جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی صفر تا صد انشا نویسی( جلسه‌ی دو)

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزشات انشاء‌نویسی توسط NIRI با نام صفر تا صد انشا نویسی( جلسه‌ی دو) ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 222 بازدید, 3 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزشات انشاء‌نویسی
نام موضوع صفر تا صد انشا نویسی( جلسه‌ی دو)
نویسنده موضوع NIRI
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط NIRI
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7
 
خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,023
26,591
مدال‌ها
12
این کار چه کمکی به او خواهد کرد و در زندگی او چه تاثیری خواهد گذاشت ؟

هنگامی که یک کودک بتواند این نم و تفکر و تمرکز را در متن های خودش جای دهد ، به مرور با یک تسلط ذهنی در عمیق ترین لایه های ذهن خودش مواجه می شود ، چرا که نوشتن بر اساس تحقیقاتی که پیش تر در باب آن در سایر مقالات ها صحبت کرده ایم ، از عمیق ترین و دور ترین و تاریک ترین نقطه ی ذهن انسان به سمت روشنایی جریان می یابد.

از این رو وقتی نویسندگی و یا همان نمونه ی ساده اما تاثیر گذار آن انشا نویسی در یک فرد نهادینه شود ، آنگاه شاهد خواهیم بود که وی در تمام تصمیم گیری های ذهنی خویش قادر به یک جمع آوری داده و سپس تمرکز بر روی مرتبط کردن آن و یک نتیجه گیری خواهد شد.

یکی دیگر از ویژگی های این کار این است که هنگامی که بتواند یک کوودک بتواند میان داده های ذهنی و پروسه ی ذهنی برای تصمیم گیری ارتباط منطقی پیدا کند ، طبیعتا شخصی خواهد شد که در عملکرد نیز بسیار قوی خواهد بود.

چرا که عملکرد انسان کاملا به ذهن انسان بستگی دارد. وقتی شما بتوانید میان کارهایی که باید انجام دهید ( یعنی داده ها) و چگونگی انجام دادن آن ( پروسه ی ذهنی برای اتصال داده ها) ، یک ارتباط برقرار کنید ، آنگاه نظم بیشتری بر روی انجام کارها خواهید داشت و این باعث می شود که یک کودک زمانی که روی انشا نویسی تمرکز داشته باشد ، تمام زندگی اش را به مثابه یک برگه ی سفید کاغذ با یک موضوع انشا بییند.

ب ) در شمایی دیگر ، تحقیقات نشان داده است که کودکان و نوجوانان تسلط ذهنی برای شناخت داده ها و مقیاس ها را ندارند. اگر دیده باشید ، بسیاری از کودکان دبستانی و حتی در سن و سالی بزرگتر ، بسیاری از کودکان راهنمایی ، مقیاس اندازه گیری هایشان کاملا حسی است.

بگذارید دو مثال عینی برایتان بزنم که در زندگی شخصی خودم با آن روبرو بوده ام. روزی در خانه مهمان داشتم و به درخواست مهمانان تصمیم به خرید بستنی برای کودکان گرفتیم. هنگامی که بستنی ها را خریدم ، متوجه شدم که یکی از کودکان این جمع مدام بستنی اش را با دیگران مقایسه می کند و بستنی ها را اندازه می گیرد و به همه می گوید که من بستنی بیشتری خورده ام و بستنی من بزرگ تر است.

در واقع آن کودک که حدودا ده سال هم سن داشت ، نمی توانست و این درک ذهنی و تسلط ذهنی بر روی مقیاس های اندازه گیری را در اختیار نداشت که بتواند این نکته را درک کند که همه ی بستنی ها یک وزن و یک اندازه دارند و همه در نهایت به یک مقدار بستنی می خورند.

یا در مثال دیگری ، در ایام عید هنگامی که به بچه ها عیدی می دادم ، متوجه شدم که بچه ها به ارزش پولی که در اختیار آن ها می گذاریم توجهی ندارند بلکه تنها به تعداد اسکناس ها توجه می کنند.

