جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

خبری نشست فعالان طنز رسانه‌ای با وزیر ارشاد؛ از قهر اسماعیل امینی تا امتناع ناصر فیض از رفتن پشت تریبون

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته کتاب و ادبیات توسط Puyannnn با نام نشست فعالان طنز رسانه‌ای با وزیر ارشاد؛ از قهر اسماعیل امینی تا امتناع ناصر فیض از رفتن پشت تریبون ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 92 بازدید, 1 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته کتاب و ادبیات
نام موضوع نشست فعالان طنز رسانه‌ای با وزیر ارشاد؛ از قهر اسماعیل امینی تا امتناع ناصر فیض از رفتن پشت تریبون
نویسنده موضوع Puyannnn
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Puyannnn
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
اگرچه به طور طبیعی انتظار این است که در جلسه‌ای که به بهانه بزرگداشت طنزپرداز فقید کشور، مرحوم کیومرث صابری فومنی و با حضور جمعی از طنزپردازان رسانه‌ای کشور برگزار می‌شود با لطیفه و لبخند از مهمانان پذیرایی شود اما این اتفاق در جلسه دیشب نیفتاد.

در این نشست که شب گذشته (جمعه 9 اردیبهشت) به میزبانی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور مقاماتی چون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مدیر شبکه نسیم و مدیر مسئول روزنامه اطلاعات در محل مجتمع باغ زیبای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، طنزپردازان حاضر در جلسه صرفاً مستمع صحبت‌های مسئولان بودند و اگر از شعرخوانی طنزآمیز رضا رفیع در دقایق پایانی جلسه چشم‌پوشی کنیم تقریباً هیچ نشانی از طنز و تبسم در جلسه به چشم نمی‌خورد.

اگرچه فرشاد مهدی پور، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، به عنوان میزبان در آغاز جلسه تنها به ذکر یکی دو جمله در بزرگداشت مرحوم صابری و ضرورت تقویت رسانه‌های طنز در کشور اکتفا کرد و وزیر ارشاد هم ترجیح داد که صرفا در پایان جلسه برای دقایقی کوتاه سخنرانی کند اما خاطره‌گویی و متن خوانی مبسوط غلامعلی حدادعادل کاسه صبر حاضران را لبریز کرد تا آنجا که اسماعیل امینی پس از سخنرانی حداد عادل در حرکتی اعتراض آمیز از صندلی خود برخاست و با صدایی رسا خطاب به مجری جلسه گفت: مگر ما دانش آموزیم که ما را برای شنیدن سخنرانی‌های مسئولین به اینجا دعوت کرده‌اید و اجازه حرف زدن به ما نمی‌دهید؟! امینی بلافاصله بعد از گفتن این حرف جلسه را ترک کرد و پادرمیانی چند تن از دوستان و مسئولان برگزاری جلسه هم نتوانست او را از تصمیمش برای رفتن منصرف کند.

با رفتن اسماعیل امینی، مجری مراسم که سعی داشت فضا را تلطیف کند؛ با لبخند گفت: آقای امینی از طنزپردازان ارزنده کشور هستند و این اظهارات ایشان هم از طنازی ایشان است گرچه کمی هم تلخ بود اما به جلسه برمی‌گردند.

او سپس از ناصر فیض درخواست کرد که پشت تریبون برود و برای حاضران سخنرانی و شعرخوانی کند اما فیض اعلام کرد که تمایلی برای صحبت ندارد و وقتی اصرارهای پیاپی مجری هم اثربخش واقع نشد مجری از رضا رفیع درخواست کرد که پشت تریبون برود اما او هم نپذیرفت و ضیق وقت را بهانه کرد.

احمد عربانی سومین طنزپردازی بود که از او برای رفتن به جایگاه دعوت شد. او بلافاصله درخواست مجری را اجابت کرد و وقتی پشت تریبون قرار گرفت گفت: خداوند به آقای حداد عادل قوت و قدرت بیشتری بدهد که با زبان روزه و در دقایق نزدیک به افطار، یک نامه چندین صفحه‌ای مفصل را با ذکر تمام نقطه ویرگول‌ها و پرانتزهایش این قدر با طمانینه خواند.

او در ادامه با ذکر این نکته کوتاه که در دوران فعالیتش در هفته نامه گل آقا آن قدر از مرحوم حسن حبیبی کاریکاتور کشیده بود که به قول برخی شده بود "حبیبی کش"، یاد و خاطره مرحوم حبیبی و کیومرث صابری را گرامی داشت.

بعد از صحبت‌های عربانی مجری از امید مهدی نژاد برای سخنرانی دعوت کرد.

مهدی نژاد خطاب به مجری مراسم گفت: برخلاف گفته شما حرف آقای امینی طنز نبود، جدی بود و شایسته توجه هم هست؛ حرف ما هم همین است.

مهدی نژاد در ادامه تنها به ذکر این نکته اکتفا کرد که طنز مظلوم‌ترین شاخه مطبوعات است و نیاز به توجه و البته ظرفیت نقد بیشتری از سوی مسئولان دارد.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
صرف‌نظر از حواشی ایجاد شده پیرامون سخنرانی مبسوط حدادعادل و گلایه طنزپردازان نسبت به درنظر نگرفتن زمان کافی برای طرح مسائل خودشان با مدیران وزارت ارشاد، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در بزرگداشت مرحوم کیومرث صابری چیزی کم نگذاشت.

او با بیان این که من در حدود 20 سالی که از فوت مرحوم صابری گذشته فرصت نکرد‌ه‌ام بغصم را بشکنم، گفت: من گل آقا را قبل از انقلاب نمی‌شناختم اما از بچگی به طور مرتب مجله «توفیق» را می‌خواندم و با فضای طنز آن دوران آشنا هستم و خوب می‌دانم که گل‌آقا چه مزیت‌هایی بر مجلاتی چون توفیق دارد.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب گل آقا را در دفتر حضرت آقا (در دوران ریاست جمهوری ایشان) می‌دیدم و چون مرحوم صابری با مجیدِ شهیدِ ما دوست بود، خیلی زود با همدیگر اخت شدیم و من گاهی با اسم مستعار «مکتب‌دار» برای گل‌آقا سوژه و مطلب طنز می‌فرستادم که منتشر می‌شد اما کسی نمی‌دانست «مکتب‌دار» کیست.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با ذکر خاطره‌ای از سوابق دوستی‌اش با مرحوم صابری یادآور شد: من طناز نیستم اما یک بار در ستون «قلم رنجه» روزنامه جام جم مطلب کوتاهی نوشتم به این مضمون که هرکس بلد باشد خوب بخندد، می‌تواند خوب هم گریه کند چون گریه و خنده از یک جا سرچشمه می‌گیرند. من این مطلب را برای صابری فرستادم و گفتم اگر قرار باشد این نوشته یک خواننده داشته باشد، آن خواننده تویی. مرحوم صابری هم چند روز بعد یک نامه مفصلی برایم نوشت که به گمان من اگر قرار باشد روزی کتابی درباره مرحوم صابری نوشته شود این نامه به عنوان یک سند می‌تواند سیر فکری او را روشن کند.

حدادعادل در ادامه، نامه مرحوم صابری را با ذکر تمامی جزئیات نگارشی برای حاضران قرائت کرد و در پایان با بیان این که حضورش در این جلسه برای ادای احترام به مرحوم صابری بوده و او خود میزبان جلسه‌ای دیگر در جایی دیگر است، جلسه را ترک کرد.
 
بالا پایین