جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

معرفی معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و مزایا و معایب این رشته

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته دانشگاه توسط Mina-j با نام معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و مزایا و معایب این رشته ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 893 بازدید, 5 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته دانشگاه
نام موضوع معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و مزایا و معایب این رشته
نویسنده موضوع Mina-j
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Mina-j
موضوع نویسنده

Mina-j

سطح
5
 
کاربر ویژه
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,521
3,664
مدال‌ها
7
امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده روز افزون از کامپیوتر و اینترنت در تمام ابعاد زندگی بشری نقش رشته مهندسی کامپیوتر و مهندس کامپیوتر در جامعه بسیار پررنگ و ضروری است.کارخانه های بزرگ٬شرکت ها تجاری و صنعتی٬کسب و کار های اینترنتی و … به نوعی به کامپیوتر و دنیای اینترنت نیازمند هستند و مهندس کامپیوتر با توجه به مهارت ها و دانش خود در تمامی مراحل نصب ٬راه اندازی٬ پشتیبانی و ارتقا سیتسم های کامپیوتری نقش مهمی را ایفا میکند .


با توجه به این نیاز پررنگ به کامپیوتر و مهندس کامپیوتر و بازار کار مناسب این رشته٬مهندسی کامپیوتر جزو پرطرفدارترین رشته های مهندسی در کشور ما و جهان محسوب میشود و هر ساله رقابت سنگینی برای ورود به رشته مهندسی کامپیوتر در بهترین دانشگاه ها بین شرکت کنندگان کنکور ریاضی شکل میگیرد. در این مقاله به معرفی کامل رشته مهندسی کامپیوتر می پردازیم. رتبه قبولی ، دروس ، میزان درآمد ، مزایا و معایب و مدت تحصیل در آن را بررسی می کنیم.

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر​


رشته مهندسی کامپیوتر به طراحی و ساخت اجزای سخت افزاری سیستم های کامپیوتری و همچنین نرم افزارهای لازم برای کار با آن ها و پشتیبانی یا مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی، رایانه، نرم‌افزار و سخت‌افزارمی پردازد. امروزه دیگر کامپیوتر و هوش مصنوعی تبدیل به بخشی جدا نشدنی از زندگی انسان شده است. در واقع انسان انجام بخشی از کارهای خود را به سیستم های کامپیوتری و هوش مصنوعی سپرده است. از کارهای شخصی و روزمره گرفته تا فعالیت های اقتصادی و صنعتی. به هر چه که نگاه کنید ردپایی از تلاش مهندسان کامپیوتر در تولید آن می بینید ؛ متخصصانی که با تلاش های خود زندگی را برای انسان ها راحت تر کردند.


رشته مهندسی کامپیوتر با رشته علوم کامپیوتر متفاوت است. رشته علوم کامپیوتر زمینه رشد و توسعه مهندسی کامپیوتر را فراهم می کند. متخصصان این حوزه همیشه با معادلات و الگوریتم سروکار دارند.در واقع هدف رشته علوم کامپیوتر تربیت افراد متخصصی که دید ریاضی و منطقی به حل مسائل دارند میباشد. تکنولوژی و هوش مصنوعی دنیای امروز به نوعی توسط آنها پایه ریزی شده و سپس توسط مهندسین کامپیوتر به شکل کاربردی و فراگیر امروزی درآمده است.
 
موضوع نویسنده

Mina-j

سطح
5
 
کاربر ویژه
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,521
3,664
مدال‌ها
7

مدت تحصیل و دوره ها​


رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارائه می شود و 4 ساله است. در سال 96 گرایش های رشته های مختلف از دفترچه انتخاب رشته حذف شد٬بنابراین رشته مهندسی کامپیوتر که دارای گرایش های سخت افزارـ نرم افزار و فناوری اطلاعات(IT) بود٬همه با عنوان رشته مهمندسی کامپیوتر ارائه میشوند. دانش آموزانی که به گرایش های مختلف مهندسی کامپیوتر علاقه دارند باید دروس گرایش مورد نظر خود را در طول دوره کارشناسی انتخاب کنند.


معرفی گرایش های رشته مهندسی کامپیوتر:​


  • گرایش نرم افزار: این گرایش برای کسانی که به یادگیری زبان های مختلف طراحی وب, برنامه نویسی, طراحی سیستم ها اطلاعاتی, طراحی الگوریتم ها و …علاقه دارند میباشد٬در یک جمله می توان گفت که هدف گرایش نرم افزار مهندسی کامپیوتر تربیت دانشجویانی است که در نهایت بتوانند نرم افزاری طراحی و برنامه ریزی نمایند, تست و ارزیابی کنند٬میباشد.
  • گرایش سخت افزار:طراحی سخت افزار جدید٬آزمایش مدلهای کامل شده سخت افزارهای ساخته شده٬به روز کردن تجهیزات موجود کامپیوتر جهت آماده بودن برای کار با نرم افزارهای جدید٬تعمیر کامپیوتر، چاپگر، اسکنر، فاکس و … همگی وظایف مهندس سخت افزار است که فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در این زمینه ها به فعالیت بپردازند.
  • گرایش فناوری اطلاعات(IT):هدف از گرایش فناوری اطلاعات پرورش مهندسینی است که بتوانند به طراحی، پیکربندی و پیاده‌سازی شبکه‌های کامپیوتری پیشرفته و برنامه نویسی تحت شبکه بپردازند و با مهندسان گرایش‌های دیگر مثل تجارت الکترونیک در زمینه بسترسازی برای فعالیت‌هایشان، همکاری کنند.
 
