ویژگی های مهم نمایش نامه
علاوه بر موارد ذکر شده انواع مختلف دیگری از نمایشنامه وجود دارد و هر نوع خود موضوعی مهم و پر جزئیات میباشد که پرداختن به تکتک آنان به صورت خلاصه نمیتواند در حد لازم آن را توضیح دهد.
ویژگی مهم در نمایشنامه نویسی، برقراری ارتباطات پویا است که به یک فرد القا میشود و یک تجربهی فوری بین بازیگر و تماشاگران بوجود میآورد و با اجرا و ارائه بازیگران همانند آنچه که در زندگی واقعی وجود دارد، تأثیر مثبت و یا منفی اما عمیق میگذارد. نخستین گام برای نوشتن یک نمایشنامه، داشتن یک طرح یا ایدهای است که با فکر کردن، حاصل میشود. این طرح اولیه، توانایی تبدیل به داستان، فیلمنامه یا نمایشنامه در جهت ساختار نمایشی را دارد و میتواند گسترش یابد و با توجه به آن تنه اثر دراماتیک ساخته شود.
ایدهها باید هدفهای خاص خود را نیز داشته باشد؛ به عنوان مثال یک نمایشنامه با هدف آموزشی و یا هدف به چالش کشیدن ذهن و فکر مخاطب نوشته شود و به رشته تحریر در آید مگرنه اثری سودمند برای انسانها نخواهد بود زیرا که هدف اساسی ومهم از به اجرا در آوردن یک نمایشنامه، تأثیر گذاشتن بهوسیله آن بر تماشاگران و یا خوانندگان است. به همین دلیل نویسنده ملزم به توجه و اهمیت دادن به انتخاب موضوع و هدف نمایشنامه خود است.
نمایشنامه همانند هر مدیوم هنریای درصورت دارا بودن ویژگیها و اصول خاص خود میتواند به اثر هنریای مبدل شود که بیشترین تاثیر را داشته باشد و بدون ذرهای کاستی آنچه که در ذهن نویسنده آن بوده را به نمایش درآورد، نویسنده با داشتن آگاهی لازم از اصول و مبانی آن میتواند اثری باارزش تولید کند که تحسین و فکر مخاطب را برانگیزد و تا مدتها او را با خود درگیر نماید که این امر مستلزم داشتن دانش پایه و تمرین و ممارست در نوشتن است.