جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آداب خارجی مغولستان

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آداب و رسوم ملل توسط عرشیا با نام مغولستان ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 134 بازدید, 8 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته آداب و رسوم ملل
نام موضوع مغولستان
نویسنده موضوع عرشیا
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط عرشیا
موضوع نویسنده

عرشیا

سطح
0
 
مدیر ازمایشی تالار جامعه و فرهنگ
فعال انجمن
Dec
372
507
مدال‌ها
2
مغول‌ها از جمله مردمی هستند که برای هرچیزی آداب خاصی دارند و چون این کشور به آرامی در مسیر توسعه در حرکت است، فرهنگ و رسوم جذاب مغولستان از گزند دنیای مدرن امروزی، تا حد زیادی در امان مانده است. اصلاً یکی از دلایل اصلی سفر به مغولستان هم می‌تواند همین باشد؛ فرهنگ غنی عشایری در مغولستان. مثلاً یکی از جذابیت‌های این کشور قبایل دوخا یا تساتان‌ها هستند که در مقاله‌ای دیگر مفصل در موردشان صحبت کرده‌ایم. این‌ها تنها قبایلی در دنیا به شمار می‌روند که به عنوان دام، گوزن پرورش می‌دهند.

در این تابپک سعی شده تا از جذاب‌ترین فرهنگ و رسوم مغولستان را برای شما گردآوری کنم. از بازی‌های خانگی گرفته تا ورزش‌ها، غذاها و نوشیدنی‌های سنتی این کشور. البته توضیح کامل در مورد آداب و رسوم هر کشوری چندین جلد کتاب می‌شود.
 
موضوع نویسنده

عرشیا

سطح
0
 
مدیر ازمایشی تالار جامعه و فرهنگ
فعال انجمن
Dec
372
507
مدال‌ها
2
سبک زندگی
به طور کلی اساس و پایه‌ی سبک زندگی مغول‌ها، عشایری، کوچ‌نشینی یا صحرا نشینی است. به شکلی که نیمی از جمعیت پایتخت هنوز در خانه‌ها و چادرهای سنتی که در حاشیه‌ی شهر جای گرفته‌اند، زندگی می‌کنند. این سبک زندگی، با فرهنگ و رسوم جذاب مغولستان همراه است که می‌خواهیم در مورد آن‌ها صحبت و به چند مورد از جالب‌ترین‌شان اشاره کنیم.
 
موضوع نویسنده

عرشیا

سطح
0
 
مدیر ازمایشی تالار جامعه و فرهنگ
فعال انجمن
Dec
372
507
مدال‌ها
2
گیر نشینی
به چادرهای سنتی و عشایری مغولی، گیر یا گر می‌گویند. در مورد نحوه‌ی جمع کردن و برپا کردن این چادرها در مقاله‌ی دیگری مفصل صحبت کرده‌ایم. به طور خلاصه هر گیر از یک بدنه‌ی چوبی مشبک تشکیل شده که به شکل یک دایره بر روی زمین گذاشته می‌شود. روی بدنه، تیرهایی چوبی قرار می‌گیرند که به شکل مورب به سمت بالا رفته و درون حلقه‌ای فرو می‌روند تا سقف گیر شکل بگیرد. در آخر هم روی گیر را با نمد و چیزهای دیگر می‌پوشانند.

برای ورود به گیر باید با پای راست وارد شوید و تا زمانی که صاحب گیر اجازه ندهد، حق نشستن ندارید. مردان در سمت چپ و زنان در سمت راست گیر می‌نشینند. بزرگان خانواده در بالای گیر (روبه‌روی در ورودی) و جوانان هم نزدیک به در قرار می‌گیرند. اگر وارد گیر شوید و چهارزانو بنشینید، یعنی قرار است که بمانید و باید از شما پذیرایی شود. اگر هم دوزانو بنشینید یعنی ماندن‌تان کوتاه است و می‌خواهید زود بروید.

در وسط گیر ستون‌هایی چوبی قرار دارد که تکیه دادن به آن‌ها بی‌احترامی است. همچنین اگر می‌خواهید به سمت دیگر گیر بروید، باید از دور ستون‌ها بروید و نباید از وسط‌شان رد شوید. از سقف گیر یک طناب بافته شده از موی حیوانات به این ستون‌ها آویخته می‌شود. گاهی مقداری موی اسب به این طناب گره می‌زنند که در واقع یادگاری از حیوان عزیز فروخته شده یا از دست رفته‌شان است. در بالای گیر هم عکس‌های خانوادگی و وسایل تزئینی قرار می‌گیرند. در آخر هم زباله‌ها را نباید بالای گیر گذاشت و باید کنار ورودی چادر گذاشته شوند.
 
موضوع نویسنده

عرشیا

سطح
0
 
مدیر ازمایشی تالار جامعه و فرهنگ
فعال انجمن
Dec
372
507
مدال‌ها
2
غذاها و نوشیدنی‌ها
باید اشاره کنیم که مغول‌ها بسیار گوشت خوار اند! تقریباً هر روز حداقل دو وعده و گاهی هم برای صبحانه گوشت می‌خورند. گوشت‌ها را هم تا حد خوبی پرچرب می‌گیرند. این نکته را داشته باشید تا برویم چند مورد از غذاهای سنتی مغولی را معرفی کنیم.
 
