جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی صفر تا صد آموزش نویسندگی

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته جمع‌آوری نکات توسط Puyannnn با نام صفر تا صد آموزش نویسندگی ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 465 بازدید, 7 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته جمع‌آوری نکات
نام موضوع صفر تا صد آموزش نویسندگی
نویسنده موضوع Puyannnn
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط نهال رادان
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
یادگیری مهارت نویسندگی را چگونه شروع کنیم؟

توصیه می‌کنیم حتی اگر هنوز آموزش خاصی را شروع نکرده‌اید، به‌صورت خودجوش شروع به نوشتن کنید. این‌که در این راه دچار اشتباهات زیادی شوید و نوشته‌هایتان موردپسند اطرافیان نباشد و حتی مورد تمسخر قرار بگیرید فرایندی طبیعی است، اما این شروع، جرقه‌ای برای اوج گرفتن شما خواهد بود.
گام دوم این است که برای آموزش حرفه‌ای نویسندگی خود برنامه‌ریزی کنید. بدین‌جهت لازم است در رابطه با منابع مختلف آموزش نویسندگی از جمله کتاب‌های نویسندگی، آموزش‌های مجازی نویسندگی و... به‌خوبی تحقیق کرده تا بتوانید در نهایت انتخاب درستی داشته باشید.
گام سوم نیز دنبال کردن منظم و با انگیزه‌ آموزش‌ها و استمرار در تمرین نویسندگی است. آن‌قدر بنویسید که تمامی اشتباه‌های نویسندگی را مرتکب شوید، این باعث می‌شود هر یک از این اشتباهات به تجربه‌ای تکرار نکردنی برای شما تبدیل شوند
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
نویسندگی چه کاربردهایی دارد؟
شما می‌توانید از مهارت نویسندگی برای نوشتن کتاب‌های رمان، کتاب‌هایی با موضوعات علمی، داستان‌های کوتاه، محتواهای مختلف و... استفاده کنید. نویسندگی علاوه بر این‌که می‌تواند راهی برای کسب درآمد شما باشد، آن‌قدر زیبا و دلچسب است که می‌تواند روحتان را نیز جلا ببخشد. در واقع این هنر آن قدر زیبا است که ممکن است در طول انجام آن متوجه گذر زمان نشوید.

کارگاه نویسندگی خلاق
کارگاه نویسندگی خلاق، یک کارگاه آموزشی است که به شما نحوه خلاقانه نوشتن را می‌آموزد. در واقع در طی این کارگاه می‌آموزید که چگونه از ایده‌های ناب و خلاقیت ذهن خود و حتی اطرافیان برای نوشتن استفاده کنید. نوشتن مطالب خلاقانه و برگرفته از ایده‌های ناب، موجب جذب مخاطب و میخکوب کردن او در جهت به پایان رساندن نوشته می‌نماید. در کارگاه نویسندگی خلاق، علاوه بر این‌که می‌آموزید که خلاقیت در نویسندگی یک امر ذاتی نیست و باید آن را آموخت، به گوهر درونی و قدرت ذهنی خود نیز پی می‌برید و در واقع قدمی در راه تکامل شناخت خود، خواهد بود.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
رمان‌نویسی
بسیاری از افرادی که در پی یادگیری مهارت‌های نویسندگی هستند، به دلیل علاقه‌ به رمان‌نویسی این راه را در پیش می‌گیرند. در رابطه با رمان‌نویسی نکات مختلفی را باید به کار بگیرید که در اینجا به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:
1- مشخص کردن ایده اصلی و طرح کلی داستان: برای این‌که یک رمان خوب بنویسید، لازم است که یک طرح کلی از داستان در ذهن خود داشته باشید. داشتن طرح کلی داستان به نوشته شما جهت داده، موجب تسریع و سهولت نوشتن نیز خواهد شد.
2- انتخاب زاویه دید مناسب برای داستان: برای نوع رمان خود یک زاویه دید مناسب در نظر بگیرید. برای مثال برای کتاب‌های مذهبی در رابطه با زندگی‌نامه امامان، استفاده از زاویه دید اول شخص مناسب نیست. در ضمن روایت داستان از زاویای دید متعدد نیز می‌تواند جذابیت خاصی به داستان ببخشد.
3- توسعه دادن شخصیت‌های داستان: سعی کنید به تعداد کافی از کاراکترها و شخصیت‌های مختلف استفاده کنید. کم بودن تعداد کاراکترها موجب ایجاد حس محدودیت و یکنواختی در مخاطب شده و نیز زیاد بودن تعداد کاراکترها موجب خستگی و سردرگمی مخاطب خواهد شد.
4- به جزئیات دقت کنید: نکته بسیار مهمی که در رابطه با رمان‌نویسی وجود دارد، ذکر جزئیات است. شما باید به‌گونه‌ای رمان بنویسید که مخاطب بتواند تمامی داستان را مانند یک فیلم در جلوی چشمان خود تصور کند. در نوشتن رمان، پرداختن به تمامی جزئیات، از جمله جزئیات چهره، لباس، قد و قامت و سایر ویژگی‌های کاراکترها، جزئیات و ویژگی‌های محیط‌ها و اجزای محیط ذکر شده در داستان و... بسیار مهم خواهد بود.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
نگارش علمی
هدف برخی نیز از یادگیری نویسندگی، توانایی نگارش علمی است. نگارش علمی معمولاً برای کتاب‌های علمی، مجلات علمی، سایت‌های مختلف و... کاربرد دارد. برای نوشتن مطالب علمی، سادگی سخن اصل موضوع است. در واقع از آن جا که مخاطب در مطالعه این‌گونه مطالب، با نکات علمی و محتویات آن درگیر می‌شود، استفاده از آرایه‌های ادبی و واژه‌های نامأنوس در نگارش علمی یک خطای بزرگ است.