فرض کنید شما به دو کودک هردو مبلغ پنجاه هزار تومان عیدی میدهید ، اما با این اوصاف که آن ها مفهوم پول را آموخته اند و می دانند که رقم ها و ارزش پول به چه صورت است ، اما اگر به یکی از آن ها یک اسکناس پنجاه هزار تومانی بدهید و به یکی دیگر پنجاه اسکناس هزار تومانی بدهید ، خواهید دید که هر کدام از آن ها چه رویه ی متفاوتی را در قبال این دو مطلب در پیش می گیرند و آن کودکی که یک اسکناس پنجاه هزار تومانی گرفته است به طبع ناراحت تر از آنی است که یک حجم از اسکناس های هزار تومانی به مبلغ پنجاه هزار تومان گرفته است.
 
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7
 
خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,023
26,591
مدال‌ها
12
این ذات تفکر کودکان و ذات و مقیاس اندازه گیری آنان است.این جاست که می فهمیم یکی دیگر از شیوه های تسلط بر ذهن ، درکی صحیح از مقیاس ها و اندازه گیری هاست. حال اگر بخواهیم این قضیه را باز کنیم می توانیم هزارن مثال بزنیم ، اما در اینجا می خواهیم به شما توضیح دهیم که چگونه نویسندگی و انشا نویسی در یک کودک می تواند تسلط ذهن را در او ایجادکند.

پس در این مرحله نیز آموختیم که اگر یک کودک در معرض انشا نویسی قرار بگیرد و برای داده هایی که در هر انشا به کار می برد ، بررسی های لازم را انجام دهد ، بعد از مدتی در می یابد که ارزش هر کلمه ، هر مفهوم و هر مبحث چه میزان می باشد و چگونه می تواند با استفاده از استدلال ها حق تقدم اهمیت ها را بشناسد و آن ها را در زندگی نیز بهره بگیرد.

حق تقدم ها دقیقا چیزی است که یک انسان باید در زندگی به آن آگاه باشد. اما مورد سوم مقیاس گذاری های انتخابی است. انتخاب میان دو ارزش ، انتخاب میان دو مقیاس و یا انتخاب میان دو راه ، سومین عامل مقیاس گذاری و ارزش گذاری ها در انشا نویسی است.

این نکته بسیار واضح است ، چرا که بیشتر عنوان هایی که در انشاها نیز وجود دارد ، از همین مقیاس استفاده می شود. مقیاس های انتخابی یک مثال واضح دارد که بیش از چندین نسل از همه ی کودکان و نوجوانان ایران با آن روبرو بوده اند و آن موضوع انشایی است به نام ” علم بهتر است یا ثروت؟ ” .

هنگامی که یک انسان در چنین شرایطی قرار می گیرد ، نیاز دارد که یک مقیاس انتخاب و تصمیم گیری را در زندگی اش اعمال کند و سپس آن را در متن خودش بیان کند. اگر دقت کرده باشید ، کودکانی که با این دست از سوال ها مواجه می شوند ، بسیار کنجکاو می شوند و خودشان را در موقعیت های متفاوت می بیند.
 
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7
 
خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,023
26,591
مدال‌ها
12
حتی در این باب پیش از این نیز خدمتتان عرض کردیم که یک کودک به دنبال مفهوم انتخابی ، همیشه رضایت دیگران را مد نظر قرار میدهد . از این رو انشا نویسی به کودکان این کمک را می کند که درک حقیقی از انتخاب های زندگی و شما کلی آن ها در اختیار قرار دهند.

اگر بخواهیم این امر را تعمیم به آینده ی یک کودک دهیم ، باید چنین بگوییم که یک کودک در جای جای زندگی خویش ، بالاجبار باید یک تصمیم گیری میان مقیاس های انتخابی داشته باشد. این انتخاب ها فردا روزی میان کار و ثروت ، میان ازدواج و تحصیل و بسیاری از موقعیت های دیگر باید صورت گیرد.