موضوع نویسنده

عرشیا

سطح
0
 
مدیر ازمایشی تالار جامعه و فرهنگ
فعال انجمن
Dec
372
507
مدال‌ها
2
بوز
3493.jpg
یکی از خوراک‌های معروف سنتی مغول است که وقتی بحث فرهنگ و رسوم جذاب مغولستان میان باشد، حتماً نامی هم از آن می‌برند. این خوراک در واقع دامپلینگ مغولی است. برای تهیه‌ی دامپلینگ، موادی مانند گوشت، میگو و سبزیجات را درون یک خمیر نازک دلمه و بعد بخارپز می‌کنند.
 
موضوع نویسنده

عرشیا

سطح
0
 
مدیر ازمایشی تالار جامعه و فرهنگ
فعال انجمن
Dec
372
507
مدال‌ها
2
آیراق
3494.jpg
آیراق را در دنیا با نام کومیس و در ایران با نام قمیز هم می‌شناسند. آیراق دوغ تخمیر شده اسب یا شتر است و جزو نوشیدنی‌های الکلی به شمار می‌آید. در مغولستان لبنیات و گوشت اسب به اندازه‌ی لبنیات و گوشت بز و گوسفند استفاده می شود. برای تهیه‌ی آیراق ابتدا شیر اسب یا شتر را درون خیک‌های چرمی می‌ریزند، به آن مخمر اضافه می‌کنند، هم می‌زنند و سپس گرمش می‌کنند. بعد هم می‌گذارند برای سه تا چهار روز تخمیر شود. البته آیراق مقادیر بسیار کمی الکل دارد و خیلی بعید است کسی را مسـ*ـت کند. در مغولستان آن را به عنوان یک نوشیدنی سالم می‌شناسند.
 
موضوع نویسنده

عرشیا

سطح
0
 
مدیر ازمایشی تالار جامعه و فرهنگ
فعال انجمن
Dec
372
507
مدال‌ها
2
3495.jpg
خیک چرمی تهیه آیراق در سمت راست دیده می‌شود

آداب نوشیدن آیراق یکی از فرهنگ و رسوم جذاب مغولستان محسوب می‌شود و مراحل خاصی دارد. اول از همه این که این نوشیدنی به ترتیب سن به افراد داده می‌شود. آیراق را در لیوان نمی‌نوشند بلکه در کاسه می‌ریزند و کاسه را هم باید با دو دست یا دست راست به کسی داد. اگر می‌خواهید با یک دست آیراق به کسی تعارف کنید، باید دست چپ را زیر آرنج دست راست قرار دهید.

روی سطح آیراق کره زرد رنگی می‌نشیند که در تصویر ابتدایی هم مشخص است. برای این که این کره همان اول وارد دهان نشود، آن را با فوت کردن به طرفی می‌فرستند؛ البته در ادامه کره را می‌خورند. معمولاً آیراق را با آروول (کشک شیرین) می‌خورند که در ادامه توضیح دادیم.

اگر فردی آیراق را تا انتها بنوشد، یعنی دو فنجان دیگر هم می‌خواهد. برای این که نشان دهد دیگر برایش کافی است، باید به اندازه‌ی یک بند انگشت در انتهای فنجان از آیراق بماند. بعد از این که آیراق را می‌خورند، یا باید فنجان را دو دستی تحویل میزبان بدهند یا آن را روی میز اصلی قرار دهند. گذاشتن فنجان روی زمین نشانه‌ی بی‌احترامی است.
 
موضوع نویسنده

عرشیا

سطح
0
 
مدیر ازمایشی تالار جامعه و فرهنگ
فعال انجمن
Dec
372
507
مدال‌ها
2
3496.jpg
آروول (aarul) همان کشک خودمان است که شیرین بوده و به عنوان دسر یا شیرینی استفاده می‌شود. مغول‌ها برخلاف ما به کشک‌هایشان نمک نمی‌زنند برای همین شیرین است. بعد از تهیه‌ی تکه‌های کشک، آن‌ها را جلوی آفتاب روی سقف گیرها پهن می‌کنند تا خشک شود.
 
موضوع نویسنده

عرشیا

سطح
0
 
مدیر ازمایشی تالار جامعه و فرهنگ
فعال انجمن
Dec
372
507
مدال‌ها
2
لباس‌های مغولی
3497.jpg
یکی از فرهنگ و رسوم جذاب مغولستان، لباس‌های سنتی این کشور است. لباس‌های سنتی مغولی تا حدی شبیه به لباس‌های چینی است. مغول‌ها معمولاً کلاه‌های چهار تَرَکی که دو گوشی دارد (مرد طلایی پوش در تصویر) بر سر می‌گذارند. در روزهای سرد می‌توان گوشی‌ها را پایین آورد و روی گوش‌ها را پوشاند. شکل دیگری از کلاه هم دارند که به تورتسوگ معروف است. تورتسوگ می‌تواند به شکل برآمده (خانم و آقای سمت چپ) یا تخت (خانم سمت راست) باشد. لباس‌ها به شکل ردایی بلند هستند و به آن‌ها «دیل» می‌گویند. کفش‌ها هم از جنس چرم و به شکل چکمه‌اند.
 
بالا پایین