راه‌های آموزش نویسندگی
برای یادگیری مهارت‌های نویسندگی راه‌های مختلفی وجود دارد. حتی خود فرد می‌تواند با آزمون و خطا نویسندگی را بیاموزد که این روش بسیار زمان‌بر و غیرقابل اطمینان بوده و توصیه نمی‌شود. از جمله راه‌هایی که فرد می‌تواند با استفاده از آن مهارت‌های نویسندگی را بیاموزد، می‌توان به مطالعه کتاب‌های نویسندگی، شرکت در دوره نویسندگان، کارگاه نویسندگی، مدرسه نویسندگی و... اشاره کرد.
 

نهال رادان

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,390
مدال‌ها
7
⭐️ اگر صاحب کتاب هستید یا از کتابخوان‌های الکترونیکی استفاده می‌کنید می‌توانید خیلی راحت در حاشیه‌ی کتاب بنویسید یا در ابزارهای الکترونیکی یادداشت کنید.
اول از همه این کار لذت خواندن کتاب را چندین برابر می‌کند.
زیر عباراتی که دوستشان دارید خط بکشید. جملاتی را که مبهم است یا سوالی راجع بهشان دارید مشخص کنید.

🌙 راجع به شخصیت‌های اصلی کتاب بنویسید. نامشان را یادداشت کنید. هر کدام چه ویژگی‌هایی داشتند و چه کارهایی انجام دادند.

⭐️ در صورت نیاز کتاب را به بخش‌های مختلف تقسیم کنید.
داستان چگونه شروع می‌شود؟
چه اتفاق مهمی در میانه‌ی آن روی می‌دهد و در نهایت چگونه به پایان می‌رسد؟

🌙 کتاب در یک جمله راجع به چیست؟ ایده‌ی اصلی کتاب را بنویسید. چه موضوعی چندین بار به شکل‌های مختلف تکرار شده است؟ به عنوان مثال به عملکرد یا گفتار شخصیت‌های اصلی داستان دقت کنید.

⭐️ نوشتن خلاصه را بعد از به پایان رساندن کتاب شروع کنید.
از یادداشت‌هایی که در حین خواندن کتاب برداشته‌اید استفاده کنید.

🌙 ترتیب اتفاقات را تغییر ندهید. از همان نقطه‌ای که کتاب آغاز شده است شروع کنید و در همان جایی که به پایان
می‌رسد تمام کنید.

⭐️ خلاصه‌ی خود را با توضیح راجع به نویسنده شروع کنید. سپس راجع به نام کتاب توضیح مختصری بدهید و داستان کتاب را تعریف کنید. بعد به نقاط اصلی داستان اشاره کنید. چه اتفاقات مهمی در کتاب روی می‌دهد که روند داستان را تعیین می‌کنند؟
در نهایت به ایده‌ی اصلی کتاب اشاره کنید و خلاصه‌ی خود را تمام کنید.

🌙 خلاصه‌ی کتاب جای خوبی برای اظهار نظر نیست، بنابراین نظرات خود را در خلاصه‌ای که می‌نویسید نیاورید.

