جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

خبری شاهنامه در دروس علوم سیاسی گنجانده شود

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته کتاب و ادبیات توسط Puyannnn با نام شاهنامه در دروس علوم سیاسی گنجانده شود ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 107 بازدید, 1 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته کتاب و ادبیات
نام موضوع شاهنامه در دروس علوم سیاسی گنجانده شود
نویسنده موضوع Puyannnn
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Puyannnn
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: جای دارد که شاهنامه در دروس علوم سیاسی گنجانده و تدریس شود.

محمد حسین‌زاده در آئین بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی که شامگاه گذشته، ۲۴ اردیبهشت‌ ماه، در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به کارکرد شاهنامه در عصر حاضر اظهار کرد: جای دارد که دکترین نظامی، سیاست خارجی و روابط بین‌الملل خود را بر اساس مرام شاهنامه احصا کنیم.

وی در رابطه با اعطای نشان عالی فردوسی افزود: نشان فردوسی در چهار بخش اعطا می‌شود که بخش نخست در رابطه با حماسه‌پژوهی، فردوسی‌شناسی و شاهنامه‌شناسی است؛ یعنی کسانی که عمری موی خود را سفید کردند تا فردوسی را بشناسند و به مردم بشناسانند، لایق این نشان خواهند بود. حوزه دوم در رابطه با اعطای این نشان به فعالیت‌های مرتبط با حماسه‌سرایی است. همانطور که فردوسی آرمانی برای خود داشت و برای آن بزرگترین حماسه‌سرای جهان شد، ما نیز قرار است رصد کنیم و سالانه به کسانی که در مسیر فردوسی به سبک و آرمان او برای حماسه‌ها آفرینش ادبی و هنری می‌کنند، برای ایجاد قوت در ادامه مسیر جایزه نشان فردوسی را اعطا کنیم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اضافه کرد: بخش سومی که نشان فردوسی به آن تعلق می‌گیرد، حماسه‌سازی است. غایت فردوسی عزت و استقلال ایران بوده و جدا از مرزبانی زبان فارسی که هنر فردوسی است، در مرزبانی جغرافیایی ایران هم با کاشت نهال غیرت و عزت در دل ایرانیان نیز نقش داشته است. قهرمانانی که امروز در کشور ما حماسه می‌آفرینند، هم‌قدم رستم در حوزه صیانت از آب و خاک ایران قرار دارند و لایق دریافت نشان فردوسی خواهند بود.

حسین‌زاده ادامه داد: حوزه چهارم مربوط به اعطای نشان فردوسی نیز در رابطه با ترویج زبان فارسی در عرصه بین‌المللی است. به این ترتیب از کسانی که کمک می‌کنند تا زبان فارسی و آرمان فردوسی در دنیا نهادینه شود، قدردانی می‌شود. اولویت اول برای اعطای نشان هنرمندان کشورهای هم‌زبان و همسایه هستند اما در سال‌های آینده به سراغ کشورهای دورتر نیز خواهیم رفت. به امید آنکه زبان فارسی در تمام کشورها کرسی داشته باشد و آموزش داده شود.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
زبان فارسی زبان علم است

محمدحسن مقیسه، نویسنده نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: زبان فارسی آن زبانی است که مورد حسادت دشمنان این نظام است. چهار ماه پیش تلویزیون دولتی انگلیس برنامه‌ای تهیه کرد که در آن از دیکتاتوری زبان فارسی سخن گفت. وقتی این‌گونه مغرضانه درباره زبان فارسی صحبت می‌کنند، باید بدانیم که زبان فارسی زبان این روزهای ماست. اکنون فقط در سه کشور ایران، افغانستان و تاجیکستان به زبان فارسی سخن می‌گویند، در حالی که این زبان، زبانی است که در روزگار نه‌چندان دور از قسطنطنیه، یعنی ترکیه کنونی تا کلکته هند وسعت داشته است.

وی افزود: زبان فارسی آن زبانی است که توانسته در طول ۱۲۰۰ سال زندگی ایرانیان از خود دفاع کند. هنگامی که اسلام از غرب کشور وارد ایران شد، به زبان عربی بود. آن زمان ما ایرانی‌ها اسلام را پذیرفتیم و مسلمان شدیم اما عرب‌زبان نشدیم.

این نویسنده تصریح کرد: در مرحله دوم خاندان‌های غزنوی، سلجوقی و خوارزمشاهی که ایرانی نبودند و از ماوراءالنهر آمده بودند، در کشور ما حکومت کردند. زبان آن‌ها نیز فارسی نبود اما این زبان مقابل آن‌ها مقاومت کرد و از بین نرفت. در مرحله سوم مغول‌ها به کشور ما حمله کردند و آثاری از زبان مغولی بر زبان ما گذاشتند اما زبان فارسی باز هم مقابل زبان مغولی تسلیم نشد و مقاومت کرد. در مرحله چهارم نیز این زبان با بی‌مهری صفوی‌ها روبه‌رو شد و در مرحله پنجم هم در حکومت گذشته صحبت از تغییر خط و زبان به میان آمد.

مقیسه بیان کرد: نکته‌ای که رهبر معظم انقلاب بر آن پافشاری می‌کنند، این است که جامعه و هویت ایرانی بر ۲ رکن استوار است. نخست دین مبین اسلام و دوم زبان فارسی که اگر هر یک از این ۲ آسیب ببیند، هویت ایرانی ما آسیب می‌بیند. رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌فرماید ما در این کشور به همت دانشمندان، استادان، بزرگان و سرآمدان باید زبان فارسی را به جایگاهی برسانیم که زبان علم شود. این سخن پشتوانه تاریخی دارد.

وی اضافه کرد: اکنون برخی زبان‌ها که بیش از ۱۰۰ میلیون گویش‌گر دارد، زبان علمی نیست اما دانشمندان ما در این سال‌ها ثابت کردند زبان فارسی زبان علم است زیرا فلسفه، الهیات، حکمت، معارف اسلامی، روان‌شناسی و بسیاری از علوم دیگر را در خود پرورانده است
 
بالا پایین