پس انشا نویسی می تواند این بستر را برای شما و کودکانتان فراهم کند که درک صحیح از موقعیت های انتخابی زندگی به دست شما بدهد و سپس بتوانید این پتانسیل را در کودکانتان بگذارید که میان انتخاب های زندگیشان هم تصمیم گیری منطقی داشته باشند و هم من باب میلشان عمل کنند و برای خودشان یک زندگی بسیار هدف مند فراهم کنند.

این تماما نشان از تاثیر گذاری ذهن بر تمامی عملکردهای ما دارد و هدفمندترین شیوه برای اصلاح رویکردهای ذهنی ، در کودکان و نوجوانان ، نوشتن است. از این رو ما همیشه به این نکته اشاره داریم که انشا نویسی فرصتی است که می توان از آن بعنوان یک راه اصلاح ، یک مسیر پیشرفت و یک موهبت رشد استفاده نمود.
 
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7
 
خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,023
26,591
مدال‌ها
12
الف ) قدرت توصیف شرایط و درک از موقعیت ها

یکی از گونه های انشا نویسی ، انشاهای توصیفی است. همه ی ما چه در دوران کودکی خودمان و چه در دوران تحصیل کودکان و نوجوانان خودمان ، عمدتا با انشاهایی با این عنوان که ” فصل بهار را توصیف کنید.

” و یا ” درباره ی سفر عیدتان انشایی بنویسید. ” ، روبرو شده ایم . این دست از انشاها را انشاهای توصیفی می گویند ، چرا که نویسنده باید در ک درستی از موقعیت موضوع انشا ارائه دهد. فرض کنید شما می خواهید بهار را توصیف کنید .

طبیعی است که این میان شما نیاز دارید که درک درستی از موقعیت ارائه دهید و همه ی داده ها را کنار هم بگذارید.

بعنوان مثال همین مثال انشای ” بهار” را بگذارید بررسی کنیم. در انشای بهار را توصیف کنید ، نیاز به آن دارید که از طبیعت بهار ، رویدادهایی مثل عید نوروز و بسیاری از اتفاقات دیگر بپردازید. هر کدام از این عنوان ها خود نیاز به آن دارند که دوباره توصیف شوند و به طور بسیار دقیقی برای مخاطب نگارش شوند.

در واقع یک کودک و یک نوجوان هنگامی که با این دست از انشاها مواجه می شود ، باید دست به یک تفکر دقیق و همچنین دست به یک توصیف دقیق بزنید. در این توصیف نخستین اتفاقی که می افتد ، این است که کودک و یا نوجوان باید بسیار فکر کند و تمامی شرایط را در ذهن خود مرور کند.

پس از آن نیز باید تمامی افکارش را بر روی کاغذ به شکل یک داده بیاورند. و سپس این داده ها بطور مستقیم باید روی کاغذ به شکل جملات و محتوای بسیار دقیق در بیایند. حال این پروسه را به آینده ی یک کودک و یا یک نوجوان تعمیم بدهد.

همه ی ما در زندگیمان در شرایطی قرار می گیریم که نیاز به درک درستی از موقعیت داریم . فرض کنید که کودک شما در سنین جوانی نیاز به آن دارد که میان چند فرصت شغلی ، یک فرصت شغلی را انتخاب کند.

علاوه بر اینکه مقیاس های انتخابی را باید در نظر بگیرد و انتخابی میان غشل ها داشته باشد ، باید درک درستی از موقعیت آن شغل ها نیز داشته باشد. این موقعیت شغل ها و این توصیف دقیق موقعیت ، همان چیزی است که یک کودک در انشا نویسی ، به تمرین آن می پردازد و سپس در زندگی خود به نمایش می گذارد.
 
بالا پایین