کلاش بافی
اگر به کردستان بروید یک وسیله دستساز با نامی جالب میبینید. کلاش بر خلاف اسمش گیوهای محلی و پایافزاری کردی است که از الیاف طبیعی بافته میشود و مهمترین صنایع دستی کردستان به حساب میآید. جالب است بدانید که کلاشهای کردستان نه تنها در ایران بلکه در جهان هم شناختهشده است و قدمتی ۸۰۰ ساله دارد.تولید کلاش در این استان رونق خوبی دارد و مردان و زنان زیادی در شهرهایی مثل سروآباد، مریوان و اورامان به این کار مشغولاند. تولید رویه کلاش که بافتی ظریف دارد به عهده زن ها و زیره آن را مردها به عهده دارند و رنگهایی که در این گیوه به کار میرود سفید، آبی و قرمز است.
کلاشهای کردستان در مریوان و منطقههایی مثل کانیدینار و جوجهسازی ساخته میشود. بیشترین سهم صادرات این صنایع دستی به کردستان عراق است. با اجاره آپارتمان در مریوان میتوانید به بازارهای سنتی این شهر بروید و سوغاتیهای مورد نظرتان را بخرید.

شال بافی
اگر به تاریخچه صنایع دستی کردستان نگاه کنید میبینید، شالبافی از گذشتههای دور تا به حال در کردستان رواج داشته و برخلاف نامش جالب است بدانید که این شال نوعی پوشش مردانه است.مواد اولیه این دستبافت ظریف و زیبا از پشم نوعی بز، به نام مرغز، که پشم لطیفی دارد تهیه میشود و تولید آن را زنان و مردان شهرستانهای بانه، سقز، مریوان و روستاهایی مثل کماله، اورامان تخت، آرمرده و ترجان برعهده دارند. این شال با توجه به الیافش خاصیت جالبی دارد، مثلا در تابستان خنک و در زمستان گرم است و حشرات گزنده از آن دوری میکنند.

آخرین ویرایش توسط مدیر: