جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

پزشکی سرطان تیروئید

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته پزشکی و پیراپزشکی بدن توسط MHP با نام سرطان تیروئید ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 267 بازدید, 4 پاسخ و 7 بار واکنش داشته است
نام دسته پزشکی و پیراپزشکی بدن
نام موضوع سرطان تیروئید
نویسنده موضوع MHP
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط OVERDOS
موضوع نویسنده

MHP

سطح
10
 
[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
Aug
6,373
46,291
مدال‌ها
23
تیروئید-min.jpg

تیروئید
غده ی کوچکی است که در قسمت جلویی گردن قرار دارد. این غده وظیفه تنظیم کلسیم خون را بر عهده دارد. دو عصب مهم که تار های صوتی را تغذیه می کنند نیز پشت این غده قرار دارند. تیروئید در فرآیند متابولیسم هر قسمت بدن دخالت دارد، به عبارتی تیروئید در فرآیند طبیعی هر ناحیه از بدن دخالت می کند.


نشانه و علائم این نوع سرطان سرفه – اختلال در خوردن غذا – غده تیروئید بزرگ می شود – صدا دچار تغییر می شود – تورم – برجستگی ندول تیروئید .


انواع این نوع سرطان آناپلاستیک – فولیکولیف مدولاری-پاپیلاری می باشد .
این نوع سرطان احتمال دارد در هر رده سنی رخ دهد اما بیشر در زنان در برهه زمانی ده های 40 و 50 و در مردان در ده های 60 و 70 رخ می دهد .

اما به طور کل در زنان به میزان سه برابر بیشتر تا مردان بروز می کند .


هنگامی که فعالیت طبیعی غده تیروئید دچار اختلال شود، سلول هایی تشکیل می شود که بدن به آن ها هیچ نیازی ندارد. افزایش تدریجی این سلول های اضافی موجب تشکیل تومور یا غده می شود. در حقیقت این سرطان مانند بقیه سرطان ها می تواند سایر اعضای بدن را نیز درگیر کند. سرطان تیروئید در سنین جوانی و میان سالی شیوع دارد، همچنین این بیماری در خانم ها شایع تر می باشد. در اغلب موارد این سرطان بطور کامل درمان پذیر است و از بین می رود.

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,533
22,017
مدال‌ها
3
در شیمی درمانی، داروهای ضد سرطانی به فرد تزریق می شود. این داروها با به جریان افتادن در خون، باعث نابودی سلول های سرطانی خواهند شد.


در بیشتر موارد، سرطان تیروئید درمان می شود، مگر اینکه به سایر ارگان ها متاستاز داده باشد. اما گاهی سرطان قابل درمان نمی باشد، اما اقدامات درمانی انجام می شود تا جلوی رشد و تکثیر سلول های سرطانی و عود بیماری گرفته شود.
 

OVERDOS

سطح
6
 
ارشد بخش عمومی
پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
سرپرست فرهنگ و هنر
Jan
6,423
11,221
مدال‌ها
11
علائم سرطان تیروئید


ممکن است علائم سرطان تیروئید در افراد متفاوت باشد. علائم زیر می تواند نشانه های ابتلا به سرطان تیروئید باشد:


تغییر صدا: از آنجایی که عصب های مربوط به تارهای صوتی در پشت غده تیروئید قرار دارد، لذا هر تغییر در غده تیروئید از جمله تورم می تواند باعث تغییر صدا در فرد شود.

پیدایش توده در گردن: هر توده ای که روی گردنتان پیدا شود، و در عرض حداکثر چند هفته بطور خود به خود از بین نرود، می تواند از علائم سرطان باشد، لذا توصیه می شود در صورت مشاهده چنین غده ای فورا به پزشک مراجعه نمایید. چرا که ممکن است سرطان به غدد لنفاوی سرایت کرده باشد که در این صورت توده هایی اطراف گردن ایجاد خواهد شد.

اختلالات بلع: در صورت وجود توده یا تومور سرطانی، فرد دچار اختلالاتی در بلع خواهد شد. در صورت مشاهده هر گونه تورم گلو یا اختلالات بلع فورا به پزشک مراجعه نمایید.

مشکلات تنفسی: ایجاد مشکلاتی از جمله تنگی نفس، احساس سنگینی سی*ن*ه و درد سی*ن*ه می تواند از علائم ابتلا به این بیماری باشد. البته مشکلات تنفسی فقط در مرحله پیشرفته این سرطان مشاهده می شود.

احساس درد در ناحیه گلو و گردن.
 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: Nilan

OVERDOS

سطح
6
 
ارشد بخش عمومی
پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
سرپرست فرهنگ و هنر
Jan
6,423
11,221
مدال‌ها
11
دلایل ابتلا به بیماری سرطان تیروئید

تا کنون دلیل اصلی ابتلا به بیماری سرطان تیروئید مشخص نشده است، اما عواملی وجود دارد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد. این موارد عبارتند از:


تغییرات جسمی و هورمونی

در صورتی که غده تیروئید در معرض اشعه قرار بگیرد (مخصوصا در دوران کودکی)، احتمال ابتلا به بیماری سرطان افزایش می یابد. اشعه ایکس که در دندانپزشکی و سایر موارد استفاده می شود، خطر ابتلا به این بیماری را به میزان فراوانی افزایش می دهد.

عوامل ژنتیکی و وارثتی نیز احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: Nilan

OVERDOS

سطح
6
 
ارشد بخش عمومی
پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
سرپرست فرهنگ و هنر
Jan
6,423
11,221
مدال‌ها
11
درمان سرطان تیروئید



درمان سرطان تیروئید، بر اساس نوع و مرحله سرطان و وضعیت جسمانی بیمار انجام می شود. جراحی، هورمون درمانی و شیمی درمانی از جمله اقدامات درمانی هستند.

جراحی

جراحی، درمان اصلی سرطان تیروئید می باشد، البته به غیر از سرطان تیروئید آناپلاستیک. در صورت تشخیص سرطان تیروئید از طریق بیوپسی، تومور و یا تمام غده تیروئید، با جراحی برداشته خواهد شد. برخی از شیوه های جراحی عبارتند از:


تیروئیدکتومی

تیروئیدکتومی، یکی از معمول ترین شیوه های جراحی در برداشتن غده تیروئید می باشد، در صورتی که تمام تیروئید برداشته شود، بعد از جراحی، هورمون درمانی و یا مصرف قرص نیز نیاز می شود. از جمله مزایای این شیوه جراحی این است که امکان بررسی عود و بازگشت سرطان بعد از جراحی، از طریق اسکن و آزمایش خون وجود دارد.

لوبکتومی

این شیوه جراحی در مواردی که تومور ایجاد شده کوچک باشد و یا علائمی از پخش شدن به سایر قسمت ها وجود نداشته باشد، استفاده خواهد شد. جراح ابتدا برش هایی را در جلوی گلو و نزدیکی تیروئید ایجاد می کند، سپس تومور سرطانی برداشته می شود. از جمله مزایای این روش این است که، بعد از جراحی، دیگر نیازی به هورمون درمانی و یا مصرف قرص نخواهد بود.

هورمون درمانی

هورمون درمانی با هدف حفظ روند طبیعی متابولیسم بدن و پیشگیری از رشد و تقسیم سلول های سرطانی انجام می شود. بعد از جراحی، بدن قادر به تولید میزان کافی هورمون تیروئید نخواهد بود، به همین خاطر هورمون درمانی توصیه می شود. این شیوه درمانی از بازگشت سرطان تیروئید نیز پیشگیری می کند.

شیمی درمانی
 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: Nilan
بالا پایین