- Dec
- 3
- 8
- مدالها
- 2
در سالهای اخیر، نگاه به چربیهای غذایی دچار تغییرات جدی شده است. برخلاف دهههای گذشته که مصرف هر نوع چربی حیوانی بهطور کلی مضر تلقی میشد، پژوهشهای جدید نشان میدهد کیفیت، منبع و روش تولید چربی نقش بسیار مهمتری از «حیوانی یا گیاهی بودن» آن دارد.
یکی از چربیهایی که دوباره مورد توجه متخصصان تغذیه و طب سنتی قرار گرفته، روغن حیوانی است.
در طب سنتی ایران، روغن حیوانی با مزاج گرم و تر شناخته میشود و معمولاً:
از دید علم تغذیه:
البته نکته کلیدی اینجاست که همه روغنهای حیوانی کیفیت یکسانی ندارند.
کیفیت نهایی Ghee به عوامل زیر وابسته است:
برای کسانی که مایلاند درباره فرآیند تولید روغن حیوانی سنتی و تفاوت آن با نمونههای صنعتی اطلاعات دقیقتری مطالعه کنند، این مطلب توضیحات کاملی ارائه داده است:
traditional organic ghee production
یکی از چربیهایی که دوباره مورد توجه متخصصان تغذیه و طب سنتی قرار گرفته، روغن حیوانی است.
روغن حیوانی سنتی چیست؟
روغن حیوانی نوعی چربی تصفیهشده است که از حرارت دادن کره طبیعی بهدست میآید. در این فرآیند:- آب تبخیر میشود
- لاکتوز و کازئین جدا میشوند
- چربی خالص باقی میماند
دیدگاه طب سنتی
در طب سنتی ایران، روغن حیوانی با مزاج گرم و تر شناخته میشود و معمولاً:
- برای تقویت قوای بدنی
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- افزایش انرژی عمومی بدن
توصیه شده است (البته بهصورت متعادل و متناسب با مزاج فرد).
نگاه تغذیه مدرن
از دید علم تغذیه:
- Ghee حاوی اسیدهای چرب زنجیره کوتاه مانند بوتیریک اسید است
- این ترکیبات میتوانند به سلامت روده کمک کنند
- نقطه دود بالاتری نسبت به کره دارد و برای پختوپز پایدارتر است
البته نکته کلیدی اینجاست که همه روغنهای حیوانی کیفیت یکسانی ندارند.
تفاوت روغن حیوانی سنتی با نوع صنعتی
کیفیت نهایی Ghee به عوامل زیر وابسته است:
- تغذیه دام (علفخوار بودن، عدم استفاده از هورمونها)
- روش تهیه کره اولیه
- فرآیند آرام و سنتی حرارتدهی
منبع برای مطالعه بیشتر
برای کسانی که مایلاند درباره فرآیند تولید روغن حیوانی سنتی و تفاوت آن با نمونههای صنعتی اطلاعات دقیقتری مطالعه کنند، این مطلب توضیحات کاملی ارائه داده است:
traditional organic ghee production