جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

خبری شاعر مازندرانی که کتاب را به میان مردم برده است؛ کلاچ، دنده، کتاب

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته کتاب و ادبیات توسط Puyannnn با نام شاعر مازندرانی که کتاب را به میان مردم برده است؛ کلاچ، دنده، کتاب ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 161 بازدید, 1 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته کتاب و ادبیات
نام موضوع شاعر مازندرانی که کتاب را به میان مردم برده است؛ کلاچ، دنده، کتاب
نویسنده موضوع Puyannnn
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Puyannnn
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4

مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
سال‌هاست موضوع ترویج کتاب و کتابخوانی با شیوه‌های جدید به دغدغه فعالان این حوزه تبدیل شده است. تعداد پایین شمارگان کتاب از یک سو و مشکلاتی که در دو سال اخیر به دلیل شیوع کرونا ایجاد شده است، از سوی دیگر عملا صنعت نشر کشور را با مشکلات مختلفی مواجه کرده است. در چنین شرایطی، ترویج کتابخوانی یکی از مهم‌ترین اقدامات فرهنگی است که می‌تواند اندکی از گره‌های این حوزه را باز کند و به ناشران و مؤلفان فرصت ادامه حیات بدهد و باید از آن حمایت کرد.
ترویج کتاب و فرهنگ کتابخوانی در شهرستان‌ها و مراکز دور از پایتخت، ده‌ها برابر سخت‌تر است و مشقت بیشتری دارد. حمید حمزه‌نژاد شاعر، نویسنده، پژوهشگر، گوینده رادیو مازندران، دبیر محافل ادبی استان، مدیر اجرایی نشر طنین سخن و مسؤول کافه کتابخوان بابل یکی از چهره‌های فرهنگی کشور است که در این میان دست روی دست نگذاشته و با استفاده از خودروی شخصی خود، کتابفروشی سیار راه انداخته است. تمام تلاش این شاعر و فعال فرهنگی این است چراغ کتابخوانی و زندگی با کتاب در شهر بابل خاموش نشود.
ماجرای فروش سیار کتاب را این‌گونه روایت می‌کند: از سال ۸۷ وارد کار نشر و پخش کتاب شدم و با نشرهای زیادی کار کردم و خیلی چیزها را در نشر هزاره ققنوس یاد گرفتم. همیشه آرزو داشتم برای خودم مستقل باشم تا این‌که سال۱۳۹۴ یک مغازه کوچک اجاره کردم و کتابفروشی مستقل خودم را راه انداختم.کم‌کم تجربه کسب کردم و در این بین ایده‌های خوبی به ذهنم می‌رسید.
این شاعر مازندرانی ادامه داد: همیشه دنبال این بودم که یک کتابفروشی سیار داشته باشم. خیلی تلاش کردم از ارگانی کمک بگیرم که حداقل ماشین مینی‌بوس یا اتوبوس در اختیارم بگذارند. حتی دنبال ماشین‌های بدون موتور هم بودم اما نشد تا این‌که گذشت و گذشت و با کمک نشر معارف توانستم به آرزوی دور و درازم برسم و الان این خودرو را هم از نشر معارف خریده‌ام و برای خودم هست.
ماشین کتابفروش
حمزه‌نژاد با اشاره به ویژگی‌های خاص خودروی خود گفت: این خودروی فوق‌العاده که حاصل فکر مهندسان ایرانی است، به صورت مکانیزه باز و بسته می‌شود و جذابیت خاصی دارد.
این فعال فرهنگی بابلی افزود: از آنجا که کتاب در اولویت خرید مردم نیست، مراجعه مردم به کتابفروشی‌ها کم شده است، بر همین اساس به این فکر افتادم که ما به سراغ مردم برویم و کتاب را در دسترس‌شان قرار دهیم. متاسفانه وقتی بنده این ماشین را گرفتم بیماری کرونا همه‌گیر شد و مشکلاتی به وجود آورد و تا الان هم نتوانسته‌ام آن‌طور که باید و شاید از آن بهره‌برداری کنم. وی ادامه می‌دهد: البته الان چند وقتی است اوضاع کمی مساعد شده و در تجمعات، نمازجمعه و خیابان‌های اصلی شهر حاضر می‌شوم و کتاب‌ها را عرضه می‌کنم و استقبال خوبی هم از این ابتکار شده است، ولی در کل چون برای تهیه و راه‌اندازی و تامین کتاب حدود ۲۰۰میلیون وام گرفته‌ام، مشکلات و دردسرهای فراوانی برایم ایجاد شده است چون شغل بنده کتابفروشی است و از این طریق روزگارم می‌گذرد.
حمزه‌نژاد گفت: ۳۵سال از خدا عمر گرفتم که حدود ۲۰سال را در کار فرهنگی بودم. در همه ارگان‌های دولتی خدمت کردم و به عبارتی کمک کردم و خودم را وقف
امور فرهنگی کردم اما متاسفانه جایی استخدام نشدم. هم منزل و هم مغازه‌ام استیجاری است. البته این را بگویم من عاشق کار فرهنگی‌ام و عاشق دنیای کتابم. همسرم هم همیشه حامی و همراهم بوده که واقعا مدیون دلگرمی‌هایش هستم. عاشقی من برای همسر و فرزندم هم دردسر شده است (با خنده).
این شاعر مازندرانی افزود: ان‌شاءا... اوضاع با کمک مسؤولان بهتر خواهد شد. هر جایی که تقاضا باشد، حضور پیدا می‌کنیم. من در این مدت کوتاه که اوضاع مساعد بوده است به روستاها و هیات‌ها، خیابان‌ها و چند شهرستان در استان مازندران رفته‌ام و این آمادگی را دارم اگر تقاضا باشد چه از سوی ارگان‌ها و موسسات فرهنگی و چه از سوی هیات‌ها به هر جای کشور بروم و نمایشگاه بر پا کنم.

موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4

مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
وی در پایان با طرح درخواستی از مسوولان و مردم گفت: یک درخواست از مردم و یک درخواست از مسوولان دارم. از مردم عزیز خواهش می‌کنم از کتابفروشی‌های شهر و محله‌شان حمایت کنند و کتاب را در اولویت زندگی‌شان قرار بدهند. می‌دانم روزگار سختی شده است اما باید به این درک برسیم که کتاب می‌تواند در خیلی مسائل برای ما راهگشا باشد اما از مسؤولان درخواست دارم لطفا به کارهایی که خلاقانه و عاشقانه است نگاه ویژه داشته باشند و حمایت کنند که قطعا این کار می‌تواند اعتبار و اثربخشی شما را بیشتر کند.

بالا پایین