موضوع نویسنده

Mina-j

سطح
5
 
کاربر ویژه
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,521
3,664
مدال‌ها
7

دروس​


در مجموع در طول دوره کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر 140 واحد درسی پیش رو خواهید داشت. برخی از دروس مشترک در گرایش‌های مختلف مهندسی کامپیوتر عبارت اند از : ریاضی ، فیزیک ،‌ مبانی کامپیوتر و برنامه ‌سازی ، معادلات دیفرانسیل ، ریاضی مهندسی ، مدارهای الکتریکی، مدارهای الکترونیکی، طراحی الگوریتم ‌ها ، معماری کامپیوتر ،شبکه های کامپیوتری، سیستم های عامل و …


در کنار این دروس مشترک ، دروس اختصاصی هر گرایش را نیز باید بخوانید. برای مثال دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در گرایش نرم افزار مهندسی کامپیوتر را دارندباید واحد های درسی: ذخیره و بازیابی اطلاعات ، اصول طراحی پایگاه داده‌ها ، مهندسی نرم‌افزار و … را بگذرانند.





ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر​


شما می توانید در بیشتر دانشگاه‌های معتبر داخل ایران در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر ادامه تحصیل دهید. امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری نیز برای اکثر گرایش های این رشته وجود دارد. گرایش های مقطع کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر عبارت اند از : مهندسی نرم افزار ، مهندسی سخت ‌افزار ( معماری سیستم ‌های کامپیوتری ) ، شبکه کامپیوتری ، امنیت ، مهندسی محاسبات و الگوریتم ‌ها ، رباتیک و هوش مصنوعی


رشته مهندسی کامپیوتر یکی از بهترین رشته ها برای تحصیل در خارج از کشور است. شانس گرفتن پذیرش در این رشته بالاست. در صورت فارغ التحصیلی از یک دانشگاه معتبر با معدل خوب ، داشتن مدرک زبان و ترجیحاً انتشار مقاله ‌ای در مجلات خارجی شانس خوبی برای ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور خواهید داشت.
 
موضوع نویسنده

Mina-j

سطح
5
 
کاربر ویژه
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,521
3,664
مدال‌ها
7

بازار کار ، موقعیت شغلی و میزان درآمد مهندسی کامپیوتر​


رشته مهندسی کامپیوتر به دلیل کاربردی بودن در دنیای مدرن و دیجیتال امروز در وضعیت خوبی قرار دارد. روز به روز نیاز به مهندس کامپیوتر بیشتر می شود. طبق پیش بینی ها ، متخصصین این رشته بیشترین درآمد را در بین سایر شغل ها خواهند داشت.


شرکت های تولید کننده قطعات و دستگاه های گوناگون همواره به مهندسین کامپیوتر گرایش سخت افزار نیاز دارند. در شرکت های تولید و انتقال انرژی مهندسین کامپیوتر مسئول نگهداری و تعمیر سیستم ها می باشند.


امروزه بیشتر کسب و کار های جدید در حوزه فناوری اطلاعات شکل می‌گیرند و نیازمند مهندسین کامپیوتر گرایش نرم افزار می باشند. حتی یک دانشجوی مهندسی کامپیوتر نیز می تواند در کنار درس ، با تقویت مهارت برنامه نویسی و طراحی وب به سرعت جذب بازار کار شود. بسیاری از برنامه هایی که روزانه از آنها استفاده می‌کنیم مثل اسنپ ، توسط همین افراد طراحی و توسعه داده شده اند.


حوزه امنیت اطلاعات نیز یکی دیگر از بازار کارهای رشته مهندسی کامپیوتر می باشد. شرکت های بزرگ ، بانک ها و به طور کلی دولت ها همیشه نیاز به متخصصین خبره و حرفه ای در این حوزه دارند تا امنیت اطلاعات خود را تامین کنند.


درآمد رشته مهندسی کامپیوتر با توجه به زمینه فعالیت از 4 میلیون تا 10 میلیون تومان متغیر است. مهندسین نرم افزار خبره که به شکل آزاد یا فریلنسینگ کار میکنند ممکن است از این بازه خیلی فراتر درآمد داشته باشند. برای مثال مهندسین نرم افزار و برنامه نویسان با درآمد ماهانه 25 میلیون تومان جزو درآمدهای بالای این رشته محسوب می شوند.


همچنین بخشی از فارغ التحصیلان این رشته به تدریس در دانشگاه ها و مراکز خصوصی میپردازند که حقوق و مزایای آن قابل توجه است.
 
