جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی شیوه آغاز رمان و داستان کوتاه

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته جمع‌آوری نکات توسط نهال رادان با نام شیوه آغاز رمان و داستان کوتاه ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 334 بازدید, 4 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته جمع‌آوری نکات
نام موضوع شیوه آغاز رمان و داستان کوتاه
نویسنده موضوع نهال رادان
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط نهال رادان
موضوع نویسنده

نهال رادان

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,390
مدال‌ها
7
#شيوه_آغاز_روايت
#رمان
#داستان_كوتاه
یکی از مشهودترین تفاوت‌های کیفی میان رمان و داستان کوتاه، شیوه‌ی آغاز شدنِ روایت در این دو ژانر است. هر نویسنده‌ای، خواه قصد نوشتن داستانی کوتاه را داشته باشد و خواه بخواهد رمان بنویسد، ناگزیر باید روایتش را به تأثیرگذارترین شکل ممکن آغاز کند. به بیان دیگر، آغاز هر داستانی نخستین انگیزه را برای دنبال کردن آن داستان به خواننده می‌دهد و از این رو، نویسنده‌ای که نتواند آغاز داستانش را به طرزی گیرا (توجه‌انگیز) بنویسد، شاید بزرگ‌ترین بخت خود برای علاقه‌مند کردن خواننده به دنیای تخیلیِ آن داستان را از دست بدهد. نویسندگانِ صناعت‌شناس و صاحب‌سبک که شناخت درستی از ماهیت داستان کوتاه و تفاوت آن با رمان دارند، به دقت درباره‌ی شیوه‌های گوناگون آغاز کردن روایت می‌اندیشند و تلاش می‌کنند تا مناسب‌ترین مدخل را برای ورود خواننده به دنیای داستان برگزینند. بیش تر داستان‌های کوتاه مدرن به گونه‌ای آغاز می‌شوند که گویی خواننده ناگهان وارد اتاقی شده است. در این اتاق، شخصیت‌هایی که همگی برای خواننده غریبه‌اند، مشغول گفت‌وگو یا در حال انجام کاری هستند. گاهی هم (به ویژه در داستان‌های مدرن و پسامدرن) خواننده نه با چند شخصیت، بلکه با یک شخصیت منفرد و منزوی روبه‌رو می‌شود که با هیچ ک.س سخن نمی گوید، بلکه خاطراتی معمولن حسرت‌بار یا دردناک از گذشته را ناخواسته در ذهنش مرور می‌کند. خواننده هنوز از مفاد گفته‌های این شخصیت‌ها، یا از چندوچونِ رویدادهایی که به ذهن شخصیت منزوی وارد شده است، خبر ندارد و از این رو آغاز این داستان‌ها پر از ابهام است. اساسن صنعت ادبی موسوم به «ابهام» ambiguity یکی از کارآمدترین ابزارهایی است که به‌ویژه نویسنده‌ی داستان کوتاه در کار خود به آن نیاز دارد. ابهام‌آفرینی یکی از راه‌های ایجاد انگیزه‌ی خواندن داستان در خواننده است. گفت‌وگوهای ابهام‌دار یا وضعیت‌های مبهم، یادآور موقعیت‌هایی است که همه‌‌ی ما در زندگیِ واقعی مقهور ابهام می‌شویم و نمی‌توانیم دلیل رویدادی، یا دلیل رفتار کسی، را به روشنی دریابیم. به عبارتی، خواندن داستان کوتاه تمرین حساس شدن به ابهام در زندگی است.
 
موضوع نویسنده

نهال رادان

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,390
مدال‌ها
7
آغاز رمان، برعکس، مستلزم زمینه‌چینی برای بسط و گسترش بعدیِ رویدادهاست. در زمینه‌چینی، نویسنده می‌باید زمان و مکانی را برای داستان معلوم کند، شخصیت یا شخصیت‌های اصلی را به خواننده بشناساند، رابطه‌ی شخصیت‌ها را مشخص سازد، حال‌وهوای عاطفیِ خاصی را ایجاد کند و به‌طور کلی زمینه یا موقعیتی متقاعدکننده برای رخ دادن رویدادها فراهم آوَرَد. آغاز رمان معمولن حسی از روزمرگی در خوانند برمی‌انگیزد، گویی که روال معمول امور یا جریان یکنواخت و تکراریِ زندگی در دنیای تخیلی رمان برای خواننده بازگفته می‌شود. این خود مقدمه چینی مؤثری برای بروز کشمکش در بخش‌‌های بعدیِ رمان است. کشمکش در رمان بنابه تعریف عبارت است از رویارویی دو نیرو که چرخه‌ی معمولِ امور را در زندگیِ شخصیت‌ها بر هم می‌ریزد. در بیش تر رمان‌های پیشامدرن، این دو نیرو معمولن در شکل دو شخصیت بازنمود پیدا می‌کنند، اما در اغلب رمان‌های مدرن و پسامدرن، این دو نیرو تمایلاتی متعارض در درون روانِ ازهم‌گسیخته‌ی شخصیت اصلی رمان هستند. کشمکش همچنین دلیل پویاییِ شخصیت‌ها در سِیرِ رویدادهای رمان است. اگر رمان‌نویس نتواند با شیوه‌ی آغاز رمان حسی از روند مقرر و معمولِ زندگیِ شخصیت‌هایش ایجاد کند، در گره‌افکنی و ایجاد کشمکش در پی رنگ نیز ناکام خواهد ماند.
 