⭐️ می‌توانید جملات کتاب را در قسمت‌هایی از خلاصه‌ی خود بیاورید.
از جملاتی که هنگام خواندن کتاب زیر آنها خط کشیده‌اید استفاده کنید، این کار باعث می‌شود ارتباط خلاصه با متن اصلی کتاب حفظ شود.

🌙 اگر تعداد شخصیت‌های داستان زیاد است و یا رابطه میان مطالب پیچیده است می‌توانید از تکنیک درخت دانش یا نمودار حافظه استفاده کنید. در این روش می‌توانید موضوع اصلی را در میان کاغذ بنویسید و مطالب دیگر را مانند شاخ و برگ به موضوع اصلی مرتبط کنید.

منبع: ریدرز📖
 

نهال رادان

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,390
مدال‌ها
7
📘- نوشتن، مراحلی دارد. هر کتاب آموزش نویسندگی این مسأله را قبول دارد.
📗- اصطلاحات هر کتابی با کتاب دیگر فرق دارد ولی می‌توانیم همه آن‌ها را در دو دسته قرار بدهیم: مرحله قبل از نوشتن و مرحله بازبینی.

📒- مرحله قبل از نوشتن را پرسش و پاسخ، آزادنویسی، کشف، پرسیدن، حباب‌سازی و غیره هم نامیده‌اند. در این مرحله دست به کشف می‌زنیم.
📙- در این دوره است که کاملا آزاد می‌نویسیم، محدودیتی نداریم و بیرون از کنترل «الگو»یمان قرار داریم. هیچ لازم نیست به مسائل آزارنده‌ای چون دستور زبان و نحو توجه کنیم. لازم نیست پاراگراف‌بندی کنیم.

📕- در این مرحله هرچه بنویسیم ممکن است پله‌ای برای رسیدن به مرحله دیگر باشد. اولین نسخه نوشتارتان هم در همین مرحله تولید می‌شود. در این مرحله دنیا گلگون و عالی و پر از شگفتی است.
📘- اینجاست که گاهی یاوه می‌گوییم، شروع‌های نادرست داریم، می‌فهمیم شخصیت‌هایمان چه کسانی‌اند و خودمان را شگفت‌زده می‌کنیم..‌.

📗- مرحله دوم کار نویسندگی بازبینی است که خود، مراحل بسیاری دارد. در این مرحله است که از طرف چپ مغزمان کار می‌کشیم.
📒- یک قدم به عقب برمی‌داریم، نوشته‌مان را با دیدی نقادانه می‌خوانیم و با ابزارهای کارمان آن را رنده می‌کنیم و تراش و صیقل می‌دهیم تا قلب کار که در مرحله قبل از نوشتن به آن دست پیدا می‌کنیم، حالتی پیدا کند که خواننده بتواند با آن ارتباط بگیرد.

- لرن هرینگ🖌📖
 

نهال رادان

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,390
مدال‌ها
7
📘- ۱. موضوعی انتخاب کنید.

📘- پیش از این که شروع به نوشتن کنید، حتما حرف‌هایی مهمی داشته‌اید که می‌خواستید آن را با دیگران در میان بگذارید.
📘- اف. اسکات فیتزجرالد، نویسنده کتاب «گتسبی بزرگ»، جایی گفته است: «شما کتاب نمی‌نویسید برای این که می‌خواهید چیزی را به دیگران بگویید. شما برای این کتاب می‌نویسید که چیزی برای گفتن به دیگران دارید.» پس درباره چه چیزی می‌خواهید بنویسید؟

📘- شما باید موضوعی داشته باشید که بتوانید آن را اندازه یک کتاب بسط و گسترش بدهید. باید بدانید حرف‌هایی که می‌خواهید بزنید اندازه یک کتاب است یا یک وبلاگ یا اندازه یک خبرنامه.



📗- ۲. فرضیه‌ای را برای خودتان در نظر بگیرید و آن را پیش ببرید.

📗- شما به یک زاویه دید احتیاج دارید، به یک قلاب. هیچ ایده جدیدی دیگر وجود ندارد، اما می‌توانید به شیوه‌ای که ایده‌تان را عرضه می‌کنید، چیزی اصیل و منحصر به‌فرد به نمایش بگذارید.
📗- به این فکر کنید که ارنست همینگوی چه‌طور درباره گاوبازی به شیوه خودش نوشته است.
📗- همه کارها پیش از این انجام شده، اما نکته این جا است که شما این کارها را انجام نداده‌اید. فرق ماجرا همین است.



📒- ۳. به خواننده‌های کتاب‌تان فکر کنید.