موضوع نویسنده

Mina-j

سطح
5
 
کاربر ویژه
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,521
3,664
مدال‌ها
7

توانایی‌های لازم برای رشته مهندسی کامپیوتر​


برای تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر باید در درس ریاضی قوی باشید. همچنین باید صبور و خلاق باشید تا بتوانید ایده های خود را عملی کنید. سعی کنید در این رشته همیشه اطلاعات خود را به روز نگه دارید چون دنیای تکنولوژی دائم در حال پیشرفت است.


چرا با وجود پتانسیل بالا و گستردگی رشته مهندسی کامپیوتر تعداد فارغ التحصیلان بیکار در این رشته زیاد است؟

در رشته مهندسی کامپیوتر داشتن مهارت به همان اندازه تحصیلات آکادمیک در دانشگاه اهمیت دارد. افرادی هستند که حتی بدون داشتن مدرک دانشگاهی در رشته های مربوط به کامپیوتر ، به برنامه نویسی و طراحی سایت ٬طراحی و راه اندازی شبکه های کامپیوتری و…مشغول اند.


تعداد زیادی از این افراد در مراکز خصوصی تحت نظر برترین اساتید ایران که سابقه تدریس بین المللی هم دارند آموزش دیده اند و دوره های بین المللی را میگذرانند بنابراین کاملا اطلاعات به روز شده و دقیقی از دنیای کامپیوتر دارند و بر خلاف دوره های دانشگاهی با فضای کار ارتباط بهتری برقرار میکنند.


اما اگر کسی در دانشگاه همزمان با دروس تئوری دانشگاهی به مطالعه آزاد و خود آموزی یا شرکت در دوره های مراکز خصوصی بپردازد و تنها به اطلاعات دانشگاهی اکتفا نکند بیشتر از رقیبان خود میتواند در بازار کار پیشرفت کند.بنابراین از همان ترم های اول باید به دنبال یادگیری اطلاعات جدید٬آشنایی با فضای کاری گرایش مد نظر خود بپردازید.
 
موضوع نویسنده

Mina-j

سطح
5
 
کاربر ویژه
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,521
3,664
مدال‌ها
7

نقاط قوت و ضعف رشته مهندسی کامپیوتر​

نقاط قوت​


  • گستردگی و تنوع حیطه های فعالیت
  • امکان کار مستقل با درآمد بالا
  • شرایط مناسب برای ادامه تحصیل در ایران یا خارج از ایران
  • وجهه اجتماعی بالا

نقاط ضعف​


  • پذیرش بالای دانشگاه ها در سراسر کشور
  • رقابت سخت برای کسب موقعیت شغلی خوب به علت افزایش تعداد فارغ التحصیلان
  • عدم حمایت کافی از کسب و کارهای جدید اینترنتی
  • سرعت بالای آپدیت شدن و تغییر اصول کامپیوتری در جهان

رتبه قبولی رشته مهندسی کامپیوتر

در رشته های گروه ریاضی برخلاف تجربی ، دانشگاه بیشتر از رشته تعیین کننده رتبه لازم برای قبولی است. به دلیل تعدد دانشگاه های پذیرش کننده ، بازه رتبه قبولی رشته مهندسی کامپیوتر بسیار بزرگ است. در ادامه به بررسی حداقل رتبه لازم برای قبولی در دوره روانه این رشته در دانشگاه های برتر مهندسی می پردازیم. در انتها نیز حداقل رتبه لازم برای قبولی در این رشته را آورده ایم.


نام دانشگاهمنطقه 1منطقه 2منطقه 3
دانشگاه صنعتی شریف100 تا 150100 تا 150تا 50
دانشگاه تهران250 تا 300200 تا 25050 تا 100
دانشگاه صنعتی امیر کبیر300 تا 400250 تا 300100 تا 150
دانشگاه علم و صنعت500 تا 600300 تا 400150 تا 250
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی900 تا 1000500 تا 600250 تا 300
صنعتی شهید بهشتی800 تا 1000400 تا 500500 تا 600
دانشگاه صنعتی اصفهان1300 تا 1400800 تا 900600 تا 800
دانشگاه فردوسی مشهد200 تا 22001100 تا 1200800 تا 1000
دانشگاه شیراز2400 تا 26001200 تا 1300800 تا 1000

این آمار با توجه به قبولی های رشته مهندسی کامپیوتر در سال های گذشته است. دقت کنید که همیشه این اعداد ثابت نیستند و هر سال با توجه به انتخاب رشته داوطلبان ، ممکن است قدری تغییر کند. همچنین بومی بودن هم تاثیر مهم در قبولی در شهر خودتان دارد.

حداقل رتبه لازم برای قبولی در رشته مهندسی کامپیوتر (حتی نوبت دوم) نیز به این صورت است.


  • منطقه 1 : حدود 28000
  • منطقه 2 : حدود 31000
  • منطقه 3 : حدود 22000
 
بالا پایین