جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی ساخت پازل انگیزه برای نویسندگی، ضبط پادکست و کارهای دیگر

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته جمع‌آوری نکات توسط NIRI با نام ساخت پازل انگیزه برای نویسندگی، ضبط پادکست و کارهای دیگر ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 344 بازدید, 4 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته جمع‌آوری نکات
نام موضوع ساخت پازل انگیزه برای نویسندگی، ضبط پادکست و کارهای دیگر
نویسنده موضوع NIRI
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط NIRI
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7

خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,011
26,582
مدال‌ها
12
اینکه آدم روی خودش مطالعه کند جالب است؛ اگر بتوانی این مطالعات را صورت‌بندی و ارائه هم بکنی که دیگر نورعلی‌نور است. و بیش از دیگران برای خودت مفید است، چون چیزی که در چارچوب معینی قرار گرفته قابلیت بیشتری برای حک و اصلاح پیدا می‌کند.

باری، داشتم فکر می‌کردم که من چگونه در مسیر انجام کارهایم خودم را ثابت قدم و با انگیزه نگه می‌دارم؟ در خیلی از روزهای پریشان زندگی‌ام، چطور توانسته‌ام بنویسم، بخوانم و یادگیری‌ام دچار وقفه نشود؟

دیدم من پازلی ذهنی دارم، که هر بار کافی است کمی سرگرم بازی با آن بشوم، تا توان و اراده‌ام را برای پرداختن به کارم چند برابر شود.

• تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: HAN
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7

خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,011
26,582
مدال‌ها
12
اسم این پازل را گذاشته‌ام: پازل انگیزه.

ساختن پازل انگیزه نوعی تولید محتوای شخصی برای رشد و توسعۀ فردی است. یعنی مجموعه‌ای از محتوا را گردآوری و تنظیم می‌کنیم تا خوراک مناسبی برای مغزمان فراهم شود.

خب، هر پازل انگیزه، می‌تواند همه یا تعدادی از قطعات زیر را داشته باشد:

خاطره

فیلم‌

کتاب

سخنرانی

کلاس

یادداشت

آمار

شعر

کلیپ

پند

خبر

کلیپ

خواب

آهنگ

عکس

نقاشی

پازل انگیزه

حالا تصور کنید من می‌خواهم پازل انگیزه‌ام برای نوشتن را به شما نشان بدهم:

روزی‌ست عادی مثل همۀ روزهای دیگر. با کمی رخوت بیدار شده‌ام و صفحات صبحگاهی را هم نوشته‌ام. حالا باید بروم سراغ یک پروژۀ نوشتاری، اما کمی سختم می‌آید و طفره می‌روم. اینجاست که خودآگاه یا ناخودآگاه می‌روم سراغ پازل انگیزه.

قطعه یا قطعاتی از پازل را توی ذهنم مرور می‌کنم:

قصار: «نوشتن مثل نفس کشیدن است؛ می‌توان یاد گرفت که آن را بهتر انجام داد، اما در هر صورت باید آن را انجام داد.» این جمله جولیا کامرون، با یادآوری اهمیت نوشتن دلگرمم می‌کند تا وسواسم را کمتر کنم.

نقاشی: یاد یک نقاشی قدیمی می‌افتم از پرترۀ بالزاک در حال نوشتن. تصور همین نقاشی، حسم به نوشتن را بهتر می‌کند.

شعر و ترانه: یاد ترانه‌ای می‌افتم: «تو که دستت به نوشتن آشناست…» این ترانه با اشارۀ زیبایی به نوشتن، شکوه نوشتن را برایم بیشتر می‌کند.

خاطره: یاد ماجرایی می‌افتم که نوشتن یک یادداشت کوتاه باعث شده تا ارتباط تازه‌ای با یک استاد بزرگ شکل بگیرد، و اهمیت نوشتن در شکل‌گیری روابط را به یادم می‌آورد.

مقاله: یاد نوشته‌ای از ماریو بارگاس یوسا می‌افتم که در آن از تاثیر نوشتن برای رشد و توسعۀ فرهنگ گفته است.

و…

و با همین‌ها خودم را گرم می‌کنم برای نوشتن.

• تایید
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7

خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,011
26,582
مدال‌ها
12
یا فرض کنید می‌خواهم پادکست ضبط کنم. شاید این چند قطعه موتورم را روشن کند و سریع بروم سراغ شروع کار:

کلاس: یاد کلاسی می‌افتم که معلم در آن از جادوی صدا گفته بود و امکانات ویژه‌ای که فقط با صدا می‌توان به آن‌ها دست یافت.

سخنرانی: تکه‌هایی از سخنرانی پادکستر معروفی به ذهنم متبادر می‌شود که در آن از اهمیت تاریخی ضبط پادکست در روزگار ما گفته بود.

عکس: تصویر فرد خلاقی به خاطرم می‌آید با نشاط و جذاب که در حین ضبط پادکست گرفته شده بود.

و…

• تایید
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7

خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,011
26,582
مدال‌ها
12
یا فرض کنید می‌خواهم از جمع افراد منفی دوری کنم. اینجا شاید مرور نقل قولی از کنفسیوس عزمم را جزم تر کند:

قصار: به جای صد لعنت به تاریکی، شمعی روشن کنید.

و…

یا فرض کنید قصد راه‌اندازی یک کسب‌وکار کوچک داریم:

سخنرانی: یاد سخنرانی کارآفرینی که روایت می‌کرد از هیچ شروع کرده و علیرغم هر دشواری، بیش از یک دهه دوام آورده تا به نتیجۀ مطلوب برسد.

آمار: ممکن است یادآوری آماری که به‌تازگی دربارۀ رشد حوزۀ فعالیتم خوانده‌ام، عزم و انگیزه‌ام برای پیگیری کار چند برابر بشود.

و…

این‌ها تنها نمونه‌هایی از کارکرد پازل انگیزه بود. این فهرست می‌تواند بسیار رنگارنگ‌تر و کامل‌تر از این مثال‌ها باشد.

• تایید
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7

خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,011
26,582
مدال‌ها
12
البته که انگیزه موضوع پیچیده و وسیع‌تری است. پازل انگیزه را می‌توان چاشنی انگیزه دانست.

شاید هرگز به تاثیر انگیزه‌بخش بسیاری از چیزها (قطعات پازل انگیزه) آگاهانه فکر نکرده باشیم، اما آن‌ها محرک ما هستند و ما را پیش می‌برند. مشکل اصلی در اغلب اوقات کم‌رنگ شدن برخی از قطعات پازل است. که شاید دادن شکل عینی به پازل انگیزه این نقیصه را برطرف کند.

از طرفی به نقش منفی برخی از قطعات ناسازگار با پازل انگیزه هم باید اندیشید. این قطعات را باید از پازل دور ریخت تا انسجام تصویر از دست نرود.

باری، به این فکر افتاده‌ام، خیلی جدی و کامل برای بعضی کارهایی که قصد دارم خیلی جدی به آن‌ها بپردازم، یک پازل کامل بکشم و سعی کنم قطعات پازل را توسعه بدهم.

• تایید
بالا پایین