مهندسی زلزله: در رشته مهندسی زلزله، هدف تحلیل و بررسی نیروهایی است که بهصورت خارجی به سازه اعمال میشوند. بهطور مثال نیروی زلزله و باد از جمله نیروهای دینامیکی و جانبی هستند که به سازه وارد میشوند. بررسی نحوه عملکرد سازه در مقابل این بارها و پیشنهاد راهکارهایی برای مقابله و بررسی رفتار لرزهای سازه از اهداف اصلی این گرایش هستند. برای آشنایی بیشتر با این رشته، مشاهده فیلمهای آموزشی زیر پیشنهاد میشود.
راه و ترابری: گرایش راه و ترابری، به موضوع طراحی هندسی راه و راه آهن، اجرا و روسازی راهها و جادهها میپردازد. این گرایش نیز همانند گرایش نقشهبرداری، عملیات صحرایی و میدانی زیادی داشته و دانشجویان حین انتخاب آن باید به این موضوع توجه داشته باشند.
مهندسی و مدیریت منابع آب: در مهندسی و مدیریت منابع آب به مباحث مربوط به جمعآوری و تصفیه فاضلابها و نیز تاسیسات مرتبط با فاضلاب از قبیل مخازن ذخیره و خطوط انتقال پرداخته میشود. همچنین، مباحثی مانند بررسی مکانیزم انتقال رسوب رودخانهها، رفتارهای مختلف رودخانهها و کنترل سیلاب از جمله موارد مورد بحث در گرایش مدیریت منابع آب هستند. از آنجاییکه هنوز تمامی شهرهای کشور ایران به سیستم فاضلاب شهری متصل نشدهاند و برای تخلیه فاضلاب با مشکلهایی مواجه هستیم، بازار کار این رشته به نسبت رو به رشد است.
سازههای دریایی: گرایش سازههای دریایی، شامل تحلیل و طراحی سازههای مرتبط با دریا مانند سکوهای نفتی، جکآپها، اسکله و مواردی از این قبیل است. از آنجایی که ایران در شمال و جنوب مرزهای دریایی دارد و از سوی دیگر دریاهای کشورمان نفتخیز هستند، فارغالتحصیلان این گرایش میتوانند در پروژههای مرتبط با صنعت نفت و گاز در سواحل و دریای شمالی و جنوبی کشور مشغول به کار شوند. برای آشنایی بیشتر با این رشته، مشاهده فیلمهای آموزشی زیر پیشنهاد میشود.
مهندسی مدیریت ساخت: گرایش مهندسی مدیریت ساخت آموزشهای لازم در زمینه اصول مدیریت صحیح اجرای پروژههای عمرانی را در اختیار دانشجویان قرار میدهد. دانستن مسائل مربوط به مدیریت و کنترل پروژه در روند ساخت و اجرا، مدیریت صحیح مصالح و زمان، آشنایی با امور قراردادها در ابعاد حقوقی موجب دستیابی بیشتر به موفقیت در پروژههای عمرانی خواهد شد، آنهم به ویژه در پروژههای بزرگ ملی که هزینه زیادی را در بر میگیرند.
مهندسی برنامهریزی حمل و نقل: در این گرایش به برنامهریزی حمل و نقل در چهار بخش مجزای دریایی، ریلی، هوایی و جادهای پرداخته میشود. در بخش شهری، فارغالتحصیلان این گرایش به مطالعه مباحث حمل و نقل و ترافیک درون شهری میپردازند و میتوانند در سازمانهای حمل و نقل ترافیک، ادارات راه و ترابری و شهرداریها مشغول به کار شوند.
مهندسی محیط زیست: از آنجاییکه امروزه مباحث مربوط به حفاظت از محیط زیست و بقای کره زمین در سراسر دنیا بسیار مورد توجه هستند، این گرایش مهندسی عمران نیز بیش از پیش مورد استقبال فارغالتحصیلان کارشناسی مهندسی عمران قرار دارد. مواردی از جمله مطالعه و کنترل منابع آلودگی آب، خاک و هوا از جمله مهمترین مباحث این گرایش هستند. با توجه به شرایط کنونی، سازمانهای مسئول مانند سازمان حفاظت محیط زیست، شیلات و شهرداریها، مرتباً به منظور برطرف کردن مشکلات محیط زیستی کشور، اقدام به برنامهریزی و صرف بودجه برای ارائه و اجرا طرحهای کاربردی و مرتبط میکنند؛ مسئلهای که سبب شده، بازار کار فارغالتحصیلان گرایش مهندسی محیط زیست به خاطر آن رشد قابل توجهی را تجربه کند.
برای آشنایی بیشتر با این رشته، مشاهده فیلمهای آموزشی زیر پیشنهاد میشود.
- (+) فیلم آموزش ریاضی مهندسی (مرور و حل مساله)
- (+) فیلم آموزش ریاضیات مهندسی (حل سوالات کنکور ارشد و دکتری)
- (+) مجموعه آموزشهای مهندسی معدن و ژئوتکنیک
- (+) مجموعه آموزشهای مهندسی زلزله
- (+) فیلم آموزش اصول طراحی سازههای متعارف دریایی
- (+) فیلم آموزش دینامیک محرکههای دریایی (دریامانی شناورها)
- (+) فیلم آموزش برنامهریزی حمل و نقل