جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی نقدادبی عشق مفرد|تارا

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط fatemeh bano با نام نقدادبی عشق مفرد|تارا ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 323 بازدید, 1 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع نقدادبی عشق مفرد|تارا
نویسنده موضوع fatemeh bano
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط noora
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

fatemeh bano

سطح
5

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Nov
607
1,456
مدال‌ها
6
بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!

@تارا
به امید موفقیت روز افزون شما
مدیریت تالار ادبیات | @fatemeh bano

noora

سطح
1

کابر ویژه
کاربر ویژه انجمن
Oct
1,052
4,246
مدال‌ها
3
"به نام و یاد خداوند"

عنوان:
اندازه عنوان به نسبت خوب است و در خاطر می‌ماند. در عنوان از دو کلمه کلیشه‌ای "عشق" و "مفرد" استفاده شده. خصوصا کلمه‌ی "عشق" که خیلی کلیشه‌ای است. عنوان تا حدودی با محتوای دلنوشته هماهنگی دارد. عنوان‌ طوری است، که نمی‌شود حدسی راجع‌ به موضوع کلی دلنوشته زد! یعنی هیچ تصوری از دلنوشته‌تون با خواندن عنوان در ذهن شکل نمی‌گیرد. عنوان با ژانرتان هماهنگی کافی دارد.

مقدمه:
مقدمه‌تون با ژانر هماهنگی دارد ولی اصلا جذب کننده نیست. شما مقدمه‌تون انگار فقط یک متن است که هیچ توضیحی راجع به دلنوشته نمی‌دهد و اصلا هیجانی را در خواننده برای خواندن دلنوشته‌تون بر نمی‌انگیزد!

بهره‌گیری از آرایه‌های ادبی:

خب در اینجا از سجع استفاده شده است:
🔹️تا تو مراد من دهی، کشته مرا فراق تو...
تا به داد من رسی، من به خدا رسیده‌ام...

همچنین از تشبیه هم استفاده شده:
🔹️چشم های تو ماه شب های منه

زیاد از آرایه‌ها استفاده نکرده بودید و می‌توانست بیشتر باشد. ولی این مورد در سطح متوسط قرار داشتید.

توصیفات:
انتقال احساسات و توصیفات صحنه و درک لحظات، عالی بود و همه‌ی احساسات را به خوبی منتقل کرده بودید.
از واژگان زیبایی هم برای انتقال احساسات استفاده شده بود.

انسجام:
پارت‌ها اصلا به هم مرتبط نبودند و پرش موضوعی داشتید.

هدف:
نشان دادن فردی عاشق و شاعر که از رفتن معشوق خود اندوهگین است و موضوع مربوط به توصیف عشق درونی او است.

لحن یا بافت:
این موضوع اصلا رعایت نشده بود. مثلا در بعضی از پارت‌ها لحن ادبی بود، در بعضی لحن محاوره‌ای! یا در یک پارت شعر وجود داشت، در پارت دیگر به صورت محاوره‌ای نوشته بودید!

اصوال نگارشی:

بیشتر نیم‌فاصله های رعایت شده. ولی در بعضی مواقع هم رعایت نشدن نیم‌فاصله دیده می‌شود.
نکته‌ای که درش خیلی اشتباه دیده می‌شد این است:
همیشه بعد از نشانه نگارشی "..." باید یک "." قرار دهید وگرنه انگار که جمله را تمام نکرده‌اید.
مانند:
✖چه رازی در این جمله است،
دوستت دارم...
✔چه رازی در این جمله است؟
دوستت دارم... .

در بعضی مواقع غلط املایی دیده می‌شد برای مثال:
✖میخام
✔می‌خوام

✖طپش از من،
✔تپش از من،

یک نکته دیگر، علائم نگارشی مانند "ویرگول، نقطه، علامت تعجب، علامت سوال، و..." به کلمه‌ی قبل از خود می‌چسبند و از کلمه بعد از خود فاصله دارند. مانند:
✖هر صبح ...
بوی تو می‌دهد پیراهنم !
✔هر صبح...
بوی تو می‌دهد پیراهنم!

نکته دیگر این‌که بعد از "!" و "؟" و یا قبل آن‌ها نباید از "..." استفاده کنید.
مانند:
✖خیالت را ...!
✔خیالت را... .

به این قسمت هم دقت کنید:
✖آینه چیه ؟ بیا من نگاهت کنم...
زل بزنم تو چشمات و از خوشگلیات بگم
بگم، بدجور منو عاشق خودت کردی!
✔آینه چیه؟ بیا من نگاهت کنم... .
زل بزنم توی چشم‌هات و از خوشگلی‌هات بگم.
بگم، بدجور من رو عاشق خودت کردی!

سخن منتقد:
دلنوشته خوبی داشتید. قلمتون مانا🌹

• گل
واکنش‌ها[ی پسندها]: تارا
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین