشگاه خورد، یکم توی دانشگاه معنی نمیده و بهتر بود بنویسی ⬅️ ساعت کلاس تموم شد.
علائم نگارشی رعایت نشده بود.
اکثر جاها، جای فعل رو تغییر داده بودی و باعث یکم بد خوندن میشد مثل:
رفت طبقه پایین⬅️ به طبقه پایین رفت.
فعل‌ها نیم فاصله می‌گیرن مثل: میکنی⬅️می‌کنی نمیشه⬅️ نمی‌شه
املای صحیح کلمات، مثل:
خاستگار⬅️ خواستگار قهقه⬅️ قهقهه
بی‌خواصیتش⬅️ بی‌خاصیتش
نقاط قوت: ایده، شروع خوب، حفظ زاویه دید و...
نقاط ضعف: کم بودن توصیف مکان و احساسات، کم بودن صدا و آواها، شخصیت پردازی ضعیف، عنوان کلیشه‌ای، خلاصه و...
گلم از نظر من هر کسی می‌تونه نویسنده خوبی بشه، اگه یکم روی نکات دقت کنی و رعایت کنی رمانت بهتر از این که هست میشه، قلمت مانا.

آخرین ویرایش:

حنا نویس

سطح
1

کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Aug
3,909
6,501
مدال‌ها
3
سلام عزیزم

عنوان فراموشی پری، اسم قشنگ و گیرایی هست اما این عنوان شاید روند داستان رو لو بده، خلاصه داستانت هم روند داستان رو لو میده، اگه مرموزانه و رمزآلود تر بنویسی بهتره.
ژانر رمان رو نوشتی عاشقانه که با خلاصه رمانت تناقض داره، من با مقدمه‌ات هم مشکل داشتم و نتونستم ارتباط خوبی باهاش بگیرم، شاید بهتر بود بیشتر روش کار کنی، یه تناقض بین گناه و عشق و هوس ایجاد کردی که من متوجه‌اش نمی‌شم.
شروع رمانت خوبه، یه صحنه از فیلم که مخاطب رو گول میزنه میتونه برای خواننده جالب توجه باشه، اما نکته قابل توجه‌ش اینه که همون اول داستان، مخاطب با چند شخصیت آشنا میشه که اصلا چیزی در رابطه با اون ها نمیدونه و این ورود ناگهانی توسط شخصیت ها، ارتباط گرفتن با داستان رو ضعیف میکنه، خود من موقع خوندن چیز زیادی متوجه نشدم و نتونستم شخصیت ها رو توی ذهنم تجسم کنم.
وارد جزئیات شو، راجب شخصیت‌ها و مکان‌ها بیشتر توضیح بده تا مخاطب کامل بتونه با داستان خو بگیره، توضیحات بیشتر در رابطه با شخصیت ها و مکان میتونه رمانت رو خیلی بهتر نشون بده، مخاطب همیشه به دنبال جزئیات بیشتر هست تا خیلی راحت بتونه داستان رو توی ذهنش تجسم کنه.

علائم نگارشی هم اصلا رعایت نشده بود و این خوندن رو کمی سخت می‌کرد، پس رعایت‌شون کن. بعضی از واژه‌ها هم ایراد داشتن، مثلا:
«شاید یک هوس یک روزِ (روزه) باشد،
شاید یک هوس یک سالِ(ساله)

خاستگار (خواستگار)
بی‌خواصیت(خاصیت)

اینهاهایی رو که بالا برات نوشتم رو حتما درست کن!

قلمت جاوید

pen lady

سطح
2

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Aug
697
5,950
مدال‌ها
5
سلام گلم

عنوان از دو بخش تشکیل شده فراموشی+پری
فراموشی چهل درصد کلیشه‌ای است و پری سی درصد. عنوان با ژانرها و مقدمه همخوانی ندارد اما با خلاصه‌ تا حدودی ارتباط دارد.

ژانر رمان شما عاشقانه است که در عنوان و خلاصه به چشم نمی‌خورد اما در مقدمه وجود دارد بهتره عنوان رو تغییر داده و خلاصه رو کمی عاشقانه‌تر کنی.

خلاصه‌ی رمان بیشتر به ژانر تراژدی و اجتماعی می‌خورد و جزء عنوان، به مقدمه و آغاز و ژانرها نمی‌خورد.

مقدمه‌ی رمان بسیار دل‌نشین بوده که با ژانر همخوانی دارد اما با جزای دیگر رمان خیر.

جلد رمان به عنوان و خلاصه می‌خوره اما به ژانر و مقدمه خیر.

آغاز رمان بسیار جالب بود و لذت بردم اما بهتره توصیفات و حس آمیزی رو افزایش دهید

موفق باشی💝

بالا پایین