موضوع نویسنده

نهال رادان

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,390
مدال‌ها
7
در داستان کوتاه، نویسنده می‌بایست لزومن این درجه از ابهام را در روایت بیاورد تا خواننده خود به صرافت فکر کردن و کشف دلالت‌ها بیافتد. به عبارت دیگر، نویسنده باید بسیاری از موضوع ها را صرفا با توسل به استعاره یا سمبل مورد اشاره (و نه شرح و بسط) قرار دهد تا فرایندی ثانوی در ذهن خواننده آغاز شود، فرایندی موازی با فرایند خواندن داستان که طی آن، خواننده بیش از آن چه در داستان صراحتا گفته شده، به آن چه هرگز گفته نشده است پی ببرد.این نکات، چنان‌که اشاره کردیم، فقط با خواندن کل داستان و پس از کنار هم قرار دادنِ تکه‌های پراکنده‌ی این روایت (داستان فروپاشی یک زندگی) بر خواننده آشکار می‌شوند.
 
موضوع نویسنده

نهال رادان

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,390
مدال‌ها
7
ده روش برای آغاز داستان📚

۱. مکالمه‌ی جذابی آغاز کنید.

🔑|• گفت‌وگو یکی از ابزارهای ایجاد تنش است. آغاز فصل اول کتاب «نُه غریبه‌ی تمام‌عیار» اثر لیان موریارتی را در نظر بگیرید:

زن گفت: «من خوبم، هیچ مشکلی ندارم.»
ولی به نظر یائو او خوب به نظر نمی‌رسید. این روز اول او به عنوان کارآموز پیراپزشکی بود. و سومین فراخوان او.

🔗|• موریارتی ما را وسط مکالمه‌ی دو شخصیت که خیلی کم در موردشان می‌شناسیم، پرتاب می‌کند.

🩸|• با این حال، او با جزییاتی که فاش می‌کند، فوراً وضعیتی جذاب ایجاد می‌کند. یائو پیراپزشک است و زن شخصی است که یائو برای پاسخ‌گویی به او فراخوانده شده است.

⏳|• گفت‌وگو ابزاری عالی برای ایجاد تنش روایی است. در اینجا تنش به دلایل مختلف ایجاد می‌شود:
• این گفت‌وگو حاکی از آن است که مشکلی در مورد زن وجود دارد (چیزی که آن قدر ضروری هست که نیاز به پیراپزشک باشد).
• تضاد بین حضور یائو و زنی که ادعا می‌کند حالش خوب است.
 
موضوع نویسنده

نهال رادان

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,390
مدال‌ها
7
ده روش برای آغاز داستان📚
۲. مکانی تدارک ببینید!

🔍|• شاید گاهی بخواهید خواننده‌تان حس و تصوری از مکان نداشته باشد (برای مثال اگر شخصیت اصلی شما در مخزنی تنها باشد).

✂️|• اما بیشتر اوقات، دادن مختصات و گستره‌ای از مکان داستان، به وقایع اجازه می‌دهد که در جایی لنگر بیندازند، و جای پای خود را محکم کنند.

🎭|• این‌طور، خواننده اطلاعات کلیدی را برای شفاف شدن چیزها در اختیار دارد. فصل دوم رمان «تمام نورهایی که نمی‌توانیم ببینیم»، اثر آنتونی دوئر را در نظر بگیرید:

نیمه‌شب از کانال عبور می‌کنند. دوازده نفرند و نام چند آهنگ را روی خود گذاشته‌اند: آب‌وهوای طوفانی و تخیلی، حال خوش، مادر گروهبان من. دریا زیر آنها به آرامی حرکت می‌کند و سفیدی امواج خود را همچون نشان‌هایی بی‌شمار به اطراف می‌پاشد. به زودی، خلبان‌ها می‌توانند توده‌هایی جزایر مهتاب‌زده را در امتداد این افق تشخیص دهند. فرانسه.

🗳|• همه‌ی عناصر صحنه‌سازی وجود دارد:
• مکان: کانال بین انگلیس و فرانسه.
• زمان: نیمه‌شب.
• جهت حرکت در مکان: در امتداد (کانال).
• به سمت: جزایر فرانسه.
 
بالا پایین