جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی روش پلکانی

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته جمع‌آوری نکات توسط نهال رادان با نام روش پلکانی ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 441 بازدید, 1 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته جمع‌آوری نکات
نام موضوع روش پلکانی
نویسنده موضوع نهال رادان
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط نهال رادان
موضوع نویسنده

نهال رادان

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,390
مدال‌ها
7
روش پلکانی
1- در این روش معمولا جملۀ دوم توضیح دهندۀ جملۀ اول است و در خودش کلمه یا موضوع مهم جملۀ قبل را دارد. در این روش ما یک عمل یا یک شخصیت داریم که جملۀ بعد توضیح در مورد اوست که گاهی این جمله تبدیل می شود به جملۀ دوم یا سوم مثلا: امروز به خانۀ کاشانی ها رفتیم. خانۀ کاشانی ها شبیه روستاهای قدیمی است که خوانین مهربانتری داشته است. خوانین البته دوست داشتند چهرۀ شبیه ناصرالدین شاه از خود به جا بگذارند. مملکت ایران بود و یک سلطان صاحب قران.
خانۀ کاشانی ها – خوانین- ناصرالدین شاه- سلطان صاحب قران
از این روش می توانیم تکست بنویسیم و داستان را جلو ببریم. اگر بین این جملات از توصیفات محرک و متحرک استفاده کنیم یا از تشبیه جاندار استفاده کنیم و همراه با طمانینه باشد داستان جذابتر می شود.
2- بعد از بازی پلکانی متن را غنی کنیم.
3- بازی مجهول به معلوم راه بیاندازیم و ضربآهنگ داستان طوری باشد که بعد از چهار خط اول شخصیت غریبه نباشد. لذا از ضمائر نشان دهنده و ظاهر کننده استفاده می کنیم. مثلا: به جای اینکه بگوییم چای را برداشت بگوییم؛ با اینکه دستش می لرزید و می دانست دو تا از پزشکان تمام حرکاتش را زیر نظر دارند استکان چای را برداشت و ریخت پای گلدان.
 
موضوع نویسنده

نهال رادان

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,390
مدال‌ها
7
4- مهمترین مسئله در داستان گویی لحن است اگر این موضوع را بفهمیم می دانیم که هر چیزی حتی اشیا در داستان لحن دارند. یعنی چه؟ یعنی اینکه همه چیز در داستان با لحن خودش حرف می زند مثلا لحن بله گفتن کسی که مجبور است از چاهی فرو برود با لحن بله گفتن یک عروس خانم تفاوت دارد. این تفاوت را چگونه بفهمیم و منتقل کنیم. این کار را بازبان بدن انجام می دهیم. یعنی خواننده دنبال دایرۀ لغات شما توی دیالوگ نیست. خواننده دنبال تسلط شما در زبان آوری، دایرۀ لغات، تسلطتان بر لحن و لهجه های مختلف یا تاثرتان نیست. خواننده دنبال این است که مثلا: گل محمد با چه حالتی این حرف را گفته است، چشمش، سیبیلش یا دستش درگیر این دیالوگ است. مثل وقتی که دستانش را باز می کرد و رو به آسمان می گرفت. این حالت بدن مطلوب خواننده است نه اینکه بگوید: خدا سیشون نسازه.
برای اینکه زبان بدن یک شیی را بسازیم، اول باید یک شیی را جاندار کنیم و بعد زبان بدنش را درست می کنیم.
5- لطفا داستان را به قصد پایان دادن و بالعکس یا به قصد چهچه زدن که من خیلی بلدم بنویسم، ننویسید.
 
بالا پایین