📒- از قانون‌های طلایی نوشتن، این است که مخاطب‌تان را بشناسید.
📒- وقتی دارید می‌نویسید، باید به آن‌ها و نیازهایشان فکر کنید. مخاطب می‌داند که شما درک می‌کنید او از کجا آمده است.
📒- اگر این کار را بکنید و مخاطبان‌تان را جایی که هستند ملاقات کنید، می‌توانید آن‌ها را با خودتان به هر جایی که می‌خواهید ببرید و آن‌ها هم دیگر برای همیشه به شما وفادار خواهند ماند.



📕- ۴. خلاصه‌ای از کارتان فراهم کنید.

📕- اغلب آماده کردن خلاصه‌ای از کار موقع نوشتن کار حوصله سربری است.
📕- ممکن است فکر کنید این کار خلاقیت‌تان را محدود می‌کند یا شما را همان جایی که شروع کرده‌اید نگه می‌دارد.
📕- اما حقیقت این است که آماده کردن و نوشتن خلاصه‌ای از کارتان باعث می‌شود فرآیند نوشتن سریع‌تر پیش رود و کار آرام‌تری در پیش داشته باشید.

منبع: با نویسندگان✨
 

نهال رادان

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,390
مدال‌ها
7
📘- ۵. بخوانید، بخوانید، بخوانید.

📘- اگر می‌خواهید نویسنده شوید، کتاب خواندن دیگر کار تجملاتی محسوب نمی‌شود. خواندن لازمه کار است.
📘- باید مفصل کتاب بخوانید و حواس‌تان باشد که نویسنده برای درست درآوردن داستان‌اش چه کار کرده است و ببینید اگر خودتان بودید، چه کار می‌کردید.
📘- هیچ راه میان‌بری برای این کار وجود ندارد، باید برای کتاب خواندن وقت پیدا کنید و بخوانید.



📗- ۶. برای پایان کارتان زمانی تعیین کنید.

📗- فکر کنید منتظر به‌دنیا آمدن فرزندی هستید و قرار است سر تاریخی مشخص بچه‌ای به اعضای خانواده‌تان اضافه شود و درباره این تاریخ هیچ کاری از دست‌تان برنمی‌آید.
📗- با تاریخ آماده شدن کتاب‌تان هم همین‌طور برخورد کنید و به آن وفادار باشید. تعیین تاریخ برای تمام شدن کتاب‌تان رفتاری بسیار حرفه‌ای است.
📗- نویسنده‌ بااستعدادی هم بود که فکر می‌کرد هیچ وقت نمی‌تواند به صفحه‌های پایانی کتاب‌اش برسد.
📗- او چکی را به نام یکی از کاندیداهای سیاسی که ازش متنفر بود نوشت و تاریخی را برای وصول چک در آینده نوشت و از یکی از دوستان‌اش خواست اگر تا آن تاریخ کتاب را تمام نکرد، چک را برای آن کاندیدای سیاسی بفرستد.
📗- به این ترتیب، پیش از آن تاریخ او کتاب‌اش را تمام کرد.



📒- ۷. برای ساعت‌های نوشتن‌تان برنامه‌ریزی کنید.

📒- هر نویسنده‌ای برنامه‌های زندگی خودش را دارد. بنابراین، این که بخواهید از برنامه‌های نویسنده‌های دیگر تبعیت کنید، چندان کمکی به حال شما نمی‌کند.
📒- می‌توانید از این برنامه‌ها الهام بگیرید، اما نکته‌اش این است: برنامه منظمی برای خودتان پیدا کنید که برای شخص شما جواب بدهد و سعی کنید به این برنامه تا تمام شدن کتاب‌تان وفادار بمانید.
📒- همیشه وسوسه دررفتن از زیر کار وجود دارد، اما برای همین برنامه نوشته‌اید که از زیر کار درنروید.
📒- به هر حال، درست است که سرتان به شغل رویایی‌تان گرم است، اما هر شغلی به‌هر حال شغل است.



📕- ۸. فقط بنویسید، بعداً ویرایش کنید.

📕- حتما همیشه این جمله را شنیده‌اید، اما باز هم باید تکرارش کرد.
📕- ویرایش کردن حین نوشتن باعث می‌شود تمام شدن کتاب‌تان مدام عقب بیفتد.
📕- اگر نسبت به هر جمله‌ای که می‌نویسید، در دم وسواس نشان دهید، این باعث می‌شود در روند جریان فکری و کاری شما اختلال ایجاد شود.

منبع: با نویسندگان🖌
 
بالا پایین